Karins Väg

På hemnet så kan man få endel inspiration. Visst är det kul när man hittar ett hus som man skulle vilja flytta in i utan att renovera ett dugg, för allt är precis perfekt. Detta huset gillade jag. Skulle gärna flytta in med en gång, det enda jag möjligtvis skulle göra är att byta luckorna i köket. Men skulle jag flytta in här så måste möblerna vara kvar; lampor... stolar... soffor, det är just det som göra att hela huset. Det är ombonat men ändå stilrent! Fler blider finns här.


Bild: Hemnet


Julmys

Butikerna och webbshopparna börjar så smått fyllas på med julsaker och jag tycker faktiskt att det är lite mysigt även om det är lite tidigt. Än har jag inte köpt något men jag börjar bli riktigt sugen och när jag såg H&M:s inspirerande julbilder så blev jag inte mindre sugen. Har du handlat något julpynt ännu?

Bilder: H&M


På hyllan

Bredvid kyl och frys i köket har det stått ett stort skafferi, detta har nu äntligen åkt ut. Istället har vi satt upp två hyllor som skapar en mer ombonad känsla och ger mer rymd. Jag är jättenöjd! Just nu är det svart och vitt som gäller i köket.

Hyllor från IKEA, kom-ihåg-lista från Granit, kökshanddukar från Village, fågelhus för nycklarna från Perlan Living, krokar från MIO, svarta skålar från IKEA.


Fyndiga lösningar

Hittade en del roliga och lite nytänkande lösningar på hur man skulle kunna ha det hemma. Varför ha en dörr när man kan sätta upp en gardin som gör det lite mer ombonat och hemtrevligt (går givetvis inte till alla rum). Eller en ljusslinga i köket i stället för vanliga spotligths. Gör ditt enga dörrhandtag av träkulor och ändra färg efter säsong och humör. Rektangulära lådor som sitter ganska högt upp på väggen gör att du får massor med plats över på väggarna för annat som fina tavlor mm. Sortera böckerna i färgordning och det blir en fin effekt på väggen.Bilder: Bolaget Fastighetsförmedling


Karins personliga lampor

I dagens avsnitt av Äntligen hemma gjorde Karin Mannerstål väldigt fina och personliga lampskärmar. Hittills så har jag bara gjort egna genom att klä om dom i nytt tyg. Nu fick jag upp ögonen för ett nytt material, fina tryck och papper.  Ska nog ta och göra om Kevins lampa lite. Länk till Karins lampor hittar du här.

Bild: hemmakanalen.seBokstäver

Än har jag inte tröttnat på alla bokstäver som finns ute i handeln. Har flera stycken och jag kan tänka mig att jag säkert kommer köpa någon till :-)

Här kommer några härliga bilder på just bokstäver i alla färger och former.

Bild: Leva & Bo


Pumpkin

Fortsätter på Halloween temat och kommer med lite kreativa förslag (från Matha Stewarth) på hur du dekorerar din pumpa. Det finns så mycket mer än att bara skära ut ögon och tänder. Kanske något av dessa förslag kan vara något? En utförlig beskriving på dom olika pumporna hittar du här.


Bild: Martha Stewarth


Mjuka monster

Snart är det Halloween och det är dags för massor med roligt bus! Varför inte köpa hem några söta monster till barnen? Just nu är det 20 % på alla moster på Barnvanligt.nu så passa på! (Dom tre översta monsterna finns där dom andra går att köpa på rarabarn.se)


Bilder: barnvanligt.nu & rarabarn.se


Köksinspiration

Enkelt, stilrent och avskalat. Behöver inte säga så mycket mer! Snyggt tycker jag.Bild: Bolaget Fastighetsförmedling


Blockljusstake

En av årets nyhet från Design House Stockholm är en ljusstaken Light Runner designad av Marie Thurnauer.  Det är fyra träblock som sitter ihop med gångjärn. vilket bildar en flexibel ljusstake som man kan anpassa hur man  vill. Finns i färgerna, vitt, grått, rött och svart. En grå eller svart står högt på önskelistan. Skulle bli perfekt till advent!


Bild: Designhousestockholm.se


Forts. kök

Fler och fler saker börjar komma på plats i köket.  Nytt kyl och frys har köpts. Det var väldigt skönt att kasta ut dom gamla vitvarorna som var över 20 år gamla.En ny lykta från Hemtex har fått flytta in i köket och lyser jättefint på kvällen.
RSS 2.0