Nyårsdukning

I helgen kom IKEA:s julbroschyr i lådan. Fick mycket inspiration till nyårsdukningen! Att vika pappersfåglar av fina servetter är ingen dum idé alls, det ska jag absolut prova. En väldigt bra beskrivning på hur du ska göra hittar du här.


Bild: IKEA onlinekatalog


Village öppnar webshop

Village är en butik som jag alltid besöker när jag är i Göteborg. Nu har de äntligen öppnat en webshop. Så nu står butiken öppen dygnet runt och det går att handla direkt från soffan. Väldigt bra tycker jag! 




Bild: VILLAGE shop


En vit jul

Bland H&M Homes julnyheter så hittade jag en massa fina saker. Skira spetdetaljer, skimrande paljetter och blänkande silver.

Längtar du också till jul?


Bild: H&M


Mitt i prick

Älskar Marimekkos tyger och produkter...och just nu blev jag även förälskad i en tapet! :-) Har just detta mönstret på några kuddar i vardagsrummet fast med svarta prickar och jag tycker de är så fina!

När vi gjorde iordning vårt kontor/syrum/gästrum så valde vi att ha en röd tapet på två väggar och så har vi vitt på resten. Men är inte riktigt nöjd med de två röda väggarna, de är för mörkröda. Denna tapeten skulle passa utmärkt i stället!! Det skulle liva upp det hela lite, plus att vi ändå har kvar rött. Tapeten kommer från Midbec.

 


Bild: Hus & Hem


Trä och tegelvägg

Härlig inspiration med mycket trärena möbler och detaljer...och en helt underbar tegelvägg!




Bild. Stadshem


Lyx vs budget

Kikade runt på Lagehaus webshop och såg en lykta som påminner väldigt om Design House Stockholms stormlykta.

Nu när dom är bredvid varandra så ser man stor skillnad. Ibland är det värt att lägga lite extra pengar och få lite bättre kvalité och snyggare finish. Här är det ingen tvekan om vilken jag skulle välja. Vilken väljer du?

 

Badrumsmöbler

Nästa renoveringsobjekt här hemma är den lilla toaletten. Vi har kommit en liten bit på väg, just nu är det vara ett tomt rum och min sambo jobbar med att regla upp väggen för den vägghängda toaletten.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha för badrumsmöbler. Har kikat på en ny serie från Hafa. Gillar att det inte är några handtag och att den har lite mjukare former. Sedan så kan man även ändra färg vid handtagen efter behov(genom att måla dom eller köpa dekorplast).

Vi får nog åka och ta en närmare titt i helgen!


Bild: Hafa


Jag vann!!

För ett tag sedan så deltog jag i en bloggtävling där man kunde vinna 800 krepla.se. Gissa vem som vann??...jo jag!

Här är några av mina favoriter! Har inte bestämt mig ännu för vilken/vilka det blir...Vad tycker du?



Bild: Epla


Fågel på gren

Nu har äntligen fåglarna hamnat där de ska. Dom har länge suttit på en gren i blommorna, men nu har de kommit upp på väggen som tanken var från början.

Har klätt in två ramar med tyg för att få lite liv även i ramen. Grenarna har jag hittat i skogen. Dessa har jag borrat små hål i och sedan hänt upp pinnen på en spik.

Fåglarna har jag sytt själv. Vill du ha en egen fågel så finns dom att beställa här.


Foto: Erica Sjöholm


Kungen av kulspetspennor

Här är en sak som jag är lite sugen på att köpa, Ballograf deskset. Tanken är att den ska stå i köket, för där finns aldrig en penna när man väl ska ha den. Denna kommer ingen att gå iväg med, ett stort plus är att den är väldigt snygg! 

Bild: Swedischness.com


Partygirlang

En partygirlang gör du enkelt av muffinsformar. Köp muffinsformar i en färg som matchar resten av kalasets färgkod. Trä upp de på en lite tjockare tråd, hur lång girlangen ska vara bestämmer du själv.

Både enkelt och dekorativt!




 Bild: http://pinterest.com


Stråhattfabriken

Vem vill inte bo i en Stråhattfabrik om det ser ut så här!? Inredningsstilen är lite varmare och mer ombonad med mycket träfärgat som "mjukar upp", med det är fortfarande modernt med många designklassiker!. Lägg märke till stråhattsamligen på väggen! I LIKE A LOT!

Letar du lägenhet i Stockholm och vill bo väldigt fint så ska du gå in på deras hemsida och läsa mer (dock måste du ha ganska mycket pengar om du ska kunna köpa loss en lägenhet här:)

 
Bild: Stråhattfabriken


Termostid

Blir sugen på en dag i skogen med varm choklad och korvgrillning när jag ser dessa bilder.

Hösten är underbar när solen skiner och det är hög skön luft. Då vill man bara vara ute och mysa med sina nära och kära. Visst blir den varma chokladen lite extra god om man dricker ur en fin termos....? 



Bild: Blafrebloggen & Blafre


Lampa av loppor

Om du har mycket tid över och är väldigt sugen på att vika pappersloppor, då är detta ett tips till dig! Denna lampa hade jag gärna hängt upp i taket hemma hos mig, så snygg! Mer info hittar du här.




Bild: The3ersblog


Ett barnrum med alpkänsla

De roligaste rummen att inreda i huset är absolut barnens rum. Där får man ta ut svängarna och det finns inget rätt och fel. Det enda viktiga är att det ska inspirera till lek och att det är ett ställe som barnen gillar att vara på.

Här kommer ett rum där de verkligen har lyckats med att skapa en lekfull oas, svampar, linbana, träd, en alptapet. Här hade jag gärna lekt om jag vore barn.

 


Bild: Family Living


Tidningsreportage hemma hos mig

Igår så var Hemma hos reportaget i tidningen. Mikael Westman som har tagit alla bilder och skrivit texten har gjort ett jättfint jobb. Jag är helnöjd! Tack för ett fint reportage. Vill även tacka Karin med bloggen Ellas Inspiration för att hon tipsade om mig! Har du inte kikat in i hennes blogg innan så gör det nu.

Vill du läsa hela inslaget så kan du gå in på länken, http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=h1rrdtgk. Där är texten lite större :-) 

 


Ett skepp kommer lasstat...

..med ett paket till en liten flicka som fyller år i veckan! Grattis i förskott! Hoppas du får mycket glädje av ditt nya mjukiskonditori!

Har skapat en ny kategori som heter, Inspiration B a g [ e r í c a ]. Här kommer jag samla alla bilder som har med mitt märke att göra och som inte är ren produktinformation.


 

Är du sugen på att beställa något av ovanstående produkter så klicka på någon av bilderna på vänstersida så kommer du direkt in på varan. Där hittar du all info du behöver.


Plåtpallar

Tolix stolarna och pallarna är otroligt populära och finns ofta med i inredningsreportage. Som alltid när något blir väldigt populärt så dyker det alltid upp kopior. Det har det gjort i detta fallet också.

Jag är på jakt efter en pall till köket. Vill gärna ha en pall i stål med den industriella looken. Här kommer några av alternativen som jag har kikat på.

Är det någon som kanske har fler tips på vart kan kan hitta liknande pall?






Lånade bilder.


Lampor till köket

Jag har länge varit på jakt efter nya lampor till köksfönstret. Dom vi har nu har varit tillfälliga i 4 år och de är ganska tråkiga.

Såg en lampa i nya miokatalogen som jag gillade. Det kan hända att den är förstor men det kan funka om man byter skärmen till en mindre. Jag ska iallfall åka och titta på den.

Hoppas, hoppas, den passar....



Bild: Mio


RSS 2.0