Mattan på plats

Nu har Lovisas matta kommit från carpetvista! Den blev jättefin på hennes golv och passar in perket mellan den rosa och gröna väggen. Det blir lite svårt att få med det på bilden men här har ni en liten hint om hur det ser ut nu.


Rött

Röd är en het modefärg i höst, speciellt på accessoarer, röda väskor, röda skinnhanskar mm. Varför inte blanda in lite rött även i inredningen?
Bild: Mimou


Lysande

Idag damp den nya IKEA katalogen ner i brevlådan! Har tjuvkikat lite på nätet innan men det går inte upp mot en riktig katalog. En av alla nyheter var denna "synundersöknings" lampa. Behöver en vägglampa i hallen och denna skulle passa in perfekt med den övriga stilen i min hall. Tröttnar man på framsidan är den lätt att byta ut.


Bild: IKEA


Lägenhet till salu

Är du sugen på att flytta till Göteborg?, då ska du titta hit! En etagelägenhet med många unika lösningar som inte finns i alla lägenheter precis. Mitt favoritrum är nog uppe på taket! Vilket är ditt? Fler bilder hittar du här.


Bild: Stadshem.se


Inspiration - Barnrum

Visst är det kul att inreda ett barnrum och det finns tusen olika sett att göra det på. Här kommer lite inspiration på hur det skulle kunna se ut.


Bilder: Sköna Hem


Ny matta

Har beställt en ny matta till Lovisas rum. Grönt, rosa, prickigt och randigt. Den kommer bli jättefin på hennes golv. Kommer från CarpetVista - Mattor online.


Bild: CarpetVista



Romantiskt

Romantiska toner hos H&M i höst. Jag blir riktigt sugen på att gå och lägga mig. GOD NATT!


Bild: H&M


Patchwork

Nu har Stoff&Stils ny höst och vinter katalog kommit ut och som vanligt så har dom massor med nya underbara tyger. Patchwork trenden håller i sig även i höst och det passar mig utmärkt. Här kommer ett smakprov ur den nya katalogen. Vill du bläddra i hela hittar du den här.





Bild: Stoff och stil


Grytunderlägg

Idag kom mitt nya fina grytunderlägg med posten från Johanna.B. Hon säljer inte bara grytunderlägg utan även jättefina illustrationer. Retro och klöver är återkommande i hennes design, vilket pasar mig i smaken. Just nu ligger det ute endel till fyndpris på Tradera. Så skynda du också om du vill fynda något av hennes fina saker.





Rösta på din favorit

Formex mässan håller på förfullt och jag har varit inne på deras sida och röstat på min favoritutställare. En jury har valt ut 19 st utställare från Formex vår och höst 2010. Produkten ska ha någon av dessa kriterier:

Produkten ska ha ställts ut på Formex vår eller höst innevarande år
Produkten ska vara ny för året
Produkten bedöms efter designhöjd
Produkten ska vara tidstypisk

Gå in och rösta du också, du kan vinna fina priser!

Denna lampan från OddBirds är nog min favorit tror jag. Kul design som påminner om mormors inredning. Är man lite pysslig så kan man ju faktiskt göra en egen. Jag har en svart tygsladd som ligger och väntar på att få hängas upp, kanske att jag skulle prova mig på en liknande lampa? På måndag är det jag som letar efter träkulor i affärerna.






Bild: Formex


Kakfat nr 4

Har tidigare visat upp ett kakfat som jag har gjort av fina gamla loppistallrikar. Det har blivit några till efter det. Min sambo är inte lika road som jag när jag kommer och vill ha hjälp men borrningen. Det tar lite tid att komma igenom en tallrik och man får ta i ganska mycket. Men det är det värt (säger jag som bara tittar på :-), för fint blir det. Hittills har jag bara gett bort i present men detta ska jag nog behålla själv.

Nästa kakfat så tänkte jag försöka få tag på lite mer stilrent porslin ála 60-tal, med lite mer raka grafiska mönster. Vi får se om jag lyckas.



Roliga detaljer

Visst är det roligt med små inredningsdetaljer som både är fina att se på men även är praktiska. En plastficka där man kan spara på smått och gått, som t ex fina vykort eller inbjudningar från nära och kära. Eller roliga kylskåpsmagner som även kan bli en KOM I HÅG-lista. Eller en "spindel" hållare får inköpslistan eller fina bilder. Allt detta går att köpa här.



Bild: cox & cox


Ny säng

Innan sommaren fick Kevin en ny säng. Bort med spjälsängen och in med en ny alldeles perfekt säng för en liten kille som börjar bli stor. Dagen efter sin första natt i sin nya säng så hittade jag honom sovande på golvet, han hade ramlat ur utan att vakna. Men efter det så har han sovit gott varje natt utan att ramla ur eller komma in till oss.

