Julbak

Snart är det dax att börja julbaka och vissa har säkert redab börjat. Här brukar det bli pepperkakor och lussekatter. Ibland även lite godis. Här kommer lite tips på lite annorlunda pepperkakasformar.





1. Älg mm, åhléns, 45 kr/set, 2. Formina, Päron, 14 kr, 3. Avbitna pepparkaksgubbar coolstuff, 149 kr/st, 4. Lagerhaus, klänning, 12kr



Adventsmys

Nu är mina adventsbricka färdig för i år, längtar till söndag!. Efter en tur i skogen och i parken så fick jag med mig massor med fint pynt; mossa, buxbom, trollhassel, murgröna. Sedan kompletarade jag med en hyacint, lite pälor i olika storlekar och najtråd! Det ända jag saknar lite är siffrorna 1 - 4, dom var i rött och passar inte in alls i år. Jag tror jag får sprya dom gråa då skulle dom bli perfekta här! Vi får se...Ni som har missade hur det såg ut förra året kan kika in här. Så här blev det i år.  Fler arangemang bjuder jag på i veckan.


Tavelvägg

När min hall är färdig så ska jag ha en tavelvägg på ena väggen med familjefoton och minnen tänkte jag. Har varit ute och letat lite inspiration och tips och tänkte dela med mig till er.

Konsten att sätta upp en tavelvägg: Att sätta upp en tavelvägg så att det ser snyggt och naturligt ut är inte det lättaste. Men ett tips kan vara att hålla en linje, antingen som här i nederkant eller i ovankant. Det går t o m att hålla linjen mitt i bara det finns en slags samordnad känsla. Sen hjälper det om tavlorna sinsemellan överensstämmer med varandra när det gäller både ramar och motiv. Någon enstaka kan sticka ut men det är enklare om det stora flertalet harmonierar. Lägg ut dem på golvet först och flytta runt och prova dig fram. (Källa: Blogg.sydsvenskan.se)





Foto: Sköna hem och eilersen.eu







 


ABC tavla

Det finns många fina tavlor till barn där dom både lär sig alfabetet och siffror på ett roligt och lekfullt sätt. Här kommer ytterligare en variant på ABC-tavla i härliga färger. Kommer från Petit Collage och går att köpa i deras webshop från 50 dollar. (ca 350 svenska kronor). Härliga färger och lekfulla djur! Tyvärr är det inga Å Ä Ö.


Bild: Petit Collage




Inför första advent

Snart är det dax att hänga upp julstjärnor och ställa fram adventljusstaken. Förra året gjorde jag en bricka med mossa och blockljus som jag numrerade 1 - 4. Tänkte göra en liknande i år fast med andra färger och annan dekoration. Ska ut i skogen imorgon och plocka mossa och annat pynt. Så här såg det ut förra året:







Underbara fossingar

Har hittat en underbar sida med massa ljuvliga fossingar etc. Tyramyra startades av en tjej som heter Annika Yberg 2007.

"Av mammas gamla tyger började jag själv sy till mina barn. Med det kom idén att fler borde få ta del av fördelarna med fina, gamla tyger i moderna barnprodukter.Tyramyra var fött!"


Fossingarna framställs av återvunna, skandinaviska tyger och är ce-märkta. De tillverkas i Litauen där man är väldigt noggranna med att se till att alla delar sitter fast som berget.  3 st små för 350 kr eller en stor för 350 kr. Jag fick själv en liten idé....vi får se vad det utvecklas till...;-)

Bild: Tyramyra




Gör din egen adventskalender

Den här idén gillade jag! Snygg att se på och säkerligen uppskattad hos barnen. Hitta en lämplig gren i naturen. Spraya den vit eller i annan färg. Slå in 24 st små paket i fina presentpapper och knyt fast dom i grenen!  KLART




Bild:bobedre.dk


Är du sugen på glass?

