Pimp my radio

Jag har reklamradio undangömd i ett skåp som jag tänke Lovisa skulle få ha i sin lekstuga. Innan såg den kanska så tråkig ut. Har tyvärr ingen bild innan men den var mörkt träfärgad. Nu har jag piffat upp den lite med fina papper och lite tapetklister. Ett litet tips för dom som vill prova är att inte ta för tunt papper, det blir lätt lite bubbligt och man ser skarvarna lätt. Tapetprover eller "scrapbook" passar utmärkt!  Lägger man ett tunt lager lack över så sitter pappret fast bättre och är mer skyddat.




Inspirerande utomhusmiljö

Nu kan man inte vara någon annanstans än ute i det härliga vädret...nu när vi äntligen har fått SOL & VÄRME! Här kommer några sköna och inspirerande utomhusbilder!




Trädgårdstjuvar

I helgen så har några ungdomar varit hemma hos oss och stulit min trädgårdsgroda!! Eller rättare sagt dom har bytt ut min groda mot någon annans sköldpadda. Det är tråkigt att folk inte hålla sig till sina egna saker, morrr!! Jag får ta mig en sväng i kvareret ikväll och höra om det är någon som saknar en sköldpadda och kanske har en groda över. Jag bytte verkligen inte upp mig :-) Eller var det kanske någon som trodde att grodan skulle förvandlas till en pris vid en kyss....men ops! det blev en sködpadda i stället? :-)




Att gjuta i betong

I helgen har jag gjort små betongfigurer. Min sambo Roger har fixat lite i garaget och då blev det lite betong över till mig. Jag fick rota fram något bra att gjuta i, det fick bli några sand- och isformar. Hade jag vetat att det skulle vara så lätt och bli så bra så hade jag absolut inhandlat alla möjliga varianter. Både kul att ge bort och att dekorera i blomkrukan. Ett tips för er som blir lite sugna och är amatörer som jag på detta, häll inte i förmycket betong i formen så att det rinner över. Det är ganska svårt att få loss figurerna då när det har stelant + att kanterna inte blir så fina. Men skulle det bli så ändå så är det bra att slipa med en fil så släpper det överflödiga lätt. Vill du ha lite mer tips och inspirerande bilder, kika in hos Ellas Inspiration. Hon har gjort massor med fina betongsaker.







                                                   

Loppisfynd

Här om dagen var jag på Myrorna på lunchen och fyndade. Köpte bland annat denna fina glasburk för 25 kr. Med ett fint band och farmors småkakor blev den helt i min smak. Nu gäller det bara att hålla fingrarna borta så det finns några kakor kvar till gästerna.

 

Kärlek till plåtburkar


Jag har en förkärlek till plåtbukar. Det finns några stycken både framme och i skåpen. Här är några favoriter! Den turkosa äppleburken blir nog nästa inköp.

1. Green Gate, Elsas hem, 269 kr/3 st 2. House Doctor, Elsas Hem förr 85 kr, nu 59 kr 
3. Dixie,
Favoritsaker, 279 kr 4. Dixie, Favoritsaker, 259 kr





Från knopp till övermogen

När vi flyttade in i vårt hus för ca 1 1/2 år sedan så fanns det inte en enda liten blomma i rabatten, så i höstas så var det dax att plantera lökar. Allum är en av dom finaste lökväxterna som finns och givetvis så planterade jag några. Nu har dom nästan blommat över men dom är lika fina för det!





Fina väggar


Det finns så mycket roligt man kan göra med sina väggar förutom att bara måla eller tapetsera dom. Varför inte klippa ut en figur i ett vackert papper eller tapet och klistra fast på väggen. Att blanda färger och mönster blir bara ännu snyggare! Det är bara fantasin som sätter gränserna. Nu ska jag hem och klippa ut figurer...Bild från boligmagasinet.dk



Inred med Wabi Sabi

Wabi sabi står för det autentiska, genuina och naturliga. Att kunna se och uppskatta skönheten i enkelheten väcker en känsla av tacksamhet. I ett wabi sabi-hem är möblerna okonstlade, vackra och välgjorda och dekorationerna genuina och sparsamma. Möblerna är gärna vackert åldrade och har en fin patina, de är använda  och har själ och historia.
Kvalitet och hantverk sätts främst, och materialen är gärna naturliga och ekologiskt framtagna. Dekorationerna kommer direkt från naturen - drivved, blommor, sand och vackra stenar eller snäckor - och påminner oss om vårt ursprung och hjälper oss att slappna av

I ett wabi sabi-hem finns bara sådant som någon tycker om, använder och vårdar. Att bara ha det ostädat, rörigt och att spara på trasiga saker är inte wabi sabi. Här har varje föremål en historia att berätta. Noga utvalda minnesföremål, nostalgi och arvegods få sin egen plats och vårdas ömt. Läs mer om Wabi Sabi här.

