Inspiration till stugan

Har tidigare skrivit om vår landställe utan stuga :-). När vi någongång i livet får byggt oss en stuga på tomten, vill jag ha ett växthus, där jag kan odla mina egna grönsaker. Ett utekök, där man kan stå ute i det fria och se ut över sjön när man lagar mat, äta många bullar och dricka egen gjort saft. Inreda i lantligt stil med mycket pastell och prickar...ja man måste ju få drömma...



































Bild: Dona Produktion


Plåtbokstav

När vi var ute och åkte på semestern så passerade vi en antiklada. Jag var bara tvungen att svänga in och se om jag kunde hitta något. Fyndade bokstaven E av plåt för 25 kr. Den har förmodligen suttit på någon bensinmack förr i tiden. Den ska sprayas svart eller vit och sitta i hallen när den är klar.


Blafre Design

Jag har en förkärlek får plåtburkar. Här kommer ytterligare några gobitar som skulle passa utmärkt i barnens rum. Alla lådor kommer från Blafre Design. Kostar från 69 NOK. Gillar du vad du ser så kika in på deras hemsida, det finns massor med fint och färgglatt.

Robotar

När vi var på semester sprang jag på denna fina lilla robot i turkos för 68 kr. Passade utmärkt i pojkrummet och brevid den andra roboten som Kevin redan har. Denna blir nog inte den sista i samlingen...




Virkade bakelser

Har hittat världens sötaste godsaker! Dom är virkade av tjej som kallar sig 4-mamma på styleroom. Är du sugen på att beställa så maila henne på [email protected] för mer information. Hon gör i den mån hon har tid. Priserna varierar, men hon tar inga överpriser säger hon. Fler bilder hittar du här.

 


Söta beskvier

Fru Sätterlund skev tidigare i veckan om hennes dröm att öppna en egen fotostudio med makup osv. Min dröm är att öppna en egen webshop där jag kan sälja mina egna små sydda bakverk mm. Men detta får nog dröja ett tag. Först tänke jag prova på att sälja  på en organiserad loppis i trakten där man får hyra ett bord, för att se om det är någon som vill köpa. Tycker det är väldigt roligt att sy och det hade varit kul att även sälja. Vad tror ni?


Virkpaket från Frosta Design

När vi var i Gränna så stog jag länge och värkte vid ett virkkitt. Jag som inte kan virka blev ändå sugen på att prova då det var en bra och utförlig arbetsbeskrivning med. Paketet innehåller även garn bestående av trikåtrasor av naturvitt spill från svensk trikåindustri, virknål i rätt storlek. Trenden att handarbeta har aldrig varit större och faktum är att det ska vara väldigt avkopplande och man får en stund att tänka på något helt annat. Mer info om återförsäljare osv hittar du här. Jag köpte aldrig något, men jag är ganska sugen på att göra en beställning!

 
Bild: Frosta Design
Kollage: Erica



Tävlingen är avslutad




Man ska ha husvagn...

Idag åker vi iväg på husvagnssemester till Gränna. Vi ska åka häst & vagn på Visingsö, kolla på polkagrisarna och mysa i husvagnen. Visste ni att polkagrisen fyller 150 år i år? Det firas med jippo i Gränna nu i veckan. Tips på en passande krok till husvagnen. Finns att köpa på designonline.se för 295 kr.




"Hemmabakad" kanelbulle

Nu har dammsugarna fått tillökning i familjen. Kevins byxor räckte även till en kanelbulle. Tyvärr så ser den lite bränd ut för det är fel nyans av brun. Min sambo tyckte det såg ut som något annat :-). Men nu har jag beställt hem tyg från Stoff och Stil i rätt färg och även så att det räcker till några fler dammsugare och lite annat roligt pyssel framför symaskinen...




Baka blåbärsmuffins

Nu är skogen full av blåbär! Jag och Lovisa plockade massor och bakade blåbärsmuffins. Dessa små bär är fulla av nyttigheter så få inte dåligt samvete om du tar en till.  Lyxa till dom lite med fina formar, lite florsocker och en blåbärskvist på toppen! Receptet är från Leilas bok; A piece of cake . Vill du baka, kika in här.






Stringhylla

Jag hade för mig att svärmor hade en stinghylla hemma hos sig någonstans...och mycket riktigt det hängde en på väggen på vinden med massor av Kalle Anka pärmar i. Frågade om jag fick ta med den hem och det gick givetvis bra. Kalle Anka tidningarna lämnade jag kvar. Med lite svart sprayfärg och några drag med penseln så kommer den bli supernsygg i mitt gästrum! Bilder kommer när den är färdig och sitter på väggen.


Bild: String



Tävling hos mig






Nu har du chansen att vinna väggordet Välkommen, ca 10 x 70 cm i svart och teckensnitt som ovan.  Snyggt, enkelt och stilrent!


Tävlingsregler!

Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar till inlägget och skriva att du vill vara med och tävla! Glöm ej skriva om du länkar eller tipsat några vänner! Lämna din e-mail om du inte har någon blogg så jag kan maila dig om eventuell vinst.

Om du länkar med bilden ovan till tävlingen från din blogg så ökar du chansen att vinna med det dubbla...men har du ingen blogg så kan du vara med och tävla ändå.

Även du utan blogg kan öka dina chanser att vinna. Det enda du behöver göra är att tipsa två vänner om tävlingen via mail och du får också dubbel chans! Skicka kopia på mailet till [email protected], märk mailet med "TÄVLING".

Tävlingen pågår till söndagen den 25 juli!


Fint pennställ

Piffa upp en konservburk med lite fint papper och vips så har du ett fint pennställ eller kruka. Gör ett mönster i konservburken med en vass syl så har du en fin ljuslykta.




