Servettvikning

Hur viker du dina servetter till nyår och fest? Här är några exempel på hur det kan se ut. Hur man gör och fler alternativ hittar du här.

Bild: Napkingfoldingguide.com


Nyårsdukning i koppar

Frida Ramstedt som driver bloggen Trendenser, gästbloggar ibland hos Livet Hemma. Denna gången får vi några enkla tips på hur du dekorerar ditt bord till nyår.

Givetvis går hela dukningen i koppar som är en ny het inredningstrend. För att få alla tips och trix så kika in här!





Fotograf: Frida Ramstedt


Vägtejp

För länge sedan köpte jag vägtejp till Kevins rum men har inte fått det på plats förrän nu. Barnen blev lika nöjda som jag och just nu är det legogubbarna som är ute på äventyr!

Finns att köpa på barnvanligt.nu



Bild: Erica

En ny kompis

Av min underbara sambo fick jag jättefin julklapp, en äkta PAL från Tivoli Audio!

Innan hade jag en ganska kass radio en kopia av just denna från Denver för 99 kr. Det var ganska dåligt ljud och om man rörde sig på fel ställen i köket så började radion brusa.

Men nu är det slut på bruset! Det är otroligt bra ljud i denna lilla radio...man får verkligen vad man betalar för, och visst är den otroligt snygg?!!



Bild: Erica

Kakfat

För några dagar sedan så fick jag hem kakfatet som jag skrev om för ett tag sedan. Det var absolut lika fin i verkligheten som på bilderna. Detta kommer jag använda mycket; båda till fika och annat!

 
Bild: Erica


Söt pannacotta

Dukning och servering tycker jag är lika viktig som smaken. För visst äter man med ögat?! Att servera pannacottan i små kaffekoppar tyckte jag var en supersöt och fin idé. Receptet på Apelsin- och kanelpannacotta hittar du här.

Detta kanske kan vara något för nyårmenyn?

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA SOM KIKAR IN HÄR! 


Bild: Olof Stenlund


you are the butter on my bread....

Therese Sennerholts underbara tryck kan ofta se i inredningsrepotage osv, och det kan jag verkligen förstå. Dom är underbara på alla sätt! :-)

Hittade vykorten till ett väldigt bra pris, (£1,88) via bloggen Rum!! Har kikat på dom ett tag och nu kunde jag inte låta bli att beställa några vykort från webshoppen Lagom Design



 
Bild: Therese Sennerholt


Merry Christmas-gran

Blev inspirerad av Karins inlägg för några dagar sedan och gjorde mig en egen grantavla. Granen har fått en fin plats på väggen i vardagsrummet.

Kopiera gärna bilden och skriv ut en egen gran!




Bild: Erica


Kökshörnan

Har saknat en plats i köket där det alltid finns papper och penna. Nu tror jag att jag fått till det. En balograf som ingen stoppar i fickan. Ett dekorativt memoblock i form av ett päron, både en kul detalj och praktisk.

Har även piffat till glasskivan bakom med fina julkort. Dessa är fastsatta med turkosrutig washitejp så det blir inget klister kvar på glasskivan när julen är över och korten ska bort.




 



Julkort från: Isak.co.uk, Memo block päron & washi tejp från: MoltazDesingshop, Balograf desk set från: Designtorget, Karamellskål från Lagerhaus

Årets gran

Nu är granen klädd och lyser fint i vardagsrummet! I år fick jag bestämma hur den skulle se ut! :-) Det blev silver, vitt och lite svart.

Idag har vi även slått in julklappar och bakat lussekatter, druckigt glögg och lyssnat på julmusik. Det har verkligen varit en härlig julmys helg med familjen.


Bild: Erica

Näsduksfodral

Nu kan du köpa ett litet sött fodral till dina näsdukar. Storleken är precis så att man får plats med ett paket.

Som vanligt så väljer du själv hur det ska se ut. Vaxdukar att välja mella hittar du här, och Här hittar du alla innertyger.

Pris 59 kr/st, frakt tillkommer med 20 kr. Maila din beställning till [email protected] så får du all info om betalning osv. Glöm ej din adress!



