Fint på bordet

Ni som följt med här inne ett tag vet ju att jag älskar Sandra Isakssons underbara illustraioner mm. Var inne på hemsidan för att kika om något nytt hade dykt upp. Hittade en underbar duk med härligt retromönster. Den är även vatten avvisande så den passar utmärkt utomhus.


Bild: Isak


hide-a-lite

Vår skänk har fått lite mysbelysning. Lyser väldigt effektfullt på kvällen när det börjar bli mörkt ute. Det är 3 st smala klisterremsor med små små diodlampor på som man kopplar samman. Tar välidgt lite plats men ger mycket ljus. Ett startkit med 3 remsor kostar ca 350 kr och det går att bygga på hur många remsor som helst. Passar utmärkt där man har lite plats men ändå vill ljus. Hide-a-lite heter produkten.



Kakfat

Jag har gjort ett eget kakfat av fina koppar och fat från loppis. Inspirationen fick jag från Karin som har bloggen Ellas Inspiration. Det är inte så svårt att göra själva kakfatet, det svåra är att hitta koppar och fat. Fast jag hade nog aldrig klarat av att göra det helt själv. Det är tur att jag har en händig sambo som är duktig på att borra i porslin. Vill du prova på att göra ett eget, gå in här för en utförlig beskrivning. Jag limmade (med limpistol) fast fyrkantiga träkulor i botten så att fatet ska stå stadigt. Det kommer absolut tillverkas några till....dom blev så fina!



Vinnaren i betongtävlingen

För några dagar sedan så korades vinnaren i Panduros betongtävling. Det var väldigt kul att vara med och så mycket tips och nya ideér man har fått! Här kommer några bilder från vinnaren Betina med bloggen Chez Larsson. Juryn gjorde ett väldigt bra val! Kika in på hennes blogg för att få en utförlig beskriving av varje projekt.

Glad midsommar på er alla!


Bilder: Betina Larsson


Förvaring i köket

Nu har min hemmagjorda skänk kommit upp på väggen i köket och jag är supernöjd med resultatet. En snygg förvaring som sväljer massor med saker. Denna förvaringslösningen hittade jag på styleroom hos janethepain. Tack snälla för ditt tips! Hon har även gjort en tv-bänk med samma idé, kika in i hennes album på styleroom så får du se!

Nu tänkte jag dela med mig till alla där ute som är sugen på något liknande. Jag köpte 4 st faktum köksstommar på IKEA, 4 st släta luckor och 4 handtag. Dessa blir tillsammans 160 cm. Sedan köpte vi en skrivbordsskiva som var 160 cm lång, även den på IKEA som vi kapade så den blev ca 40 cm djup. Då skrivbordskivan är i laminat kan det vara svårt att få det snyggt när man sågar. Detta kan man enkelt dölja med en list. Min Roger gjorde det så bra så vi slapp listen :-)Skrivbordsskivan kostade 250 kr så det var riktigt billigt! Denna limmade vi sedan fast uppe på skåpen. Totalpriset tror jag blev runt 1500 kr. Det är riktigt billigt för en skänt. Köper man en färdig så kostar dom runt 5000 kr.





Pippifågel

Några nyheter, pippifåglar!

Den lilla pippin är en perfekt present till den nyfödda. Väldigt greppvänlig för den lilla handen och så prasslar den när man kramar den. Den lilla är sydd med dubbla sömmar för att vara extra säker för det lilla barnet.  69 kr/st .  (Frakt och exp.avg tillkommer med 20 kr.) Ca 18 cm lång och 5 cm bred.

Den stora fågeln är en mysig kompis i sängen. 99 kr/st. (Frakt och exp.avg tillkommer med 30 kr.) Ca 30 cm lång och 10 cm bred 

Givetvis så kan du välja din egen unika design. Kika in här för att se alla tyger som du kan välja mellan. Skicka din beställning till [email protected]. Betalning görs i förskott och alla info ang detta får du i ett svarsmail. Leveranstid ca 1-2 veckor.


Nu har bagerica fått en egen hemsida www.bagerica.se. Försäljningen fortsätter där, välkommen in!





 





Snurrigt pyssel

Roligt pyssel som du kan göra med dina barn. Passar utmärkt som dekoration till barnkalaset och även som en rolig leksak vid bordet medan man väntar på kalasmaten. Gå in här för en utförlig beskrivning på hur du ska göra.