Vad har du som är wabi sabi hemma hos dig?



Kevins rum

Här kommer några fler bilder från Kevins "ugglerum". Gjorde ett inlägg för ett tag sedan med bilderna blev så väldigt små, så här kommer några till.


Följ med via bloglovin´

Follow There is no place like home 





Nu kan du följa min blogg via bloglovin´. Varje gång jag gör ett nytt inlägg så kommer det ett mail till dig. Du behöver inte själv gå in och söka. Bra va!

Smyckade stolar

Här är ett bra tips inför loppissäsongen. Britta gav nytt liv åt några udda stolar genom att tapetsera dem med egna mönster utskrivna från datorn. Efter att utskrifterna limmats fast målades stolarna med ett par lager klarlack för att hålla bättre. Det går naturligtvis lika bra med tidningssidor, tapetspill och liknande. Läs mer på Elle Interiör.
Så nu är det bara att leta fram massor med tapetprover och börja tapetsera stolar. This I like!

Fint på hyllan i köket


Har några hyller i köket som jag gärna ställer fina saker på. Nu i sommar blir det givetvis turkost och prickigt!


Odla tomater

I går så planterade jag och mamma en tomatplanta. Mamma sa att den ska stå utanför min lekstuga och att jag ska vattna den när den ser ledsen ut. Jag hoppas på många små söta tomater i sommar. Ni som vill smaka får komma till min lekstuga och knacka på. Kram Lovisa

Midsommar

Nu är midsommarafton över...& jag hade en väldigt trevlig dag, med dans runt stången, sång och lek, massor med sill och potatis, jordgubbar, nubbe osv. Alla gäster tror jag var nöjda och glada när dom gick hem! Tack för en trevlig dag. Kram Erica♥

Barnkalas

I helgen hade vi barnkalas som jag har nämnt tidigare. 12 st barn och lika många föräldrar. Det var korvgrillning, marängtårta, godisstrutar och mycket spring och lek. Recept på många goda märängtårtor finns hos Ellas inspiration Vädret var toppen till en början med sol och värme, men slutade i totalt oväder med spöregn och hagel! Barnen hade lika kul för det, dom sprang runt och dansade i regnet! Blöta blev dom. Föräldrarna tyckte inte det var lika kul :-).
 Kram Erica

Bloggdesign

Är ganska ny i denna bloggvärd och bloggdesign är inte min starka sida, just nu. Gör man en ändring någonstans så blir det helt plötsligt en ändring på ett annat ställe också. Jobbar på att få till en fin blogg som jag kan vara nöjd med, just nu är jag inte det! Det är tur att bloggen Designa din blogg finns! Ni får ha överseende med att de ser ut lite si och så. Det är roligare att skriva inlägg än att fixa med massor av koder. Sedan har jag inte riktigt tiden nu heller. Hoppas ni kommer att kika in ändå! God natt Erica♥

Sockersöt nåldyna

Har knåpat ihop en nåldyna som ser ut som en princessbakelse. Allt av återvunnet material. Pärlorna från ett halsband, stoppningen från en kudde, rosenknoppen från en dockklänning, spettsbandet från en dockklänning, "marsipantäcket" från en plyschkudde. Materialkostnad 0 kr. Kram Erica♥


Flaggvimpel

Nu är äntligen datorn hemma igen. Undertiden som den var borta fick jag pysslat lite. Gjort en flaggvimpel som ska sitta i lekstugan när den är färdigmålad. Min variant går ganska snabbt att fixa till, den är nämligen gjord av papper! Blev väldigt nöjd själv. Så här gör du:

- klipp ut en flaggmall i hårdare kartong
- rita av mallen på lite hårdare papper i olika mönster
- klipp ut
- sy fast ett kantband
- KLART!!


Nu ska vi börja virka!

Foxy panda har skrivit den första svenska amigurumiboken och den är perfekt för dej som vill virka egna små kompisar.För dej som aldrig hållit i en virknål förrut finns en virkskola och du som är mer erfaren får bland annat lära dig hur man virkar tår och tummar. Det finns dessutom en hel hög med praktiska tips och bra saker att tänka på som underlättar 'gurumiskapandet. Boken innehåller 12 mönster och några variationer som ger 15 olika figurer. Det finns mönster i alla svårighetsgrader så här är något för alla virkare. Boken finns att köpa här.

