Familjen Annorlunda

Vi har en egen liten "Familjen Annorlunda" hemma hos oss. Den består av; Arga Albert, Flörtiga Frida, Frans Fiskrens och nykomlingen Ulla Uggla. (se mer bilder på genom att klicka på respektive namn)

Ulla Uggla är den kloka i familjen och det är till henne dom andra kommer om dom behöver tips och råd. Hon har ett stort hjärta och hjälper alltid till när någon är i knipa.

Ugglan Ulla är till viss del sydd i återvunnet material. Ögonen är sydda av små virkade dukar som är köpa på loppis, knapparna är från min egna knappsamling och det är olika knappar på alla ugglor(rekommenderas ej till barn under 3 år den innehåller smådelar). Även de virkade dukarna kan se annorlunda ut om du beställer en egen mjukis uggla.

Alla mjukismonster går att beställa för 149 kr/st. Du hittar mer fakta här inne.


Foto: Erica - There is no place like home

Sov du lilla vide...

Brukar du redigera eller "fixa till" dina mobilfoton i appen Instagram? Då har jag ett tips till dig...hittade en app som är mycket bättre när det gäller att redigera dina kort. Appen heter MagicHour och finns att ladda ner på iTunes för 7 kr. Vet ej om den även finns för android.

Denna bild är tagen i mitt kökt på några videkvistar som jag plockade i förmiddags vid pulkabacken. Jag har använd mig att filtret bogge1 (brigth but ligth).





Har skapet en ny kategori, mobilfoto. Det händer ju att man tar endel kort med iPhonen så jag tänke att dessa kort ska få en egen kategori.


Filtmaränger

För någon vecka sedan visade jag upp söta små maränger av filt som jag hade gjort på min facebooksida. Jag hittade dessa på en underbar pysselblogg, Craft and Creativity. Kika in på hennes sida så får du en utförlig beskriving på hur du gör dina egna. Ett pyssel som går fort och är lätt och kan göras med barnen. Supersöta är dom också!!


Bild: Craft & Creativity


Verdens besta mamma

Idag har jag varit hemma med Lovisa från skolan för hon är sjuk. Hon suttit hela förmiddagen och målat, tejpat och häftat i sitt rum och det har varit väldigt hemligt!

Det är inte så ofta man blir så här uppvaktad på sin namnsdag!Nu har jag fått min namnsdagspresent tillsammans med chokladmuffins och kaffe:-). I paketet fanns en jättefin bok på 10 sidor med massor av fina teckningar och diverese pyssel. Sista sidan var min absoluta favorit...verdens besta mamma!






Om några timmar ska jag på en informationsträff och att starta eget företag! Det ska bli väldigt spännande, vi får se om jag får några bra tips och råd och vågar ta steget ut...

Nyanser av grått

Grått är färgen som är rätt 2012! Personligen gillar jag lite mer färg nu när vi går mot vår och sommar. Men så här skulle jag kunna tänka mig att ha det när barnen har blivit lite större, för nu är risken stor att allt vitt blir smutsigt av små barnfingrar. Men det är fint att se på...

 

Bild: Sköna hem


Dagblocksblad

För ett tag sedan vann jag en bloggtävling där vinsten var ett presentkort hos epla.se. Nu har min vinst kommit upp på väggen. Dom blev jättefina! Dock vet jag ej om dom får vara kvar i vardagsrummet...det får vi se.

Två av dom lyckligaste dagarna i mitt liv, var när mina barn föddes. Så det är givetvis deras födelsedatum som får pryda väggen. Har satt  upp dem med washi-tejp.

Beställ dig egna specialanpassade dagblocksblad från form-re-form hos epla.se.

























Foto: Erica - There is no place like home


Frans Fiskrens

En ny medlem i familjen Mjukismonster är Frans Fiskrens. Frans är den sportige i familjen och med alla sina ben så tar han sig snabbt fram. Finns att beställa för 149 kr. Som vanligt väljer du tyger själv (ett tyg till framsidan och ett annat till baksidan). Vill du veta mera kika in här så hittar du all info du behöver.


Lyx eller budget

För ett tag sedan köpte jag en ljuslykta på Lagerhaus. Såg att iittala kommit med en väldigt lik ljushållare, skillnande är bara formen och priset. Lagerhaus lykta kostar 39 kr och iittalas 89 kr. Jag kan aboslut tänka mig båda sorterna...vilken väljer du?

Lagerhaus lykta är även den i klart glas med bilden är lite missvisande.


Ordning och reda i kryddlandet

Nyhet från Dixie, snygga ringar i betong som håller kryddorna på plats i rabatten. Det finns fem olika kryddplattor att välja mellan.

Dessa borde inte vara så svåra att göra själv. Har man bara rätt formar så kan det nog bli riktigt bra.
Blir sugen på att prova...



Bild: Dixie


Hej Billy!

Bokhyllan Billy måste vara IKEAS mest sålda bokhylla och nu finns den även att köpa i GULT och GRÖNT under en begränsad tid, februari-april 2012. Så är du sugen på lite färg så åk till IKEA i vår!


Bild. IKEA press


Återvinning på hög nivå!