Nu finns det glassar att köpa! Den första ut är jordgubb men fler smaker kommer.....vanilj och choklad. Vilken är din favorit! Sydda i velour och stoppade med vadd. "Glasskulan" är fastlimmad med limpistol så den sitter stenhårt(testan av barn och den håller)! Ca 17 cm lång och ca 8 cm i diameter. Pris: 75 kr utan strössel. Betalning görs i förskott. Leveranstid ca 1 - 2 veckor. Frakt & exp.avg till kommer med 30kr (följer posten fraktabell). Maila din beställning till [email protected]. En perfekt julklapp till barnet som älskar att leka affär och bjuda på fika, garanterat uppskattad. Vilket barn gillar inte glass!? Flera "smaker" hittar du här. Priset blir 80 kr/st om du vill ha med strössel.




Önskelista till jul

Vi kommer närmare och närmare jul och jag kan knappt vänta tills jag får smaka på första glöggen, adventspynta och slå in fina julkappar! Här kommer några favoriter som går att köpa hos designonline.se. Passa på nu om det är något som du har gått och trånat efter. Dom har nämligen fraktfritt fram till 21 december. Alla produkter nedan går att köpa på designonline.se



Bilder: Designonline.se



Hemma i Lisa Congdons kök

Jag blir mer och mer sugen på färg i inredningen. Inredningsbilder med många olika kulörer och retroprylar tilltalar mig väldigt just nu och med lite inslag av modern design. Stilrent och avskalat är snyggt att se på men det passar inte riktigt i mitt hem. Det måste vara livligt och hemtrevligt också! Hellre en personlig och unik inredningsdetalj än en jättedyr designerlampa (fast vad är det som säger att man inte kan ha båda ;-)

Här kommer några bilder från Lisa Congdons kök i San Franciso. Lisa är konstnär och illustratör och hennes verk har visats i många städer, däribland New York, Los Angeles, Seattle, San Francisco och Portland. Köket har en vit bas med många fina och färgrika detaljer! Tavelväggen är ett härligt blickfång. Har tidgare skrivit om just tavelväggar och nu blir jag ännu mer sugen på en egen här hemma faktiskt. Men det får vänta till köket är färdigrenoverat!








Foton: designspongeonline.com


Lägenhet på 32 kvm

Är du ute efter en lägenhet i Göteborg som är bra planerad på liten yta. Då är detta något för dig. Om inte så är lägenheten smakfullt inred med snygga rena linjer och smakfulla detaljer att vila ögonen på. Vill du se mer så kika in här. Prislappen börjar på 1 050 000 kr!





Bilder:svenskfast.se



Projekt hall

Nu har vi ÄNTLIGEN börjat med hallen. Lister är borta och alla små hål är spacklade. Tapet och färg är köpt så nu är det bara att sätta igång. Det blir en randig tapet från boråstapeter på en vägg och resten blir målat i en ljusgrå färg. Jag har allt klart i huvudet hur det kommer se ut. Det måste inhandlas en del ramar, ett sideboard, hatthylla och skoställ. Endel färgklickar måste in också för att det inte ska vara allt för grått och dystert!  




Bild: boråstapeter



Fotomontage till köket

Hittade till en bra sida med fina foton när jag surfade runt. Just dessa kökstavlor fastnade jag extra för, och just nu så har dom kampanj på dessa! 290 kr för 4st i A4-storlek. Ordinare pris 760 kr. Ett riktigt kap! Gå in på deras hemsida, photografibutiken.se och fynda, gäller november ut!





Nu har jag bestämt mig!

Efter många olika namnförslag så var det ett som var lite mer favorit än andra. Och efter att jag laborerat med teckensnitt och paragrafer hit och dit så har jag hittat rätt! Tack för alla namnförslag och tips! Med detta namnet så slår jag tre flugor i en smäll!









bag för just alla väskor som jag syr; tampongväskor, mobilväskor, necessärer i alla storlekar, pennfack.
bageri för alla mjuka velour kakor och tårtor etc.
erica för att få en personlig toutch och ett helt unikt namn 

Vet ej om jag kommer ha med undertext eller inte, jag får fundera lite på det. Men loggan är jag helt klar med och supernöjd! Kommer säkert att ändra färg efter säsong. Labels är beställda och kommer bryda alla mina varor framöver.


Och nu till vinnaren! Det blev en slumpmässigt då namnet var ett av mina egna förslag!


