Pippi på gren

Har sytt två små fåglar till Kevins rum. För tillfället har dom mellanlandat i blomkrukan på en kvist men dom ska snart flyga vidare....det får ni se en annan dag! Vill du ha en egen fågel så kan du beställa dessa här.


Glasunderlägg

En vårnyhet från KG Design är glasunderlägget SPETS. Ett underlägg i silkon som påminner om mormors virkade dukar. Väldigt söta tycker jag och passar även utmärkt som dekoration på bordet.
Bild: KG Design blogg


Lite roligare...

Visst är det kul när produkten har lite humor i sin design. Monkey Business har anammat detta, deras idé är att göra vardagens ting lite roligare och mer fantasifulla. Återförsäljare till dessa produkter hittar du här.


Bild: OMM Design


Servislampa

Som ni säkert har läst så håller vi på att renovera köket och det börjar sakta men säkert att bli klart. Äntligen kan jag laga mat som vanligt igen. Bilder kommer så småningom...

Är sugen på en ny lampa till skänken i köket och vad skulle inte passa bättre än en lampa gjord av en gammal servis. Dom flesta har säkert sätt orginalet från Oddbirds, men jag tänkte kanske försöka mig på att göra en själv(med lite hjälp av min sambo ;-). Har tidigare gjort kakfat av servisloppisfynd så det borde ju inte vara så himla svårt, principen är densamma. Vi får se om det blir någon lampa....först får jag ge mig ut på jakt efter en fin tekanna och lite koppar.


Bild: Oddbirds


Robotar i sängen

Kevin fick ett jättefint bäddset i julklapp från Blafre. Passar perfekt i hans rum både i stilen och färgmässigt! Tyvärr så var det hål på örngottet som följde med så jag har haft lite mejlkontakt med Blafre så får vi hoppas att dom löser det. För det höga priset så hoppas jag verkligen att dom skickar ett nytt!

Om du är sugen på att beställa ett själv så går det inte beställa till Sverige då dom endast levererar i Norge. Som tur är så bor min syster där så hon handlade åt mig.

Ett problem till som jag upptäckte när jag skulle bädda var att dom har andra storlekar på kuddarna i Norge än vad vi har här. Så nu blir det till att beställa en kudde från Norge(min syster får handla åt mig:-) för att det ska passa. Tänk vilket jobb....men det är det värt!!


Nytt skrivbord

I julklapp så fick Lovisa ett skrivbord. Innan hade hon bara ett litet bord med 3 stolar, men nu när hon snart ska börja förskoleklass så måste hon ha ett riktigt skrivbord att sitta vid och pyssla och göra läxor. Hon sitter här jättemycket och skriver och räknar. Tomten kom även med en ny fin ryggsäck!  En ny stol ska köpas, just nu långar hon bara en köksstol.

Inköpsställen: Skrivbord- IKEA, lampa och anteckningsblock - Lagerhaus, sparbössa och svamplampa från - barnvanligt.se, prickiga burkar - Panduro, penställ - hemmagjort, papperskorg - Åhlens.


Gör egna fina kuvert

Det behöver inte vara svårt och avancerat för att bli fint! Ett kuvert som är skapat av ett tårtpapper är ju hur fint som helst. Gör som på bilden. Skriv din inbjudan på ett lite tjockare papper och vik in det i tårtpappret (extra fint blir det om du väljer något papper med färg eller mönster). Tejpa fast nederkanten med dubbelhäftande tejp . Vik ner "locket" och fäst det med ett fint snöre.

I sommar flytter min dotter 6 år och då vet jag hur hennes kalasinbjudningar ska se ut :-)Bild: Homelife


Färgexplotion

När julen är bortstädad så kommer vardagsrummet fyllas med starka färger. Just nu är det grått, silver, svart och vitt...men snart så kommer cerise, lime och turkos dominera! Nu längtar jag till våren!! Synd bara att det är långt kvar tills vi är där.Bild: Pressbilder Åhlens via Ellas Inspiration
Pippi på ugglor

Dessa små djur kan jag inte sluta att tycka om. Vad sägs om en uggla på huvudet eller ett bruduggelpar på bröllopstårtan? Alla produkter kan du köpa på etsy.com. Sök på owl så hittar du rätt med en gång. Uggelkudden är underbar, min favvo!!Bild: Etsy


RSS 2.0