2012 blir återvinningens år tror jag. Det är det gamla som är det nya, och visst är det underbart! Här är exempel på någon som har gjort detta och verkligen lyckats! En ljuskrona gjord av koppar och glasskärvor av återvunnet material. Givetvis noga utvalt och färgmatchande, skapat med hög noggranhet och kärlek!

Ida heter tjejen bakom märket Creme de la créme. Ska du på formexmässan till helgen så kommer du säkert dyka på henne i hennes monter.

Hon gör inte bara takkronor utan även kakfat mm, mer fint hittar du på hennes hemsida här.

Jag har själv gjort några kakfat och ljusstakar av koppar och fat, är du nyfiken på hur det belv. klicka på länken på ordet.




Bild: Créme de la créme


Balkongliv

Det känns ganska långt bort till en kopp kaffe i solen på balkongen. Men drömma kan man ju alltid...och vips är man där!

Här kommer några färgglada nyheter från IKEAs utelivsortiment. En del av deras sommarmöbler går att köpa i butik redan i februari.

Vilken blir din färg i sommar?



Bild: Ikea Press


B a g [ e r i c a ] på facebook

Nu finns B a g [ e r i c a ] även på facebook. Skynda att gilla så du inte missar något!:-)



psst...en liten tävling kanske dyker upp där snart när allt är på plats...

Kafferep i solen

Världens sötaste kafferep för små söta barn!

Du kan faktiskt fixa stilen själv. Det är inte så mycket som behövs; flaggvimplar, en lite förstor duk, udda små stolar, "mormors" porslin, dekorationer till träden, levande blommor, massor med gó fika och det allra viktigaste av allt, underbara barn och en grön gräsmatta och stor sol!

 


Bild: Saras party perfekt


Vårfräscha kök

Ett kök behöver inte vara trist för att det är vita luckor och väggar. Det är helt klart detaljerna så gör hela köket! Färglada kökshandukar, en snygg mönstrad bricka, färska kryddor, färglada köksmaskiner...

Blanda in lite färgglada saker och du har skapat liv i köket och en personlig touch. Blanda både lyx och budget. Personligen så tycker jag att någon designpryl höjer det lite extra...men det är helt upp till var och en!

Vill du ha fler inspirerande köksbilder så har Hemnet en inspirationsmapp där det finns massor med kök, bad, sovrum mm. Kika in här

  
Bilder: Hemnet


Städat bort julen

Nu är julen utstädad och istället så har färgglada tulpaner fått flytta in. Längtar så till våren...gör du?


Bild: Erica - There is no place like home


Färgglada bakverk mm

I höstas hade vi en lokal tidning här som gjorde ett repotage i vårt hem. Här om dagen fick jag bilderna som var i tidningen.

Så här kommer några av dom härliga fotona där mina egna varor är med.

I kokvrån finns muffins, dammsugare, chokladbollar....

Arga Albert och hans kompisar.



Flirtiga Frida och en färgglad flaggvimpel.

Foto: Mikael Westman


Inspiration dukning

Nyår har redan varit men det hindrar ju inte att man dukar fint resten av året, byt bara ut de vintriga detaljerna omt något mer passande så är du helt rätt ute. 

Här kommer massor med inspirationsbilder till framtida dukningar. Kunde inte välja ut några få så jag tog nästan alla, men vill du se några fel så kika in här.











Bild: Bloggares egna bilder men alla finns samlade på klikk.no


Mysig lägenhet

Igår hade jag "publikrekord" här inne, totalt 1167 st!!! Har fått många fina och positiva kommentarer som jag är jätteglad för och jag hoppas att ni kommer kika in igen!

Idag bjuder jag på lite mysiga bilder från en liten lägenhet i Malmö med retrokänsla. Lägenheten är till försäljning och vill du se mer bilder hittar du det här










Bild: Bolaget.se


Färgglad bordsplacering

Jag hade ett litet dilemma till nyårsfesten. För många gäster och för få glas, eller jag hade precis så att det räckte med ett champangeglas till fördrink och nyårsskål och ett vinglas till maten. Så då kom jag på en liten rolig idé...

På inbjudan till festen så fick alla vuxna en färg. Denna färg skulle gästerna ha på sig som t ex, brosch, slips, hårspänne. Alla blev väldigt nyfikna :-)

På alla glasen så knöt jag ett sidenband i deras färger. Både på glaset vid bordet men även champanjeglaset. På det sättet så fick var och en hålla reda på sina egna glas hela kvällen och det blev även en enkel och dekorativ bordsplacering.







Nyårsdukning

Nyårsafton är förbi och det var en mycket lyckad kväll igår! Var lite orolig att det skulle bli lite väl mycket stoj då vi var 10 st små och stora barn och 9 st vuxna. Men alla lyckades hålla sams och vi spenderade många timmar med god mat och dryck, lekar och givetvis fyrverkerier!

Dukningen gick i svart, grått och vitt. Köpte billigt grått tyg på metervara och löparen i mitten på bordet är presentpapper från Lagerhaus (tack Karin för tipset). Dekorerade med lärkkvistar, små spetsdukar och ljusstakar och lyktor. Även några julgransdekorationer fick plats.

Dom små sidenbanden runt glasen berättar jag mer om imorgon...:-)







RSS 2.0