Ett härligt hem

Detta är ett av mina favvohem! Vitt som bas och med massor av personliga & färglada inredningsdetaljer! Helt i min smak. Vill du se mer av Camilla och Henriks etagelägenhet så kika in här.


Bild: Boligmagasinet.dk


Rutiga vaxdukar

Nu har det kommit in lite nya vaxdukar på lager! Rutigturkos och ceriserutig. Passar jättefint till alla prickiga, blommiga och randiga vaxdukar och det blir en härlig mix i flaggvimpeln. Kika in här om du vill beställa en vimpel.

En mjuk sandwich

Lovisas favoritglass är sandwich. Har sytt en sandwichglass i velour som räcker lite längre än 5 minuter som det annars tar för henne att äta upp glassen:-). Dessa kommer komma till försäljning inom kort...ska bara sy några till först!

Matplats

Är på jakt efter ett nytt matbord och stolar, men vi kan inte riktigt enas om hur det ska se ut här hemma. Matplasten som Ernst fixade till igår tyckte jag om. Tänk vad lite färg kan göra för ett par stolar och så snygga dom blev! Så dessa stolar blev jag faktiskt lite sugen på. Så nu är det bara att åka på loppis och leta. Men det får nog bli ett annat bord, tycker att det passar bättre i en stuga.

 
Bild: hemmakanalen.se


Gör ett somrigt flaggspel

Alla vet att jag är överförtjust i flaggvimplar! :-) Har både i papp och vaxduk här hemma! På expressens Leva & Bo får du en enkel beskrivning på hur du gör en egen av tapetrester eller omslagpapper. har du inga rester hemma så kan du beställla tapetprover gratis här!


Foto: Magnus Selander/ExpressenBohuslän

Är hemma igen efter en liten semestertripp i Bohuslän. Har varit och hälsat på några vänner ett par nätter och sedan så stannade vi till hos barnens gammelmormor i Hamburgsund en natt. Vi har fiskat krabbor och strosat i hamnen och tittat på lyxbåtar och underbara vita (sommar)hus. Hade man haft ca 9,5 miljoner kronor så skulle man kunna köpa detta huset med sjöbod och egen brygga beläget på Hamburgö. Tyvärr så blir det nog inget sommarhus för mig där men åka dit och bada kommer jag absolut att göra.Bild: Hemnet


Biomys

Om mågra timmar ska jag och min stora tjej gå på bio! Shrek blir det, med massor av popcorn och godis!
Tylösand

Hemkommen efter en härlig minisemester på First Camp Tylösand! Vi fick fyra underbara dagar vid stranden. Campingen låg nära stranden och det var bara en kort bit att gå. Det var inte strålande solsken varje dag men det var varmt. Vi kommer absolut återvända dit igen!Husvagnssemester

Imorgon åker vi till Tylösands camping! Hoppas på mycket sol och bad!


Bild: virkverket


Syskonkärlek

Sommaren är här och man spenderar all tid ute och väldigt lite tid vid datorn. Inläggen kan bli lite färre under semestern och sommaren. Men så är det nog får alla kan jag tänka.

Visst är det härligt med syskon som kan leka så bra ena stunden och sedan bråka och slåss för att sedan bli vänner igen och fortsätta leka. Det är väl det som kallas syskonkärlek. Lovisa och Kevin leker väldigt bra tillsammans (mestadels). Kevin ser upp till sin storasyster och han gör allt bus som hon säger till honom. Visst är dom härliga dom små liven. Tänk om man kunde frysa tiden en liten stund (några år eller så)...Gör egna kalkstenskrukor på Ernsts vis

Ni som såg på Ernst ikväll såg säkert när han gjorde dom fina krukorna till uteplatsen. Måste spara en bild och beskrivingen här så jag vet hur jag ska göra nästa år. Tanken är att vi ska göra om uteplatsen och då hade ett par av dessa fina krukor passat perfekt! Bild och text nedan kommer från hemmakanalen.seFör att sammanfoga de olika kalkstenarna behöver du ett starkt foglim. Det hittar du hos din lokala bygghandlare.
Börja med att lägga underdelen på ett plant underlag. Underdelen ska vara något bredare än de fyra sidorna, så att de går att sätta samman utan att du behöver kapa sidorna. I övrigt väljer du måtten själv efter vilket behov du har.

 Lägg en sträng foglim mellan underdelen och den första sidan. Ibland kan det vara svårt att fixera stenen, använd då lite gaffatejp för att få det stabilt medan limmet torkar.
Överflödigt lim torkar du bara bort och drar över med sandpapper efter att det torkat. Då får du en slät och fin yta.

Foga sedan samman de tre återstående sidorna på samma sätt. Limma även på högkanterna, inte bara undertill. Fixera alla sidorna tills limmet har torkat, torktider varierar beroende på vilket lim du valt så kontrollera på förpackningen.

Innan du planterar växterna du vill ha i: tänk på att det inte finns några dräneringshål i krukan. Därför bör du fylla på rikligt med lecakulor innan du häller på jord.
Ernst fyllde sedan sin kruka med gräs och natursten.

Tänk på att bygga krukan nära platsen du ska ha den på. Den blir lätt ganska tung och svår att förflytta.

 


Fotobok

När jag köpte min nya kamera så fick jag med en fotobok på köpet. Givetvis så gällde bara kupongen en begränsad tid och nu går den ut om 1 vecka. Det jag har gjort den sista veckan är att fota, fota och åter fota! Har givetvis endel bilder sedan tidigare, men inte alls så det räcker på långa vägar! Jag vill fånga det perfekta ögonblicket och så vill man få rätt skärpa och rätt ljus. Och detta hade jag tänkt att få på si så där 100 kort, inte så lätt om in frågar mig. Jag har fått ihop dom mesta bilderna men har 4 sidor kvar att fylla. Så imorgon blir det att fota lite till...:-), men det är kul och man lär sig mycket!
Vimpelfest

Vimplar är absolut den populäraste varan som folk beställer av mig! Det är nog för att den passar till så mycket, till kalaset, i barnrummet men också som dekoration till uteplatsen. Passar utmärkt utomhus just för att den är sydd i vaxduk.

Är det så att du vill ha en vimpel som är längre än 2,5 m så är det helt ok. 10 kr extra för varje vilmpel. Lägg till 2 st extra vimplar så blir längden 3 m i stället. Totalsumman blir då 179 kr. Är du sugen på en egen vimpel till din uteplats? Kika in här för att få all info om färger och massor med alternativ!Utekök

Nu är sommaren här och då är det dax att flytta ut...även köket! Att stå ute och laga mat bland alla sommardofter kan det bli bättre!? Helt plötsligt är det inte så jobbigt att diska eller skala potatis, när man kan stå ute och göra det.


Bild: Alltihemmet


Semester

Idag börjar min semester och det ska bli så skönt med 4 veckor ledigt. Förhoppningsvis blir det mycket sol och bad och lek och bus! Ska tillbringa endel tid i stugan. Min sambo planerar att bygga ut stugan lite så den blir lite större och passar bättre för en hel familj. Här kommer några härliga sommarbilder från vår sjö vid stugan!Sommar med Ernst

Ikväll kl 20:00 på fyran är det äntligen premiär för Sommar med Ernst! Jag ska absolut titta, ska du?


RSS 2.0