Färgkick

Idag öser regnet ner och det är mörkt och trist! Så vad passar inte bättre än massa härlig barnrumsinspiration i glada fäger och lekfulla detaljer!
 
Världskartan är ju helt underbar! När Kevins uggletapet ryker så kan jag absolut tänka mig en färgglad karta på hans vägg!
 

Halloweenparty

Om ca 1 månad är det Halloween..och snart är det kanske dax att förbereda inför kommande fest! Här kommer några tips på skrämmande bakelser och rolig dekoration. Recept och mycket mer finns på Contry Living
 

Inspiration på hög nivå!

Jag följer Alvhems Mäkleri på instagram och deras homestylare och har sett detta hemmet växa fram. Det är så himla snyggt!! Grafiskt, svart/vitt, fina detaljer och många fina kreativa lösningar...allt i min smak...I´M IN LOVE!
 

Kreativ mamma - bloggarnas bästa hobbyprojekt

I våras så fick jag ett intressant mejl av en tjej i Norge, Karine, och ett roligt samarbete. Hon jobbar med en bok där flera kreativa bloggare har fått chansen att vara med, så även jag! De flesta bloggarna är norska då det är ett norsk förlag som ger ut boken, JM Stenersen forlag. Men det är även med några svenska och danska bloggerskor som hon fastande för och inte kunde släppa...så jag känner mig otroligt smickrad att hon ville ha med mig! :-)
 
Det som jag kommer visa upp är bl a mina olika bakverk. Ni som köper boken kommer även få tillgång till alla mönster och beskrivning på hur du syr dina egna bakelser ;)! Boken kommer i dagsläget bara finnas till försäljning i Norge men jag kommer även sälja den via min blogg....bra va! 
 
Boken släpps till försäljning 15 oktober. Titeln är: "Kreativ mamma – bloggernes beste hobbyprosjekter". Den har inte kommit från tryckeriet ännu så jag har inte fått chansen att kika på alla andras bidrag...men jag är väldigt nyfiken på allas kreativa och roliga pysseltips, det ska vara nästan 100 st olika projekt!
 
Mer bilder kommer längre fram såklart när jag fått boken och då kommer jag även lägga upp en länk där du kan beställa ditt ex!
 
 

 

 

Äkta eller fusk?

Jag skulle kunna tänka mig ett koskinn i svart vitt på golvet, men jag skulle aldrig köpa det om jag visste att djuret fick sätta livet till endast för skinnets skull.
 
Lyxmodellen har jag hämtat från IKEA, och den kostar inte så himla mycket även om det är äkta vara, 1295 kr. Budgetvarianten är ingen äkta och kommer från zalando.se och kostar 359 kr.
 
I detta fallet väljer jag nog lyxvaran, vilken väljer du?
 
 

Så inreder du ett barnrum

Ni som har följt med här ett tag vet ju om att jag har en förkärlek för just barnrum. Det finns nästan inga krav och man kan ta ut svängarna väldigt! Det gäller bara att följa en någolunda röd tråd....men det kan ju faktiskt vara så att den röda tråden är att mixa massor med färger och mönster och där har man tråden....:-)
 
Isabelle McAllister som bland annat jobbar med "Fixa Rummet" på barnkanalen och skriver i Family Living har massor med bra tips att dela med sig av på Family Livings webbsida. Gå in här och läs hela artikeln!
  

En mönstrad matta livar upp de vita väggarna.Bygg en himmelsäng av överblivet virke.

Satsa på en cool tapet och fixa en säng av lastpallar.
 

Jag tröttnar aldrig på vimplar och söta små fåglar.
 
 Foto: Andreas Mikkel/Family Living
 

Taklampa Köpenhamn

Hos Rusta kan man hitta små guldkorn. Och som alltid är det väldigt låga priser. Denna lampan kostar 199 kr/st. Högblank finish på utsidan, matt på insidan och med textilsladd. Absolut prisvärd! Bild: Rusta
 
 

Mäklarfirma

När jag letar efter inspiration så brukar jag kika in på mäklarfirmornas hemsidor. Där kan man hitta massor med ögongodis. Detta fina hem är till salu i Göteborg.
 
Om några veckor ska jag själv börja jobba på en mäklarfirma i min hemstad. Det ska bli otroligt kul men även lite pirrigt! Helt plötsligt blir man ny på jobbet. Där jag jobbar idag har jag varit i 6 år så nu är det på tiden att ta ett steg utanför den trygga boxen och prova något nytt! S p ä n n a n d e ! ! !
 

Bíld:Stadshem

Baka gott och enkelt bröd

Tänkte bjuda på ett väldigt enkelt och gott recept. Det bästa av allt är att man slipper all jäsning. Har man väl bakat det en gång så kan man inte sluta!
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl nötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk honung
 
Blanda alla ingredienser i en bunke. Klä en sockerkaksform (avlång) med bakplåtspapper. 175 grader i 1 h.
 
Bild: bagerica instagram
 
 
Enkelt och väldigt gott!
 
 
 

Fint hos H&M

Igår kom ett mejl från H&M med 10% rabatt och fri frakt så jag tror att jag ska beställa lite nya saker till hemmet, framförallt till vardagsrummet. Är lite trött på all färg så nu till hösen blir det en mer avskalad ton med svart,vitt,grått och kanske lite oranget.
 
 

Bild H&MFina pingviner

Karin Mannerstål är känd för sin färgglada design och lekfulla detaljer. Nu har hon kommit med en fin barnkollektion i sammarbete med Mairo. Pingvinerna står i fokus och det tackar hon sin mamma för.
 
Väldigt söta!
 Bild: mairo 

Knyta skorna bricka

Min dotter är 7 år men hon har aldrig haft några skor med snören i. Nu förtiden så är de flesta skorna med kardborre eller så är det "fejk" snören och dragkedja på sidan.
 
Tycker det är på tiden att hon lär sig knyta ett par skor riktiga snören! Ett hett tips till er som är i samma situation som jag. Gör ett par skor efter barnens fot och trä i skosnören (se bilden). Sedan är det bara att knyta på! Låt barnet vara med och när ni fixar till skobrickan. Roligt och pedagogiskt pyssel!
 
Bild: familjesirkus.no

RSS 2.0