Pom pom i svart/vitt

Kunde inte låta bli att göra en pompom till. Ju fler man gör desto bättre blir de. Övning ger färdighet som det så fin heter! 
 
Denna gången tog jag 12 st servettlager, det var ett perfekt antal i alla fall när man gör av servetter. Tänk på att ha en bra sax som är vass så du får fina runda kanter. Lägg lite extra tid på just kanterna, då blir slutresultatet bättre.
 
Denna ska få flytta in på Lovisas rum. Kommer passa perfekt in när rummet är renoverat.
 
Trevlig helg på er alla och lycka till med skapandet av era pompoms!
 
 
Bild: @bagerica

DIY - pompom

Provade att göra pom poms av 10 st servetter och det funkade ju utmärkt! Ju fler servetter du väljer desto fylligare blir bollen. Den turkos/vita är gjorda av 10 st lager och den vita är gjord på 20 st lager. Jag tror att 12 st blir perfekt per pom pom! Har lagt ut bilder på instagram men jag tänkte även förklara lite snabbt hur jag gjorde.
 
1. Jag valde servetter som var i tre tunna lager. Dela på dessa så du får tunna fina ark. Färgade för sig och vita för sig.
2. Vik ihop dem som ett dragspel och knyt ett snöre på mitten. Så det blir som en "fluga". Tänk på att lämna en bit snöre så du har något att hänga i.
3. Klipp ändarna på flugan i en mjuk båge.
 
4. Nu böjar det trixiga...Dra upp ett lager i taget mot mitten. Det är viktigt att första arket kommer så nära som möjligt annars så blir den inte rund. När du har kommit till hälften så vänder du och gör likadant åt andra hållet. Häng upp den om det går så att du inte plattar till den första sidan.
 
5. Snygga till när den hänger på plats!
 
6. KLART!
 
Fotat med mobilen på kvällen så det är lite sämre kvalité.
 
 
 
 
 

DIY - fina kartonger

I helgen var jag en sväng på lagerhaus och köpte bl a massor med fina presentpapper i svart, vitt och mint i blandade mönster. Tänkte klä in skokartonger i olika storlekar. Blir ett fint blickfång och lite ordning och reda bland alla småsaker.
 
Bild:@bagerica
 
 
Vi får se om jag lyckas lika bra som Helena med bloggen mormorsglamour. :-)
 
Bild. Mormorsglamour
 

Mintgrönt

Min nya favorit färg är mint! Gärna i lite ljusare färg och med grön ton. Köpte en fin bricka på IKEA förra veckan som är i exakt rätt färg. Så nu har jag börjat byta ut färgerna i köket. De starka röda/gröna/gula städas bort och ersätts med dova mjuka pasteller i just mint!
 
 
 

Tapet

Det har kommit ut så många fina tapeter på marknaden den senaste tiden och det börjar blir svårt att välja.
 
Denna snyggingen kommer från Ferm Living och finns att köpa oss bl a ellos.
 
Bild från ellos sida
 
 
 
 

Fint hem till salu

Sedan en tid tillbaka så jobbar jag på en fastighetsbyrå och det betyder att man har ganska bra koll på alla hus och lägenheter som är till salu i området.
 
Idag släppte vi ut en kanon fin lägenhet och jag bara måste dela med mig av alla fina bilder. Den är inredd hel i min smak! Här kommer massor med inspiration.
 
 

RSS 2.0