(vinnaren har informerats via mail)

Du har vunnit en velour tårta från b a g [ e r i c a ]







Virkad tårta

Här om dagen kom det ett sött litet paket med posten. Anna med bloggen Dagenskreativa virkar massor med dundersöta saker, bl a bakelser som jag är så förtjust i. Beställde en söt liten nyckelring som ser ut som en princesstårta. Kika in i hennes blogg för mer godsaker! 

Nu är det sista dagen för min namntävling och många bidrag har kommit in. Favoriterna hos er är bageri[ca] och [andra bullar]! Tävlingen avslutad inatt 23:59 och namnet och vinnaren presenteras imorgon! Jag har fortfarande inte bestämt mig, jag har några timmar kvar att klura. Att det ska vara så himla svårt!!!


Tillknycklad vas

Det finns många "tillknycklade" produkter på marknaden just nu som tilltalar mig i sin lekfulla design!  Knyckliga muggar, papperskorgar, bord, fat mm. Kom på för ett tag sedan att vi faktiskt hade en vas hemma när jag var mindre som såg ut som en tillknycklad brun papperspåse. Mamma hade kvar den och jag fick lov att låna den och spraya den vit. Så här blev det! Man ska aldrig kasta något, det kan alltid komma till använding någon gång i framtiden. Jag får nog bygga på en våning på huset om jag ska få plats att spara allt. :-)





"Bokhylla"

I förra säsongen av Äntligen Hemma gjorde dom ett roligt bokstöd av en gren. Har tänkt länge på vart jag skulle kunna ha denna roliga och smarta lösning i mitt hem, och nu vet jag! Den ska sitta vid vår gästsäng så att gästen ska kunna hänga sin bok och glasögon på grenen när dom ska sova. Visar bild när allt är klart. Ska bara hitta en bra gren först!

 

Bild: Hemmakanalen.se



Fototapet


Nu har ISAK kommit med nya härliga fototapeter. Underbara färger och härliga illustrationer! Om du kikar in här på deras sida så får du se en blid av Kevins rum! Riktigt kul att få vara med där tycker jag, dom har ju så underbara saker! Nedan ser du några av deras nya härliga tapeter!









Ekologiska kläder hos Isa Form

Isa Form som har så många underbara tavlor har nu även börjat med kläder för barn. Hon presentera en helt ny kollektion med t-shirts och bodys av hög kvalitet för barn upp till fyra år. Kläderna är i ekologisk och rättvisemärkt bomull och finns med fem olika tryck. Body 299 kr/st och t-shirt 249 kr/st. Kika in här för att se
mer!










Bullbak

Nu har jag äntligen fått tag i "bullfärgat" velourtyg så jag kan sy bullar och kringlor!! Dessa går givetvis att beställa! Bullen är ca 9 cm i diameter, 45 kr. Kringlan är ca 12 cm, 40 kr. Frak & exp.avg tillkommer med ca 20kr. (Vid besällning av fler kan frakten bli högre, går efter postens frakttabell) Skicka ett mail till [email protected] med din adress och din order så fixar jag resten! Betalning görs i förskott in på mitt konto och all information får du i ett svarsmail. Leveranstid ca 1 - 2 veckor.



Nu har bagerica fått en egen hemsida www.bagerica.se. Försäljningen fortsätter där, välkommen in!







Bänkad i tv-soffan

Ni missar väl inte premiären av den nya dokusåpan Ullared i kväll på kanal5!?

Vi får träffa proffsshopparna - stammisarna med flersidiga shoppinglistor när de kommer och flera meter långa kvitton när de är klara. Till exempel skånska Rose-Marie som har en budget på 50.000 kr och spenderar två hela veckor varje sommar i Ullared tillsammans med familjen för att handla. Eller småbarnsmamman från Göteborg som har gjort shoppinglistemallar i excel efter hur produkterna är utplacerade i varuhuset

Kl. 20:00 kommer jag sitta framför tv:n och titta!


Lånad bild


Psst! Ni missar väl inte min tävling?! Du kan vinna en härlig verlourtårta! Klicka här för
att komma direkt till tävlingen.



RSS 2.0