Uteliv

Åhléns har fått in mycket fina produkter till sommarens alla picknickar och härliga dagar i trädgården. Här kommer några av alla underbara saker!


Bild: Åhléns


FrökenForm

Grafiska illustrationer är något som jag gärna hänger på väggarna och det finns en del varianter på här hemma.

Har länge följt en blogg som heter Hannasvardag för hon har bjudit på så fina illustraioner och fina foton. Nu har hon äntligen gjort en hemsida där hon visar upp alla fina illustrationer. Här kommer ett smakprov på några av mina favoriter. Det finns något för alla, från liten till stor! Kika in på frökenform.se för att se mer!




Tävla och vinn!

Min kompis Victoria syr underbara mössor och haklappar! Hittills har hon bara sålt till nära och kära men nu äntligen har hon starat upp en hemsida där alla kan beskåda hennes fina saker. Hon syr inte bara, utan målar även fina barntavlor.

Jag har fått äran att lotta ut en valfri haklapp (värde 90 kr)! Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar och berätta vilken haklappsmodell du vill vinna i kommentarsfältet nedan. Alla modeller hittar du på www.vicke-vire.tk




Om du länkar med bilden ovan till tävlingen från din blogg så ökar du chansen att vinna med det dubbla...men har du ingen blogg så kan du vara med och tävla ändå.

Även du utan blogg kan öka dina chanser att vinna. Det enda du behöver göra är att tipsa två vänner om tävlingen via mail och du får också dubbel chans! Skicka kopia på mailet till [email protected], märk mailet med "TÄVLING".

Glöm ej skriva om du länkar eller tipsat några vänner! Lämna din e-mail (syns ej i bild) om du inte har någon blogg så jag kan maila dig om eventuell vinst.

Tävlingen pågår till 3 maj! LYCKA TILL.






Inspiration - Lekstuga

I helgen har vi städat i Lovisas lekstuga och gjort den fin för lek och bus hela sommaren.

Här kommer några härliga inspirationsbilder på en lekstuga i retro stil. Väldigt personlig och charmig! Älskar färg mixen och alla mönster.


Bilder: Retro Villa


Skateboard hylla

En ganska cool idé som skulle passa perfekt i ett tonårsrum. En eller flera skateboard hyllor på väggen. Detta ska jag komma ihåg och göra i Kevins rum när han blir större.



Bild: pbteen


Hemma hos Tine K

Kika in i Tine Kjeldsen underbara hem! Luta dig tillbaka och njut! En lugn och harmonisk atmosfär som ger mig ro i själen. Så här skulle jag absolut kunna bo. Gå in på Tine K Home så hittar du fler inspirations bilder och även länkar till hennes kollektion.


Bild: Tine K Home


Grattis Kevin!

Idag fyller min lille kille 2 år. Tänk vad tiden går fort. Ett riktigt litet bustroll och idag sjön han " Jag må han leva" för sig själv!

Vi har ätit korv stroganoff till middag och glass till efterrätt. Kevins favorit! Här kommer ett kort på Kevin, bara 2 dagar gammal! Han fick det lilla lejonet av Lovisa när han föddes och det är fortfarande hans favorit. Leo (som han heter) sover alltid med honom i sängen.





Gör fint i din trädgård


Hos Rusta så kan man faktiskt hitta mycket fint till en bra peng. Här kommer några av mina sommar favoriter. Jag tror en Flamingo ska få flytta hit.


Bild: Rusta





Bokstavlig betong

För ett tag sedan så skrev jag om att jag ville ha något ord på väggen i köket. Gärna i en härlig mix med betong, rost och stål.

Här om dagen kom jag att tänka på Panduros pappersbokstäver, dessa kanske går att gjuta i!? Sprang in på Panduro på lunchen för att se om bokstäverna var ihåliga och det var dom!! Det visade sig att dom även hade en väldigt bra och utförlig beskrivning på hur man ska gå tillväga om man vill gjuta i just dessa bokstäver. PEREKT! Så nu vet jag vad jag ska göra, jag ska göra några egna bokstäver till köket i betong. Är du sugen du också kika in här för en utförlig beskriving.




Bild: Panduro Hobby


En bit på väg...

Nu har vi äntligen fått upp panelväggen i köket. Den är bara grundmålad och dit skruvad, så först måste vi spackla 250 skruvhål och måla en eller två gånger, sedan är det klart! (Blir det en jordbävning i Sverige så lovar jag att denna väggen kommer stå kvar :-) Tapeter och golv ligger också och väntar på att komma på plats. Mer lite finare bilder kommer så småningom...





Stoppad Gris

Sy din egna lilla minigris. Gå in på marthastewart.com och ladda ner gratis mönster och en utförlig beskriving så kan du inte annat än lyckas med din gris. Mixa och matcha massor med olika tyger i både färg och mönster så kommer den bli super gullig. Jag ska definitivt prova...LYCKA TILL!



Bild: Martha Stewart


Friggeboden fyller 30 år

Friggeboden föddes för 30 år sedan när den dåvarande bostadsministern Birgit Friggebo lät avskaffa bygglovsplikten för små hus på 10 kvm. Sedan den 1 januari 2008 får friggeboden vara 15 kvm.