Nu har bagerica fått en egen hemsida www.bagerica.se. Försäljningen fortsätter där, välkommen in!


 

Granen står så grön och grann...

Imorgon ska vi gå och köpa årets julgran. Lovisa har frågat varje dag om det inte är dax att köpa "den där" granen någon gång. 

I år vill jag att granen ska gå i silver och vitt men barnen har en annan tanke. Deras gran ska vara pyntad med smällkarameller, pärlplattor, toarullestomtar osv. Vi får se vem som vinner ;-)

Nedan ser du fyra granar som är dekorerade i olika stilar, alla är lika fina på sitt sätt. Hur ser din gran ut i år?

 


Bild: AddUon.com


Jul i Skåne

Julen hemma hos Lotta och Urban är lite orientinspirerad med dova pasteller, mycket levande ljus och blommor. Alla ljuskällor, blommor och tyger gör att det blir en ombonad och mysig stämning. Här hade jag gärna firat jul!

Hela repotaget kan ni läsa här.





Bild: Hus & Hem


Islykta av ballong

Gör en fin islykta med hjälp av en ballong och vatten. Väldigt fint och enkelt! Detta ska jag absolut prova...



Du behöver:
En ballong
Vatten
Ett värmeljus

Gör så här:
Fyll en ballong med vatten och ställ den ute i minusgrader eller i frysen över natten. Nästa morgon skär du bort ballongen och häller ut vattnet som inte hunnit frysa. Sätt i ett värmeljus och placera islyktan utomhus.

Text och bild: Allt i Hemmet

Dekorera med tejp

Hemma hos alla pysseltokiga och inredningsnördar så finns det garanterat någon form av dekorationstejp. När jag var på Lagerhaus senast så köpte jag en jättefin "spetstejp". Tanken från början var att slå in fina julklappar men ljuslykorna fick sig en liten omgång också. Fint tycker jag!





Bild: Erica


Funkisvilla i Dalarna

I Susannes hem hittar du stilar från olika tidsåldrar. Det är minimalistiskt, rakt och enkelt och väldigt mycket  svartvitt. Supersnyggt tycker jag och man finns en röd tråd genom hela huset!

Vill du se fler bilder från detta hem och läsa hela repotaget så kika in här.


 
Bild: Residence


Gör en egen julstjärna

En vän till mig har gjort så fina pappersstjärnor som hänger i hennes fönster. Som vanligt blev jag jättesugen på att prova. Tänkte göra små stjärnor som ska hänga i granen.

Det får nog bli en pysseldag med barnen i helgen för dom kan självklart vara med på detta också. Klippa och klistra är det bästa Lovisa vet.

Bilder kommer när granen är pyntad och på plats. För er som är sugen på att prova så finns det en bra beskrivning här!




Bild: Google


Pepparkakshus

Imorgon ska vi bygga ihop ett pepparkakshus. Vi har köpt en färdig byggsats så huset kommer inte bli så avancerat, men barnen tycker det är kul att dekorera med godis!

Vill man lägga ner lite mer tid och energi så kanske det ser ut så här när det är klar!


Bild: Google


Djurisk krok

Barnens små plastdjur kan man göra mycket kul med! Dela dom i mitten och limma fast små magneter i änden så har du skapat roliga kylskåpsmagneter.

Eller skruva fast dom på en träbit så har du gjort en rolig krok. Jag är säker på att barnen kommer uppskatta ditt pyssel!


 


Bild: Etsty.com


Träig klädhängare

Världens finaste och enklaste klädhängare! Det enda svåra måste vara att få den att stå rakt och stabilt, men en julgransfot kanske kan vara lösningen (som är lite diskret)

Hade jag haft en bra plats i något av barnrummen så hade jag tagit med mig yxan och gått ut i skogen redan i
helgen! Passar givetvis lika bra i hallen eller vuxensovrummet. Gillar denna lösning skarpt, lekfullt, praktiskt och naturligt! :-)




 

Bild: Blafre på facebook


RSS 2.0