Ugglan Ulla

Älskar att sy dessa små mjukismonster!(denna uggla är dock inget monster :-) Ingen är den andra lik då de allra flesta bara sys upp i ett exemplar. Det är väldigt sällan någon väljer exakt samma tyger. Sedan kan det även skilja sig på detaljerna, som knappar, dukar, brodyrtråd då allt är köpt på olika loppisar.

Är du sugen på en egen? Kika in på www.bagerica.se

 

Kul våningsäng

Hittade en bild på en underbar våningssäng som jag måste dela med mig av. Roligt att sängarna inte är placerade över varandra. Det ser inte ut som den är jättesvår att bygga själv heller. Har man bara en händig man hemma ;-)

Tips till alla som har trångt hemma och barn i ungefär samma ålder! Extra effektfullt med den målade fondväggen bakom!

 
© FOTO: Weekday Carnival

Badrumsstatus

Nu ÄNTLIGEN har vi beställt kakel till vår lilla toalett. Det har tagit lite tid, men det är bättre det så man får det som man vill och inte förhastar sig! I denna vecka och nästa så kommer elektriker och kaklare. Så har vi tur så är det klart till Kevins födelsedag, 21 april!


På golvet blir det en klinkersplatta i grått som påminner lite om sten/betong i 30x30 storlek från Höganäs Trend. Det blir även en hel fondvägg bakom toalett och handfat i samma platta som på golvet fast i en mosaik-liknande form. Resterande väggar får en matt vit platta i storleken 40x25.

Här är ett dåligt mobilfoto på kakelproverna från butiken. Jag tror det kan bli bra när allt är klart!



Eggstra special chik

Det var väldigt många som gillade mitt inlägg förra veckan om confettiäggen (kanske för att det var med på blogg.se ;-) Så här kommer ett liknande påskpyssel som inte kräver lika mycket städning efteråt!

Skriv ett fint meddelande på en lapp och stoppa i ett ägg. Slå in ägget i en fin kartong och ge bort till någon du tycker om!  Hur du gör för att lyckas hittar du här.



 


Bild: Oh crafts


Träsmak

Sköna Hem har flera inspirationsmappar med massa fina bilder. Det finns allt från "gardiner" till "sommarhus".  Jag fastnade extra för trärent-mappen. Här kommer några Sköna bilder! :-)

  




Bild: Sköna Hem-galleri


Våffelset

Idag är det våffeldagen och hela svenska folket mumsar för fullt!

Har länge varit sugen på att sy små våfflor men än har det inte blivit några...men det kommer! Tipsar istället om en butik som säljer dessa söta velourvåfflor som håller förevigt! Finns att köpa här.


Bild: Trä-otto


Cupcakes...

...eller muffins som det heter på svenska. Har sytt några nya modeller som finns att beställa om man vill. Kika in på www.bagerica.se vettja!



Ny sminkväska

Har sytt mig en ny sminkväska. Gjorde en lite större modell än vanligt, så att jag får plats med allt. Vill du ha en egen så kika in på bagerica.se för mer info.




Confetti ägg

Min pojk fyller år i slutet på april och ibland så infaller hans födelsedag under påskhelgen. Hittade ett rolig idé till en lek för framtida barnkalas. (Kan även vara roligt för vuxna:-)

Fyll tomma ägg med confetti, gör lika många som barn på kalaset (gör några extra ifall någon tappar sitt innan leken börjar). Alla utom ett fyller ni med confetti, det sista fylls med guldglitter! Sedan ska barnen leta reda på ett ägg. När alla har hittat var sitt så ska man jaga varanda och krossa ägget försiktigt mot huvudet. Den som får glitterägget över sig blir den lyckliga vinnaren och får ett pris!

Fullständig beskrivning och fler bilder hittar ni här!





Bild: Oh happy day


Ny hemsida

Denna helgen är min sambo i Stockholm och tittar på Top Gear i Globen så jag är hemma själv med barnen. Så som vanligt brukar det bli en lördagskväll framför datorn.

Sitter och jobbar med den nya hemsidan www.bagerica.se som sakta börjar ta form. Men det är endel jobb innan det är klart! Ni får gärna kika in och skriva en kommentar i Gästboken om sidan. Både ris och ros tas gärna emot!


Bild: www.bagerica.se


Pynta till påsk

Sy egna ägg av tyg, vik en fin påskhare av servetten eller sy en liten höna till påskriset. Stoff och stil bjuder på gratis mönster till detta pyssel och beskrivningar och mönster hittar du här.


Jag vill testa alla tre!! Kanske detta kan bli ett pysselprojekt med barnen i helgen! :-)






Bild: Stoff och stil


Färgglada detaljer

Man kan hitta många fina hem genom att kika in på mäklarfirmornas hemsidor. Denna gången är det Bolaget Fastighetsförmedling som säljer en fin lägenhet i Malmö. Vit bas med många sköna färgklickar lite här och var. Bumling lampan är en stor favorit, särskilt i rött!







Bild: Bolaget


Nyhet IKEA PS

IKEAs nya PS kollektion har florerat runt på olika bloggar redan men jag tycker verkligen att dom har lyckats så jag kan inte låta bli att dela med mig lite jag också! Älskar den lekfulla byrån och alla färglada möbler såklart!

Finns i butik från 4 maj!


Bild: IKEA


Balkonginspiration

Nu känns det verkligen som det är vår på riktigt! I helgen har jag krattat löv, sopat grus och rensat bort torkade blad i rabatterna. Nu är det inte så många månader kvart tills vi kan flytta ut på våra balkonger och altarner på riktigt!!

Bilderna har jag hittat på Pinterest. Söker du inpiration till något, vad som helst, så kika in där. Du kommer garanterat hitta något!


 







Bilder från pinterest


Nya namnlappar

Nu har mina nya namnlappar äntligen kommit. Inte så stor förändring med jag har gjort några små justeringar.

Nu är dom lite större, har beställt både rosa och vita lappar med lite annan nyans på den rosa och bruna färgen och dom har en mycket renare och snyggare baksida där tråden är "invävd". Jag är super nöjd!

Beställda från 3exter.se  


Bild: Mobilfoto


Påskägg

Snart är det påsk..visst är det härligt!! En nyhet i Blafres webbshop är dessa fina påskägg. Så fina att dom kan vara framme året runt tycker jag!


Bild: Blafre

Fint tonårsrum

Äntligen hemma har lyft sig ett snäpp nu när den norska inredaren, Benidikte Uglands har börjat. Gillar hennes lekfullhet och smarta och roliga små idéer och tips. Hon blandar tyger och taper i olika färger och möster bara det finns en röd tråd genom hela rummet. Det gillar jag! I kvällens program fixade hon ett fint tonårsrum!




Bild: tv4.se


Färgglad solcellsslinga

Ljusslinga av liknande slag finns att köpa på lite olika ställen. Nu har även IKEA kommit med en lampslinga för utomhus bruk som är drivs helt av solljus, ingen elkontakt behövs! Till ett jättebra pris, 149 kr.

Denna ska jag absolut kika nämare på till vår uteplats. Har ett perfekt ställe där den skulle passa. 
Bild: IKEA


RSS 2.0