Hål i väggen

Har fått många mejl och förfrågningar kring det runda hålet i hallväggen. Så här kommer lite info kring det:

Vi köpte ett färdigt runt foder, eller smyg som det kallas, från en snickerifirma på nätet, Osby Snickeriprodukter. Det gick enkelt och snabb och paketet levererades hem till dörren, supersmidigt! Det finns flera olika storlekar att välja mellan och priserna är bra. Hur "hålet" sedan monteras har jag inte bra beskrivning på, har en händig man här hemma som fixar allt sånt´:-).

Är ni sugna på att se hur det såg ut innan så kika in här!


Tidningsreportage

I går hade vi besök av en lokal tidningsreporter, som gjorde ett "Hemma hos reportage" hos oss. Så denna helgen har vi städan hela huset från topp till tå! Tidningen kommer ut i början på oktober, just detta numret har ett inredningstema och då ville dom även ha med ett lokalt hem och det är där jag kommer in i bilden!

Det var väldigt roligt och det togs mycket kort både på hemmet och mig och barnen. Sedan så får vi se vad som publiceras. Jag kommer att informera er...:-)

Givetvis så passade jag på att fota lite själv också när det ända var så städat och iordning överallt. Så här kommer några bilder på vardagsrummet som nu har fått lite mer höstiga färger.







Grytunderlägg

Förra veckan så skrev jag om ett grytunderlägg gjort av träkulor. Nu har jag gjort mig ett eget. Det blev en liten annan design än det som jag tipsade om.

Gjorde bara ett varv med kulor. Jag köpte två paket med 12 st i varje, men man kan göra det hur stort eller litet man vill. Anpassa det efter ditt egna behov. 24 st kulor passade perfekt som underlägg åt min nya tekanna! I höst blir det många koppar med te!






 







Fredagsmys

Nu har äntligen barnen somnat! Nu blir det fredagsmys i soffan med tända ljus, rödvin och mörk choklad!

TREVLIG HELG ALLA LÄSARE!



Mobilfoto



Pysslig lampa

Nu börjar det bli mörkt och kallt ute och det regnar mest hela tiden, då blir man faktiskt lite extra pysselsugen. I senaste katalogen från Panduro visade dom upp fina hemmagjorda lampskärmar. Lampstommen köper du på loppis eller på Panduro, sedan är det bara låta kreativiteten flöda. Här kommer några tips på hur det skulle kunna se ut.  Jag gillade piprensarlampan!

 
Bild: Panduro Hobby


Höstmys

Ni som har föjt med här ett tag har nog inte missat att jag handlar en del på Åhléns! Dom sista åren så har dom verkligen haft mycket som faller mig i smaken. Jag kan gå runt i butiken jättelänge och klämma och känna på allt. Jag kommer alltid ut med en liten påse varje gång.

Några saker som jag ska kika lite extra på nästa gång jag är där (det blir väl imorgon :-) är den stickade sittpuffen och tekannan. Det är inte helt omöjligt att det blir ett köp. Skulle kunna köpa alla saker om plånboken hade tillåtit.

Bilder lånade från Åhlens



Snart är det jul igen..

Tiden går så otroligt fort och det är faktiskt inte så långt kvar till jul, ca 3 månader. Det känns kanske lite tidigt att tipsa om julgranspynt men jag kunde inte låta bli.

En gran behöver inte bara bestå av glitter och julgranskulor, det finns så mycket mer, det är bara fantasin som sätter stopp. Pynda med piprensare, rosetter, spetsband, filtade bollar, färgglada uggor. Allt material till julgranspyntet hittar ni hos Panduro Hobby.

Förra året så fick barnen fixa den stora granen själva och gissa om den blev fin, kanske inte riktigt som jag hade dekorerat men den blev väldigt personlig, massor med smällkarameller och hemmagjorda teckningar gjorda av bl a toapapper. I år ska dom få en egen liten gran som dom får pynta själva och så tar jag hand om den stora själv.

Hur gör ni hemma, får era barn bestämma vad som ska hänga i granen??



