Skara sommarland

Nu har vi kommit hem efter vår andra tripp till ett nöjesfält denna vecka. I år tror jag vi slår rekordet i vår familj med flest karusellåk. I början på juni var vi på Legoland, i tisdags på Liseberg och nu fredag - lördag Skara Sommarland.

Vi har hur som helst haft jättemysigt! Mycket sol och bad, karuseller, stora lekplatser och två pirat shower. Bodde i en liten mysig stuga på 12 kwm på en camping och spelade kort till solen gick ner.


Mobilfoto


Semester

Nu har min semester äntligen börjat och inläggen blir lite färre just nu. Idag har vi varit i Göteborg hela dagen, först en sväng på IKEA och sedan på Liseberg. Det var ganska många semesterfirare på Liseberg idag och det var endel köer, men jag tror att barnen var väldigt nöjda ändå.Kevin kör farfarsbilar.Klä om en lampskärm

Regnet bara öser ner här på västkusten och då passar det perfekt med lite inomhuspyssel. Att klä om en lampskärm är både lätt och snyggt. Flera av er har säkert både en tygbit och en lampskärm hemma som inte används. Här kommer en utförlig beskrivning på hur du ska göra: Bild: LagerhausTipset kommer lagerhaus.se. Det finns flera pysseltips med beskrivning på deras hemsida

Gå in här för att se hur min lampskärm blev! Bild nr 6 i albumet.Färgglada trädgårsmöbler

Idag bjuder jag på färgglad inspiration till din trädgård. Just nu är jag inte i en färgglad period och mixar gärna många färger, ju fler desto bättre!

Här kommer några bilder som verkligen tilltalar mig. Skulle kunna köpa allt (om mycket pengarna fanns :) Alla trädgårdsmöbler går att köpa hos urbanliving.se 


Bild: urbanliving.se
Retro skål

Nu har jag köpt skålen som jag skrev om i förra veckan. Den blev jättefin i min gula hall.
Tavla

Mitt andra loppisfynd förra veckan var en tavelram. Inplastad och oanvänd med ord.prislapp på 145 kr. Jag betalade 50 kr!

Det bästa av allt var att jag verkligen behövde en svart ram i den storleken. För ett tag sedan vann jag en jättfin plansch i en bloggtävling. Nu har planschen ramats in och hamnat på skänken i köket.

Loppisfynd

Idag var jag på Myrorna på lunchen och fyndade. Köpte bl a den stora runda krukan för 10 kr. Den lilla hade jag sedan tidigare. Grävde upp lite timjan i från landet ute och planterade i krukan. Fint och smakfullt vid spisen. Dukarna är också inköpta på loppis.

Dom andra fynden visar jag en annan dag :-)

Engla och Elliot

Nytt från Sandberg är dessa härliga tapter som påminner om ett stort tårtkalas. Dom lyckas verkligen att skapa tyger och tapeter som passar in i alla lekfulla barnrum! 610 kr/rullen


Bild: Sandberg


Träsmak

Man kan hitta mycket roligt i naturen att inreda och dekorera hemmet med. Träd har varit väldigt inne ett tag och det känns som det kommer stanna ett tag till. Här kommer några tips på hur du kan använda just träd i inredningen.


Bild: Martha Stewart


Gult till hallen

När vi gjorde iordning hallen för ett år sedan så valde jag svart och vitt på möbler och väggar och valde gult som accent färg för att liva upp det lite.

Bland Åhlens nyheter så hittade jag dessa fina fruktskålar. En av dom ska få flytta in i min hall...blir perfekt på skänken. Har inte tröttnat på det gula än, det får hänga med ett tag till. Fler bilder från min hall hittar ni här.Bild: ÅhlensSätt färg på trädgården

Har du inte fixat till dina utemöbler ännu så här det verkligen hög tid. Dom kan bli riktigt fina med lite färg.

För bästa resultat gör så här:

1. Rengör möblerna och skrapa bort lös färg.

2. Grundmåla.

3. Måla med Beckers Perfekt Fönsterfärg.

4. Klart, titta så fint det blev!!Källa och bild: Happy Homes


Sy ditt egna tält

När jag såg denna bilden så blev jag sugen på att testa att sy ett eget lektält till barnen. Hittaden en beskrivning här.   Beskrivningen jag hittade är för ett riktigt tält men man kan ju använda sig en del av "ritningen" och sedan sy efter sin egen tanke. 
Bild: Cath Kidston ltds


Sommaridyll på västkusten

Detta underbara västkusthus ligger precis vid havet högt uppe på naturskyddade Härmanö. Just i detta hus bodde skådespelaren Michael Nyqvist i filmen Underbara älskade. Det var på dessa klippor han dansade runt med ett vinglas i handen.

Huset har kvar sin gamla charm, men den gamla stilen på köket. Bara vita väggar och golv i hela huset. En gammaldags vernada med spröjsade fönstren och handblåsta glas.

 Bilder: Sköna Hem


Hall serie

I mitten av augusti kan du köpa denna snygga serie hos Designtorget. Hallserien GRID är designad av Note + Jon Eliasson. I serien ingår hallhylla, galge och krok. En stilren, enkel och multifunktionell hallmöbel. 
Bild: Designtorget


RSS 2.0