Vart tog dom gamla symötena vägen som våra mammor höll på med när vi var små? Det är nog dax att införa det igen. Någon som är intresserad? :-) Jag har några vänner som är duktiga på att sticka raggsockar, ni är givna symötestanter!Här kommer några söta små virkade djur . Kram Erica


Bild 1 & 2: Foxy panda, Bild 3: Annas resa

SIGNERAT.se

SIGNERAT.se är en designmarknad på nätet där svenska formgivare på ett enkelt sätt kan nå ut på marknaden med nya och unika produkter. Här finns allt för alla smaker. Jag skulle kunna köpa allt!!

Är du duktig på att sy, sticka, måla etc. och är sugen på att sälja dina saker till andra så är detta en sida får dig som inte vill ha en engen webbshop. Produkterna behöver inte vara gjorda för hand utan kan vara serietillverkade - det viktigaste är att det är du som har designat. Vi strävar efter en bred mix av produkter så att det ska finnas något för alla. När du har skickat in dina produkter bedömer vi dessa utifrån vår profil - mer än så motiverar vi inte våra beslut. Även om du inte har f-skattsedel är du välkommen att sälja hos oss, i sånt fall deklarerar du din inkomst som hobbyverksamhet. Här kommer några smakprov på mina favorier. Kram Erica


Bild: Moas Design

Bild: fabdesign.se



Bild: C. O. M Care of Maria

Bild:Anness

Färgglada tygfåglar

Nu är helgen över och vi har klarat av två stora kalas. Lovisa har blivit 4 år och har fått massor med nya leksaker och endel fint till lekstugan. Tyvärr så är datorn fortfarande inlämnad så jag kan ej lägga upp några kort, men det kommer. Nu får jag sitta på lunchen på jobbet och skriva lite...(är man bloggberoende då :-). 

Ikväll så tänke jag sy dessa små söta fåglar! Något positivt med att inte ha en dator, man hinner pyssla! Igår gjorde jag en flaggvimpel. Vill du prova att sy dessa fåglar själv så finns det mönster här. Bilden har jag lånat av Design & Inredningsbloggen. Vi får se om mina blir lika fina! Kram Erica


Bild: Anna Evenius

Ett eget bo

Som ni säkert har läst så är jag i full vart med att renovera lekstuga och fixa och dona för att få den klar. Tyvärr så är ju vädergudarna emot oss så det blir inte så mycket målat.

familyliving.se kan du hälsa på hos Alice och Lilly som packat matsäcken och flyttat in i sin trädkoja.  Väldigt  mysigt och inspirerande, särskligt för mig som bara har "fixa lekstugan" i huvudet :-). Nu blev jag lite sugen på att flytta upp vår lekstuga i ett träd....fast det har vi inget bra så jag får nog skippa den tanken.

Det blir en liten bloggpaus för mig i helgen då vi ska ha både barnkalas och släktkalas i helgen. + att vår dator är inne på uppgradering. (det kanske är den stora anledningen till att det inte blir något :- ). Bilder från kalaset kommer efter helgen! Ha en skön helg i regnet, glöm inte paraply! Kram Erica


Bilder: AlexochMartin.se

Plåtburk i retrostil

Dom här burkarna hade väldigt roliga texter. Går att köpa här.  Den här gillade jag, Both of us can't look good at the same time... it's me or the house! Tänkte byta ut house mot kitchen. Min sambo klagar alltid över att jag stökar ner så när jag lagar mat, så det citatet skulle passa bra hemma hos mig. Ett kommande väggord till köket kanske....Kram Erica
Bild: favoritsaker.se

Tävling hos SKÖNT HEMMA. (avslutad)

Vem vill inte vinna en fin bricka från SPIRA?! Min är given som saftbricka i sommar! Gå in och tävla du också här.

Ljuvliga prickar

Jag är väldigt förtjust i allt som är prickigt. Prickiga dukar, prickiga gardiner, prickiga kjolar..you name it! Nu har jag hittat väldigt fina brickor på Claes Ohlsson, för endast 49 kr! En turkos står på inköpslistan. Kram Erica

Min "Random light" kopia

Nu har äntligen min lampa torkat och hängts upp i taket. Tanken är att den ska sitta i ett annat rum, men det finns ingen el i taket där ännu så den får gästspela i sovrummet ett tag. Tyckte den blev riktigt bra med tanke på att den kostade runt 100 kr. Inte lika fin som orginalet men rätt ok ändå. Här kommer några bilder. God natt Erica♥

Lekstugornas Rolls Roys

Om man inte vet vad man ska lägga pengarna på så kan man ju alltid köpa en lekstuga för sisådär 100.000 pix! Kika in på pototots.com, man kan ju alltid få lite inspiration eller så ger man en ritning till gubben så vet man vart man har honom i sommar!  Kram Erica♥


