Höstdukning

Dekorera med fina löv, grenar och pumpor inför middagen på Alla helgons dag som är i helgen. Matcha servetter och ljus med färgerna som du har på löven och pumporna. Du kommer garanterat få en fin dukning!
Foto: Roland Persson
Stylist: Camilla Krishnaswamy

A B C

Skapa ett eget personligt budskap på din vägg hemma! Kommer från wallstuff och finns att köpa på rum21.se för 95 kr/st.
 
Snyggt, enkelt och personligt! Helt i min stil!

DIY-cupcake

Istället för fortune cookies så kan man göra samma grej fast med cupcakes. Klä in dina muffins i fint papper och inuti formen lämnar du ett meddelande. Kul idé och det kan skapa massor med roliga samtalsämnen! Beskrivning på hur du gör hittar du här.
 
Bild: 52 Kitchen Adventures

Sy din egna pumpa

Snart är det halloween och då passar det ju utmärkt att sy sig en egen söt pumpa i velour! Fin att dekorera med i barnummen men även som leksak i barnköket. Mönster laddar du ner gratis här.
 
Du behöver stretchvelour, fibervadd och filt...sedan är det bara att sätta igång!
 
 
 

Julpynt

Nu börjar butikerna fyllas med julsaker och jag tycker det är lite mysigt! Julen är en mysig tid, där vi pysseltokiga kan gå bananas på julklappsinslagningar och dekorera i överflöd! :-)
 
Nedan kan du få lite tips på fina paketinslagningar och fin dekoration till hemmet. Gillar du det klassiska röda eller silver/glitter?
 
 
Bild: IKEA
 

Tapetnyheter

Igår släppte Boråstapter en ny tapetkollektion," Wallpapers by Scandinavian designers".  Det finns massor med fina tapeter i denna kollektion; prickar och mycket grafiskt men också massor med färg och stora härliga mönster! Har fastnat för en lite extra som jag hoppas kommer hamna på mina väggar inom en snar framtid! Hela kollektionen kan du hitta här.
 
Så här skriver de på sin hemsida:
En unik kollektion där vi sätter skandinaviska designklassiker på väggarna. Vi har samlat tolv utmärkande originalmönster från 1950-talets främsta formgivare; Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Stig Lindberg och gjort om de till tapet.
 
Bild. Boråstapeter

Inred med plywood

Måste dela med mig av ett väldigt enkelt DIY tips jag hittade på Sarah Widmans blogg. Åk till ett byggvaruhus och be dem kapa till en plywoodskiva, luta den mot väggen. Klart!
 
Här kan du samla din inspiration utan att göra fula märken i väggen. Både snyggt och praktiskt på samma gång! :-)
 
Vill du inte göra en egen men vill få in det trärena ändå på väggen, så kan du köpa en färdig tavla i hennes webshop, Wallstuff.
 
 

Gör en egen fin krok

Med små medel så kan man fixa till små roliga och praktiskta detaljer till rummet! Gör egna små krokar och anpassa framsidan efter rummet och personen som bor i det. Kul och enkel idé! Både Lovisa och Kevin behöver fler krokar i sitt rum. Detta skulle kunna vara något att fixa till tillsammans. Lovisa fick en snickarbänk när hon fyllde år så jag tror hon ska få uppdraget att såga lite! :-)
 
Bild: via Susan Seward/pinterest

Kanelbullens dag

Det finns alltid någon bra anledning till att köpa med sig fika hem efter jobbet. Idag är det kanelbullens dag, så det måste vi så klart fira med en bulle till kaffet!
 
Bakar du egna hemma så gör en annan form än rund...ett hjärta kanske?
 
 

Bagerica levererar till Finland

 
För en tid sedan fick jag ett samtal från en tjej i Finland. Hon triver en bokhandel och är inriktad på svenska produkter. Hon hade googlat på pennfack och hittade till min sida, www.bagerica.se! Samtalet slutade med att hon beställde mer än bara pennfack! :-) 
 
Jag har visat bilder på mycket jag sytt till hennes butik på facebook och instagram, men missat visa det här ser jag! Så här kommer en massa bilder på endel saker jag sytt och som nu finns att köpa på Herlers Bokhandel  i Finland. Ser du något du vill ha så kan du givetvis mejla mig så syr jag upp en likadan! Alla priser och mer info finns på www.bagerica.se
  

Första dagen på det nya jobbet!

Idag gjorde jag första dagen på mitt nya jobb! Med blandade känslor lämnade jag min gamla arbetsplats i fredags, det är alltid lite vemodigt när man ska säga hej då efter 6 år.
 
Nu har jag bytt bransch helt! Lämnar elbranschen bakom mig och kliver rakt in i fastighestvärlden! En väldigt rolig bransch och jag tror att jag kommer trivas. Just nu snurrar det massor i skallen och det känns som man inte kan något. Men det blir en utmaning som jag ser fram emot. Det ska bli otroligt kul att lära sig något nytt!
 
 
 
 
 

RSS 2.0