Sängen är från IKEA, örngott från Lagerhaus och påslakan från Åhléns.


Etiketter och hamburgepapper

Såg en repris av Hemma oss nu på kvällen och då gjorde Isabella så fina papper till hamburgarna. Hur enkelt som helst. Köp tårtpapper och vik på mitten och sedan så viker du igen och vips har du ett supersött "fodral" till hamburgaren.

Ett annat tips som hon också delade mig sig av var dom fina etiketterna som hon hade satt på tomma saftflaskor. Sök på Vintage label så hittar du säkert något som passar sig. Nu ska jag ut och söka efter något till mina tomma saftflaskor och syltburkar!


Bild:svt.se


Dörrstopp

En dörrstopp behöver inte vara gjort av gummi eller plast, det kan faktiskt var gjort i tyg också. Är du lite duktigt på att sy så kan du faktiskt göra en egen. Lämna en liten öppning så att du kan fylla den med något som är tungt och håller en dörr på plats. Jag tänke faktiskt försöka mig på en egen och då tänkte jag fylla den med sand. Ett tips kan vara fylla sanden i en plastpåse så att det inte läcker ut genom dom små syhålen. Sy den inte för liten heller för då håller den inte dörren, ca 25 - 30 cm tror jag kan vara bra.  Vill du inte sy en egen så kan du köpa en färdig här.


Bild: Rose & Grey


Duka fint på kräftskivan

Nu har kräftsäsongen dragit i gång & visst är det kul med partyhattar och snapsvisor! För att få den rätta kräftskivestämningen så ska man givetvis duka och dekorera i samma tema. Hos lagerhaus hittar du allt du behöver; myggljus, papptallrikar, ljusslingor...ja allt du kan tänka och lite till. Vill du komma på fest?


Bilder: Lagerhaus
Kollage: Erica


Recept såpbubblor

Denna sommaren så har Kevins stora hobby varit att blåsa såpbubblor! Problemet är att han alltid råkar hälla ut all såpa och så blir han jätteledsen när det är slut. Givetvis så har jag försökt att blanda till nytt men det blir aldrig så bra som den man köper färdig. Googlade lite på nätet och hittade till 2 recept, hemligheten är florsocker!! Det blev mycket bättre när jag blandade i lite socker. Imorgon så åker jag till apoteket för att köpa glycerol! Här kommer recepten:

vanliga bubblor
  • 1 dl diskmedel (Yes)
  • 1½ - 2 dl vatten
  • ½ tsk florsocker eller strösocker

Vispa ihop försiktigt så att lösningen inte löddrar.



sega bubblor

  • ½ dl diskmedel (Yes)
  • ¼ - ½ dl glycerol (köps på apotek)
  • 2 - 5 dl vatten
  • (1 tsk florsocker eller strösocker)

Vispa ihop försiktigt så att lösningen inte löddrar. Så här får du jättefina bubblor som är stora, hållbara och vackra. Med mindre vatten får du segare bubblor.



Dessutom kan jag tipsa om en bra och mycket fin såpbubbleflaska. Det är en väldigt söt glass och en stor och bra "blåsare" i. Kommer från lagerhaus. Bilden är låndad från lagerhaus.



Flytta ut vardagsrummet

Idag har jag gjort min första arbetsdag efter 4 veckors semester och det var riktigt kallt ute när jag cyklade iväg imorse...men efter några timmar så var det skön sommar igen!! Vill inte riktigt att sommaren ska ta slut ännu och hela augusti kan ju faktiskt bli riktigt fin.

Här kommer några härliga kort på en underbar uteplats. När vi gör om vår uteplats så ska den vara stor och rymlig så jag får plats med en mysig utesoffa med mjuka plädar och massor med ljus och en matdel med ett bord och stolar där man sitta och har goda grillmiddagar! (ser allt framför mig och hoppas på ny altan redan nästa sommar, hoppas min sambo tänker som jag....:-)

Bild: Sköna hem


Lekfull tapet

Vem har inte skapat olika djur med händerna mot en vägg? Nu slipper ni det, allt är färdigtryckt direkt på tapeten. Rolig och lekfull tapet som finns i många olika färger, dessutom är den handgjord! £100 rullen och finns att beställa på Rose & Grey. Tycker man tapeten är lite väl dyr så kan kan skapa några egna figurer med hjälp av kontaktplast och sätta upp på väggen. Det blir en rolig detalj i rummet!



Bild: Rose & Grey


RSS 2.0