Renovering lekstuga

I helgen så har vi renoverat lekstugan. Bytt tak, skrapat färg och grundmålat. Det är en bit kvar innan den är klar. Den ska målas in- och utvändigt och nya fönster ska in. Sedan ska det pyntas och piffas. Här kommer några bilder. Kram Erica

Prickiga djur

I går kväll gjorde jag små tavlor till lekstugan. Givetvis röda och vita! Väldigt enkla men söta ändå. Klipp ut en figur i något fint papper och sätt in i en ram...KLART, så har du en egen unik tavla. Kram Erica♥


Smyckekonst & silversmide

När mina barn döptes så fick dom jättefina halsband i present. Det är en lokal tjej som gör dessa fina halsband. Annika Bohlins hemsida är under uppbyggnad men är du intresserad av hennes fina smycken så maila på [email protected]. Hemsidan finner du här. 

nineteenseventythree

Hittade en sida med massor med fina tryck. Allt från kort till tapeter. Själv tänkte jag beställa några kort till hallen och omslagspapprena blir tavlor till barnen. Nineteenseventythree heter sidan. Kram Erica

Nu är jag stor!

Förra helgen så stog Kevin så länge själv att jag till och med kunde ta fram kameran och ta några kort innan han satte sig ner. I sommar vet jag vad jag ska göra...jaga en liten kille på flykt! Godnatt Erica♥

Väggord i massor!

Jag som många andra har fastnad för väggord och väggdekor! Det finns så mycket fint på marknaden att risk finns för att man överdekorerar. Man kan faktiskt göra sina egna om man inte har lust att lägga ut en förmögenhet. Dekorplast i basfärgerna finns att köpa på Coop Forum, vill man ha någon annan färg finns det att beställa på Mellmine. Där kan du även få hem gratisprov ifall du är osäker på fägen eller bara behöver en liten bit. En väldigt bra och utförlig beskrivning på hur man gör sina egnaväggord på bästa sätt får du hos bloggen Inspiration och Design här. Känner du inte för att klippa ut dina egna så finns det två bra sidor där man kan köpa många olika varianter av väggord och väggdekorationer, myfirstroom och vimsadekor. På vimsadekor kan du också få hem graits färgprover i form av en blomma som säkert passar fint någon stans och det är alldeles gratis, bara porto. Här kommer några kort på mina mina väggar med dekorplast!



Lyx ELLER Budget?

Igår var jag på Rusta och köpte en picknickkorg. Den påminner väldigt mycket om en korg som finns hos Stockholm Design House, men prislappen skiljer endel. Jag köpte budget varianten(fast jag gillar den andra mycket mer. Vilken väljer du?

Personliga barntavlor

Det finns så många fina barntavlor att köpa på nätet! Här kommer några bilder från mina favoriter! Se mer av deras tavlor /tryck på deras hemsidor, länk nedan. Jag får skaffa fler barn så jag kan köpa ännu fler barntavlor. :-)

Fågelholk: Många rum, 185 kr,  Hamster: Bettina Johansson, 170 kr, Flygplan, Isa Form, fr 395 kr, Bil, Petrified in pink , 200 kr.

Ljuskoppar

Istället för att ta med sig en liten blomma när man går bort så kan man göra en egen personlig present. Spara alla ljusstumpar som du får, smält ner dom och häll det  i en fin gammal kopp som du fyndat på loppis eller har i skåpet. Fint och personligt!  Obs! Glöm ej veken, finns att köpa på panduro. Kram Erica


Bild: Martha Stewart

Välkommen på kalas!

Snart fyller Lovisa år, så igår kväll satte jag mig och gjorde inbjudningskort till hennes barnkalas. Det enda som behövs är papper i olika färger, en skrivare och klister...KLART! Ladda ner något kul teckensitt, massor med alternativ finns här.


Random light

Ikväll tänkte jag dra igång med mitt lampprojekt! Har äntligen fått tag i en badboll. Orignalet kostar från 6200 kr och går att köpa här.  Köpte svart garn och en klädd svart lampsladd på rusta för 90 kr tillsammans. Hittade en badboll på ICA för 20 kr. En väldigt bra och utförlig beskrivning på hur man ska göra finns i Sofies blogg, Be inspired. Bilder kommer när den är torkad och klar!

Fjällräven - kånken mini

Kånken Mini är en klassisk Kånken-ryggsäck i litet format med dragkedja som öppnar hela huvudfacket. Den finns att köpa här i alla möjliga färger för 389 kr. En perfekt present till någon liten pojke eller flicka som fyller år! Kram Erica

RSS 2.0