 Bild: Martha Stewart


Betongtårta

I stället för att ställa fram en flagga på födelsedagarna så har jag gjort en liten tårta i betong. Fin att dekorera bordet med när det är kalas. Mycket enkelt och mycket söt om du frågar mig ;-)

Så här gjorde jag: Använd en skål i hårplast som är platt i botten. Smörj in den med olja så lossar den lättare. Skaka formen försiktigt så att alla luftbubblor kommer upp till ytan (som ni ser på min tårta så lyckades jag inte så bra, ska göra om det vid tillfälle) Klipp en lång remsa med tyll och forma till den som du önskar. Limma fast hjärtat och tyllen på tårtan. Ett liten betongros hade varit lika fin som hjärtat på toppen. Någon som vet vart man kan köpa iskuber som är som en ros?? Detta blir mitt 3:e bidrag till Panduro tävlingen.



Kalasdax





Igår kalasade vi hela dagen! Lovisa fyllde 5 år och jag tror hon var nöjd med dagen!  Vi bjöd bland annat på kladdkakemuffins som är hennes favvofika! Piffade till dom med en liten flagga! Dessa kan du ladda ner här om du vill, finns i alla siffror. Flaggorna hittade jag hos jennys hus.



Födelsedag

Idag fyller min lilla tjej 5 år! Grattis gumman på födelsedagen!




Betongdjur

Mitt andra bidrag till Panduros tävling. Använd barnens sandformar (eller köp nya) och gör fina prydnadsfigurer. Passar perkekt som dekoration vid lekstugan. Det är bra att pensla med lite olja innan, det kan vara svårt att få ur dom annars. Jag rekommenderar inte att ge tillbaka dom till barnen efter du är färdig. Det är svårt att få dom helt rena från betongrester.






Sommarfint

Vart tog sommaren vägen??? Drömmer mig bort till solen...


Lånade bilder


Rice

Här kommer en försmak på Rice höstkollektion. Cool and cozy som dom beskriver den själv och jag är beredd att hålla med!






Bilder: rice.dk


Matplats

Så här skulle jag vilja ha det runt mitt bord, ett liknande bord skulle jag vilja ha också för den delen. Nu visade det sig att detts bordet var svart från början så det var lite synd. Annars hade jag köpt det direkt. En mix av kökstolar har jag också gärna haft. Är lite rätt att jag kommer tröttna på detta så jag får nog hålla mig till 6 likadana. Eames stolen står högt på önskelistan, tyvärr så vill inte min sambo ha dessa alls. Tar gärna emot bra övertalningstips ;-)

Bilderna har jag lånat att Anna-Malin med den underbara bloggen Helt Enkelt. Har du mittat den så kika in genast!

Foto: Anna-Malin


Betongbokstäver

Jag har fått chansen att delta i  Panduros Congrete Challange denna gången också. Temat på denna tävlingen är betong. Mitt första bidrag är betongbokstäver. Mycket enkelt och dekorativt.

Så här gör du: Leta upp barnens gummimattpussel. Är barnen stora har du säkert sparat dom på vinden, är dom små (som i mitt fall) hittar du dom säkert lite varstans i huset. :-). Jag valde bokstäverna H O M E. Använd en bricka för att få ett bra underlag och ett bordsunderlägg som är glatt så fastnar inte bokstäverna. Lägg några tyngder på så rinner inte betongen igenom så lätt på andra sidan. Fyll upp upp till kanten. Låt torka ca 1 dygn. Fila bort det överflödiga. Färdigt!






 


Annorlunda inbjudningskort

Om en vecka fyller Lovisa 5 år och givetvis så ska hon ha barnkalas! Gjorde lite annorlunda inbjudningskort denna gången, loppor.

Skrev ut texten från datorn direkt på ett tjockare papper med mönster på båda sidorna (använt inte för tjockt papper då går det lätt sönder i vikningarna). Mina kommer från Panduro. Klippte till dom först i A4 storlek så dom passade i skrivaren och sedan klippte jag till en kvadrat. Här hittar du en beskrivning på hur du viker en loppa om du inte kommer ihåg. Ha texten uppåt när du viker om du vill att den ska komma i botten!





Kakao

Nu har min kakaoplansch kommit och blivit inramad. Min KITCHEN samlig börjar ta form, det är bara några bokstäver som saknas. Har även satt upp små tavlor med köksord.

Tavlan och bokstäverna ska upp på väggen. Men först ska sen skänk införskaffas, så att rätt sak kommer på rätt plats! 



Nu är det sommar...

..iallafall för tillfället! Här kommer några underbara sommarbilder. Nu längtar jag till midsommar med sill och potatis och en kall öl.


Bild: Agent Bauer


RSS 2.0