Bild: Panduro Hobby


Båttur och svampplockning

I eftermiddag ska vi åka till stugan. Det blir sista natten för detta året. Imorgon har vi planerat in en sista tur med båten innan den ska upp på land.  Förra sommaren så hittade vi ett svampställe som ligger en bit från stugan och vi kommer endast dit med båt. Så jag hoppas att inte någon annan har hittat vårt ställe.

Delar med mig av ett mobilfoto från i sommras. Barnen sitter på bryggan och väntar på att vi ska åka ut och bada. Det blir nog inget bad denna helgen men jag hoppas på lite sol iallafall och en stor korg med trattkantareller.

TREVLIG HELG!





Kök man blir glad av

Jag gillar när man blandar in lite tokiga och roliga detaljer i inredningen. En bil eller dinousarie behöver inte bara stå i ett barnrum, utan kan lika gärna stå i bokhyllan i vardagsrummet. Är man dessutom en barnfamilj så är det väldigt uppskattat hos barnen. Det finns alltid något att leka med vart man än är i huset.








Bild: Family Living


Kul underlägg

En av höstens trend inom inredning är trärena inslag. Jag gillar det faktiskt, det är något nytt och det bryter av allt det vita och svarta och mjukar upp helhetsintrycket.

Såg ett väldigt fint och fiffigt grytunderlägg på panduro.se  När man inte använder det kan man hänga upp det på väggen och när du använder det som underlägg kan du forma det precis efter din kastrull.

Det du behöver är natursnöre och träkulor. Jag vet vart jag ska gå på lunchen imorgon! :-) Bild kommer när jag pysslat klar!




Bild: Panduro


Dammvippa

Har fått en del tips på vart man kan hitta en dammvippa som är gjord av strutsfjädrar. Den ska bl a finnas på Clas Ohlsson, så dit ska jag åka idag och köpa min första dammvippa!

I produktbeskrivningen står det att; fjädrarna ger skonsam behandling som inte repar, alltså perfekt till min nya kökslampa.





Bild: Clas Ohlsson


Tapetinspiration

Det första rummet vi gjorde iordning när vi flyttade in i huset för 4 år sedan var vårt sovrum. Nu känns det som det är dax att förnya.

Vi har planer på att byta ut garderobsdörrarna mot skjutdörrar och även tapetsera om. Har hittat två taper som jag tycker om (kommer garanterat hitta fler). Dom är helt olika i sin stil men båda är välidgt fina på sitt egna sätt. Den ena är i 50-tals stil, kommer från Midbec och den andra väldigt färgstark med inslag av nordisk natur, design Hanna Wering för Boråstapeter.

Vilken tycker du är finast?


Bild: Happy homes


Lampan på plats

Det är ett tag sedan min FL/Y lampa kom, men jag hade lite otur och fick en repig skärm. Så efter några mail fram och tillbaka med butiken, så har äntligen den nya lampan kommit och hängts upp. Givetvis blev det en turkos! :-) Men det är en riktig dammsammlare! Har läst på flera bloggar att det bästa sättet att bli av med dammet är att köpa en dammvippa gjord av strutsfjädrar...vart f-n köper man en sån, är det någon som vet?




Flera loppisfynd

Förra veckan så skrev jag om mina loppisfynd. Här kommer resultatet efter jag spraymålat dom röda ljusstakarna. Priset för alla tre var 28 kr! Har sprayat dom med en halv blank svart färg. Blev väldigt nöjd med resultatet. Skiner väldigt fint i hallen!


FÖRE



EFTER


Ljusstake i trä

Här är en av alla nyheter som är med i ferm LIVINGs höstkatalog. Blandade träkulor i olika färger på en lång läderrem. Väldigt fin och kreativ i sin enkelhet och du bestämmer formen själv. Det borde inte vara så svårt att göra en själv, jag ska faktiskt göra ett försök. Min ljusstake ska vara klar till första advent, så jag har lite tid på mig! :-)


Bild: ferm LIVING


RSS 2.0