Färgglada pennfack!

Nu är semestern slut för denna gången och vardagen är tillbaka! Barnen har fortfarande ledigt så det är skönt för dom.

Har inlett ett samarbete med en finsk bokhandel som har lagt en stor order till skolstarten. Jättekul tycker jag och jag syr för fullt!:) Här kommer bild på pennfacken som ska sys ihop! Fler bilder kommer när de är klara.


Färgstarkt

Fixade lite i stugan nu när vi var där. Köpte fina kort hos petrifiedinpink.se i våras som nu kommit på plats. Sydde färgglada kuddar av tyg från Åhléns och gjorde tygtavlor av samma tyg.


Smultronställe

Flyr stan och målningen några dagar och åker till landet...vårt egna smultronställe. Det enda man hör är sjön som kluckar och vinden i träden. Bort från alla bekvämligheter och till utedass och tandborstning ute. Vädret är super så idag blir det bad och fiske. Har du något smultronställe?


Sköna fåtöljer

Nu har de flesta sajter och butiker kommit med sina höstnyheter. Här kommer fyra fåtöljer med liknande stil, alla inspirerade av 50-talet. Min personliga favorit är Ellos fåtöljen. Gillar de trärena benen som är så snyggt svarvade.
 
Vilken är din favorit??
 
 

Min semester

Min vakna tid går åt till att måla hus. Det tar verkligen tid! Vi passar även på att måla alla fönster, dörrar och stuprännor...så tiden till att blogga är minimal (mobilbloggar i bilen just nu:) Men så fint det kommer bli när det är klart!! :) Kvällarna sitter jag vid symaskinen eller umgås med familj och vänner.

Uppdaterar lite oftare på instagram och Facebook. Vill ni följa mig där så sök efter bagerica. Instagram är bilder från mitt vardagliga liv och på facebook är det mycket bilder på det jag syr. Allt som sys fotas och läggs ut där.

Bild: mobilfoto


Schack matt

Det är något visst med rum med rutiga golv, rummet får en helt annan karaktär!  Passar lika fint i moderna hem som lantliga. Varför inte lägga fokus på golvet istället för väggarna. Snyggt tycker jag!
 
Bild: Fixadona.se, alvhemmakleri.se, husligheter.elle.se, Morten Holtum

Fint hem i Malmö

Faller som en fura när jag hittar lägenheter i gamla hus med snygg inredning och en känsla för detaljer. Trägolv, stora dubbeldörrar mellan rummen, stora gamla fönster med djupa fönsterbrädor, högt i tak...mums för inredningssjälen!
 
Bild: Bo-laget

TISDAG hela veckan

Jag har länge velat göra om i vårt sovrum! Det var det första rummet vi gjorde iordning när vi flyttade in i huset för 4,5 år sedan. Nu är det beige/brunt med ekmöbler och jag vill ha ljusare och stilrenare möbler.
 
I veckan fick jag mejl från IKEA Press med deras produktnyheter inför hösten och där finns min nya favvo säng + lampor!! NORDI sängram ger extra komfort då gavlen är vinklad. Perfekt om man vill sitta upp och surfa eller läsa. Sängborden är optimerade för laddningsbara prylar med dola hyllor och öppen baksida. Perfekt i det moderna hemmet! Helt i min smak, stilren med enkla raka linjer men ändå väldigt funktionell.
 
Ett måste till denna säng är såklart lampan, TISDAG, snygg och stilren. Huvud och arm är ställbart så du kan enkelt rikta den dit du vill! Ett stort plus är att lampan är i LED, det är bra både för miljön och plånboken!
 
Bild: IKEA Press

Rätt industrikänsla i ditt hem

Nu är jag hemma i Sverige igen. Har haft en toppen vecka på Kreta och vi har haft väldigt fint väder. Lite bilder kommer senare...
 
 
Idag bjuder jag på några tips på hur du skapar ett hem med rätt detaljer för att få en härlig industrikänsla.  
  • Stora gamla lampor som är lite slitna
  • Gamla plåtskåp och reklamskyltar med lite patina
  • Betong- och rostdetaljer
  • Lastpallar som är omgjorda till möbler
  • Tolixstolen är nästan ett måste eller något liknande
 
 
Bild: Leva&Bo
 
Bild: Hus & Hem
 
Bild: Kvänum

Solsemester

När du läser detta så sitter jag under en en vajande palm och dricker pina colada i solen....eller kanske inte riktigt men på en sandstrand med en hink och spade och brundbrända ben, och om jag har tur så blir det nog en god drink på kvällen.
 
För just nu befinner jag mig här! Kan du gissa vart jag är? ;-)
 
 
 

RSS 2.0