Perfekt tycker jag! Vi har en friggebod på vår "stugtomt" som är 10 kvm. Tanken är att den ska byggas ut och bli lite större, den ska få ett sovrum till.

Här kommer en massa sköna inspirationsbilder på dom små husen.





Bilder: byggahus.se

 


Designat av Lotta Kühlhorn


Bild: koloni STOCKHOLM



Koloni Stockholm är en färgstark butik med allt för ditt kök med inspiration från 70-talet. Designat av Lotta Kühlhorn och butiken har hon ihop med Karin Carlbark. Bor du i Stockholm så finns affären på Folkungagatan 65. Annars så dyker Lotta Kühlhorn design upp lite här och var ute på nätet bl a på DesignTorget.

Underbara färger och möster om du frågar mig och jag är sugen på att köpa en hel del till mitt kök när det är klart. Fler härliga bilder hittar du här.


Tävling

Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr på Barnvänligt, www.barnvanligt.nu. Tävla här du med. Tävlingen pågår i 3 veckor och vinnarna utses den 1 maj 2010.

 Det finns hur mycket fint som helst att välja mellan!




Ny matta

I fredags fick jag en present av min mamma utan någon speciell anledning! En ny matta till hallen. Jag har länge varit på jakt efter en matta och har inte kunnat bestämma mig för vilken. Jag har hela tiden fallit tillbaka till den klassiska Pappelina matten som är svart med vita prickar! Nu ligger den äntligen i min hall. Tack mamma, du vet precis vad jag gillar!




En dag i trädgården

Nu är verkligen våren här! Man kan vara ute i trädgården efter jobbet och leka utan att det är för kallt eller blir mörkt med en gång.

I dag har vi grillat och lekt kiosk i lekstugan, krattat mossa och bara njutit av vårsolen!





Sadelskydd

Senast jag var inne på DesignTorget så stötte jag på denna söta produkt. Ett skydd till din blöta sadel. Denna skulle passa mig perfekt jag som har börjat cykla till jobbet & hittills så har jag blivit blöt i baken dom regniga dagarna. Man har ju aldrig papper i väskan för att torka av sadeln utan man får använda vantarna eller jackan, och det vet ju alla hur bra det blir ;-)

Jag ska försöka mig på att sy en egen för vaxduk har jag endel. Ni som inte vill sy kan köpa en på Designtorget för 175 kr. Formgivare Åsa Nobel.



 


Bild: DesignTorget


Denna dagen....

Nu har jag äntligen beställt min tavla som jag har tänkt så länge! DENNA DAG SKA BLI EN HELT FANTASTISK DAG är budskapet som är helt fantastikst och en underbar start på dagen! Finns att beställa på ellie.se. Det finns massa fler typografiska tavlor och fina barntavlor i shoppen också, kika in!


Bild: ellie.se



PIP studio, nu även som porslin

Pip Studio drivs av en holländsk designer som kallas Pip men som egentligen heter Catharina. Hennes fingertoppskänsla i detaljer är helt oslagbar. En blandning mellan folklore, kitsch och gammaldags porslinsrosor.

Ingen har väl missat hennes underbara tapeter med fåglar,prickar och rosenknoppar. Nu har det kommit en serie i porslin med samma möster. Gör att köpa här. Väldigt, väldigt sött!



Uppåt väggarna



Dessa kuber syns lite överallt i olika hem, bl a hemma hos mig (se här) och jag gillar dom massor. Dom går att ha till så mycket; nattduksbord, bokförvaring, på toaletten för handdukar....det är bara fantasin som sätter stopp. Hittills har jag bara sett vita och svarta. Nu finns dom även i färg hos favoritsaker.se. Set om 4 kostar 1199 kr. Är du ute efter bara vita eller svarta så finns det billigare att köpa på bolagret för 499kr/3 st.


Färgglada necessärer

Har sytt några fler necessärer och tänkte dela med mig av dessa. Den oranga med svampfodret är modell större och den turkosa med fåglarar är en mellan storlek. Stor med foder kostar 149 kr/st och mellan med foder kostar 119 kr. Mer modeller och beställningsinformation hittar du här!  (Dessa modeller är med "sydd" botten som gör att den kan stå, det går även få utan denna kant.)


 

Här är närbilder och nummer på vaxdukarna och tygerna som tillhör necessärerna ovan.



Köksinspiration

Här kommer fler bilder på härliga kök! Ett kökskollage med en salig blanding från avskalat till väldigt ombonat. Jag tycker nog faktiskt om det lite mer ombonade köket. I mitt nya kök vill jag ha det modernt ombonat...går det?! :-)




Bilder: Magnus Anesund


L O V E is in the air

När vi är färdiga med köksrenoveringen så kommer det finnas massor med tomma väggar att  fylla. Det som sitter uppe idag kommer bytas ut. Blev förälskad i dessa bilder och på en av köksväggarna så skulle det passat super med något liknande. Men då med ett annat ord. KITCHEN eller NJUTA kanske? Utmaningen blir att hitta bokstäver i olika färger, former och kvaliteér. En bokstav skulle jag vilja ha rostig.

Bild: LivingAgency


Blommigt

Underbara sommarbilder från H&M HOME. Nu är det bara en månad kvar tills uteserveringarna börjar byggas upp. Åh vad jag längtar!!







Bilder: H&M HOME


RSS 2.0