Flygande fjärilar

Tipsade igår om att man kunde göra egna fjärilar istället för att köpa dom för 32 $. Jag var inte sen att prova själv. Dom passade jättefint på väggen i lekstugan.


Ugglor i pastell

Ugglor är något som jag tycker om mycket som ni säkert har märkt! Här kommer några ljuvliga bilder på ett flickrum men massa söta ugglor och fjärilar. Fjärilarna kan man göra själv genom att kippa ut fjärilar i hårt papper och vika på mitten, KLART!



Bild: potterybarnkids


Omstyling av sovrum




I mitt sorvum vill jag ha en lung och skön känsla, man ska sova gott. Basen är brun och sedan så har jag ändrar lite med accentfärger som rosa, turkos, benvit. Men nu vill jag ha bort det bruna, är lite trött på den fäger! Istället vill jag tapetsera en fond. Men jag vet inte riktigt vad. Så nu behöver jag lite tips och ideér från Er! Vill gärna ha något mönster men inte med för mycket liv. Den ska vara harmonisk på något vis, fattar ni?? Tacksam för tips...


Vart är solen?

Nu har allt solen lyst med sin frånvaro alldeles förläng! När ska man få njuta av en god fika i trädgården nästa  gång? Här kommer en ljuvlig sommarbild att drömma sig bort till.


Foto: Charlie Drevstam


Pippi på fåglar

Nu har mina tygfåglar äntligen blivit färdiga! Dom ska sitta på en gren i Lovisas lekstuga. Än så läng får dom sitta i fönstret för jag har inte hittat någon bra kvist. Sydde fast ett litet spetsband, tyckte det blev sött! Mer om dessa fåglar hittar du här.
 


Kuddar i mängder

Här kommer några tips på olika material som man kan använda sig av till kuddfodral. Så nu är det bara att börja rota i garderoben och se vad man kan hitta för något kul!



1. Sticka egna kuddfodral, dessa fina har "Cia40" stickat! Hon har fina bilder från sitt hem på styleroom. 2.Använd en gammal jeanskjol, H&M Home. 3. Gör en kudde av en kollagetröja, H&M Home. 4. Vaxduk passar utmärkt utomhus, Boligmagasinet.

5 a. Före: Var det en tröja som jag inte ville ha mer. 5 b: Efter: En prydnadskudde, som passade perfekt hos mig!



Sommartävling hos FURNISH.etc

Nu har du möjlighet att vinna ett babellfat hos FURNISH.etc. Tävlingen pågår till 19 juli 2009!

Prickig lekstuga

Den röda mattan är utrullad, golvet är bonat, saften är blandad. Välkommen på inflyttningsfest! Ni som har följt bloggen har sett hur dom olika sakerna har "pysslats" fram. Tavlor, vimplar, mjuka dammsugare, fåglar, betongfigurer, radion. Ni som har missat och är nyfikna på hur  jag har gjort, klicka in på dom olika länkarna så kommer ni rätt. Nu är de så gott som klar, men det är lite fix kvar, gardiner bland annat, någon väggdekor. Ni som vill se hur den såg ut innan kika in här. Lite fler bilder finns på styleroom.




Betongljusstakar

Har tidigare skrivit om mina små betongprojekt  och fick mersmak. Gjorde några ljusstakar av yoghurtförpackning, engångsmugg, tvättmedelsflaska...man tager vad man haver. Denna betongen var lite mer trögflytande så det blev inte lika bra. Bäst resultat blir det nog om man har betongen så lös som möjligt. Kanske att man skulle spraya dom vita?

                             


En gammal lampskärm...

...blev som ny med lite sprayfärg. Glömde som vanligt att ta ett kort innan, men ni kommer väll ihåg hur lamporna såg ut hemma hos mormor eller i husvagnar förr. En blekbeige lampskärm med en franskant längts ner. Köpt för 10 kr på Myrorna. Klippte bort tyget och sprayade allt svart, även lampsladden för den var vit innan. Så här blev den!





Semester i Göteborg

I helgen så var vi i Göteborg på minisemester. På lördagen var vi på stranden hela dagen och på söndagen åkte vi till Liseberg. Barnen hade jättekul! Lovisa utvecklade nästan simhud mellan tårna...hon låg i hela tiden och Kevin åt sand på stranden. På Liseberg så åkte vi alla barnkaruseller, fiskade i fiskdammen, åt hamburgare, köpte ballong, såg på barnföreställning, åt glass...ja vi gjorde allt som man ska när man är på Liseberg!


Kulig glass

Det har varit tyst några dagar på bloggen, vi har varit på minisemester i Göteborg, bilder kommer! En rolig idé istället för vanlig pinnglass! Skopa upp kulglass och stick ner en glasspinne. Rulla kulan i valfri topping...nötter, strössel, cocos, you name it! Gör många på en gång och frys in så är det bara att ta fram när det kommer glasssugna kompisar på besök!




Vas för småbarnsföräldrar

Gummivasen är både rolig och ovanlig: elegant och snygg i svart eller rött, medan den blir busig och rolig i rosa och lime - passar till blommor, pennor eller köksredskap. Vik in kanten och du får ett annat utseende, och kanske en annan funktion! Finns att köpa på designonline för 299 kr.


Bild: designonline



Mjuka dammsugare

Nu står symaskinen framme nästan förjämnan. Det finns så mycket roligt man kan sy och denna gången blev det små dammsugare. Har använt Kevins små bebiskläder som tyg. Det skar lite i hjärtat när jag satte saxen i dom små plyschbyxorna, men resultatet blev ganska bra och nu har han ju roligt av dom även när han har växt ur kläderna. Nästa projekt blir nog en kanelbulle...om tyget räcker.





RSS 2.0