Adventskalender-DIY

Ramlade in på en väldigt inspirerande blogg, där det fanns massor med inspirerande bilder och många roliga DIY projekt, Stylizimo! Måste dela med mig av denna underbara adventsgran.

Det du behöver är: washi tejp, klädnypor, en papperstjärna, ett fint stort papper att fästa allt på och en vit penna. Sedan är det bara att sätta igång och klippa och klistra!

Om jag hade haft lite mer tid på mig så hade jag gärna pysslar en sån här fin gran. Men jag tror inte jag hinner köpa 24 st små julklappar till imorgon.  Fast idén finns ju kvar till nästa jul... 



Bild: Stylizimo


Cookie fat

Såg detta underbara serveringsfat från Asplund i en inredningstidning nu i höstas och tycker det är så fint! Nu har jag äntligen hittat det hos Rum21.se.

Det får nog bli en julklapp till mig själv. Hade passat perfekt i mitt kök!
Bild: Rum21


Adventsmys

Nu är alla stjärnor och adventsljusstakar uppe i fönstrena och det känns riktigt mysigt att det är jul på riktigt!

Skänken i hallen har jag dekorerat med en ljusslinga och små svarta pappstjärnor. Ljusslingan från Claes Ohlsson och stjärnorna från Åhléns.




Foto: Erica


Barnrumsinspiration

Söker du barnrumsinspiration?...då vet jag en perfekt sida för dig! Surfa in på Minidecor och hitta tips och ideér. Du kan söka i olika kategorier eller se bilder på hela rum. Det är vanliga privatpersoner som har lagt ut bilder på sina barnsrum eller tips på bra lösningar som passar för just barn!

Just nu kan du även vinna 1000 kr från barnvanligt.nu om du registrerar dig.

Dessa bilder på Kevins rum hittar du där!

 Bild: Erica


Första advent

På söndag är det första advent och det är dax att tända första ljuset! Jag har hela tiden haft en ambition att göra min egna ljusstake med träkulor (här kan du se hur den ska se ut ungefär), men än har jag inte tagit mig till hobbyaffären och köpt några träkulor så vi får se hur det går....än är det inte försent ;-)

Hur ser din adventsljusstake ut i år? Här kommer några tips på hur det skulle kunna se ut...


Bild: Livingathome


Actions

Många använder sig av actions i photoshop för att redigera till sina bilder. Det som är så bra med actions är de fixar allt jobb åt dig. Man laddar ner ett helt paket på en gång kan man säga.

Först så tyckte jag det var lite krångligt att få till det, men med lite hjälpa av snälla Dessi at [Home and desire] så fick jag till det tillslut.

Fick en fårskinnspläd när jag fyllde år som passade utmärkt på pinnsoffan i hallen. Väldigt skön att sitta på när man ska ta på sig skorna. Köpte även ett nytt tidingsställ på Åhléns förra veckan. Nedsatt till 149 kr, som hittat!

Dessa två fick vara modeller idag!




Foto: Erica. Redigerat i photoshop & använt actions


Fina paket

Är du duktig på att virka? Då är detta ett tips till dig. Vikra små fina rosetter och knyt runt paketet. Blir hur sött som helst. Jag hade blivit superglad om någon hade lagt ner lite jobb på att göra så fina paket till mig! Skit samma vad det är i, det spelar ingen roll, jag är glad redan innan!

Kan du inte virka så finns de att köpa på Etsy.




Bild: Etsy.com


Barnrum

Det har varit tyst här några dagar, vi har varit sjuka och nu är det min tur :-(. Har äntligen tagit mig upp efter 24 timmar i sängen. Nog om det...

Här kommer några härliga barnrumsbilder! Mycket färg och prylar, det gillar jag!



Tapetnyheter

Den industriella trenden forstätter med bl a stålpallar och industrilampor. Naturmaterial som trä är också otroligt inne. Jag gillar trätrenden, det är något nytt.

Nu i november släpper Midbec en tapetkollektion där man man se mycket av detta. Råa material och träimitationer. Snyggt tycker jag...vad tycker du? 


Bild: Midbec


Bird Feeder

Min sambo är uppvuxen på landet och där matades fåglarna flitigt. Han påpekar ofta att han vill ha ett fågelhus eller liknande vid köksfönstret.

Hittade den perfekta fars dag presenten, en fågelmatare som sitter fast på fönstret med hjälp av en sugpropp. Närmare än så kan man nog inte komma fågeln. Vi får hoppas bara att fåglarna vågar sig fram.  Foto kommer när jag lyckats fånga en fågel på bild.

Jag köpte min fågelmatare på DesignTorget för 149 kr. Prisvärd och väldigt snygg design!


Bild: Born in Sweden


Ett hem i min stil

Detta hemmet har flera detaljer som faller mig i smaken, Eams gungstolen, pinnstolar, iittala ljusstakar, Andy Warhol planschen...

Det är stilrent och ljust men ändå ombonat med härliga mattor och kuddar i massor!


Bild: Bo-laget.se


En slips till far

Här kommer ett Farsdag tips till alla som inte har köpt något till sin pappa eller barnens far ännu. För ni har väl inte missat att det är nu på söndag?

Dessa snygga posters går att beställa från knaada.se Kostar 380 kr/st. (Som ni säkert förstår så kan inte jag inte garantera leverans till söndag men det kan ju vara ett tips för framtiden eller till jul om det skulle vara så att paketet inte kommer fram i tid.) Kika gärna in på hennes hemsida för hon har så många fler posters som är jättefina!

Jag har redan köpt en present till barnens pappa, vad det är kan jag inte avslöja ännu utan det blir tidigast på söndag :-)



Bild: Knaada.se


Badrum

Just nu är det badrumsmöbler som är i fokus när jag surfar runt på nätet. Som jag nämnt tidigare så är vi i full gång med renoveringen av vår gästtoalett.

Hittade endel fina saker i Ballingslövs katalog. Gillar den runda spegeln och att det inte är några handtag i underskåpet. Lite retrofeeling som jag gillar :-) 

Tar gärna emot tips på badrumsinredning!

 

Bild: Ballingslöv


Sångfågel

I senaste numret av villaliv såg jag denna söta lilla fågel. Detta är nog första brandvarnaren jag sett som även är fin att titta på. 

Finns att beställa på chick-a-dee för 50 euro.


 
Bild: Chick a dee


The String

Jag skulle nästan kunna ge min högra arm (eller kanske inte, lite väl överdrivet:-) för att få en String bokhylla. Gillar den enkla och stilrena designen. Bokhyllan kan få nytt liv genom att man bara flyttar på några hyllor och  byter plats på lite saker.

Tomten om du hör mig nu så har jag varit JÄTTE snäll i år!! Jag har en perfekt plats i vardagsrummet som står och väntar....







Bild: String


Origami blomma

Just nu är jag inne i en pysselperiod (det är nog för att vi närmar oss jul) och tycker det är kul att skapa själv och fixa egna dekorationer till kalas och bjudningar. Det finns så mycket man kan göra själv, det ända som behövs är lite fantasi och vilja! 

Fortsätter på temat bordsdekoration som jag skrev om här om dagen. Nu är det fina blommor av papper som står i fokus. En utförlig beskrivning på hur du gör  hittar du här

Frida Berglund har gjort väldigt fina blommor av Dagens Industri. Du väljer själv vilket papper du vill använda dig av, det finns inget rätt och fel.





















































































Bild: Frida Berglund, Trendenser.se









RSS 2.0