Målad hatthylla

Nu har vår hatthylla kommit upp i hallen! Vi var ute efter en hylla som var lite längre än standardmåttet så det var väldigt svårt att hitta någon som vi gillade och hade rätt stil. Tillslut hittade vi en på bolagret för 159 kr! Har aldrig sett ett billigare pris på en hatthylla som man dessutom gillar! Gå in här för att se hur den såg ut innan. Vi fick göra om den lite så att den skulle passa in i hallen. Målade den i halvblank svart oljefärg och bytte ut klädstången till ett rostfri stång. Målade även några barngalar gula.

Filtkorgarna köpte jag på EM igår och dom passar utmärkt för vantar och halsdukar. Skohyllan har vi kvar vår gamla men målade även sidorna på denna i samma svarta färg. Så här blev resultatet. (Kevin ville vara med på kort också)


 


Kundbilder

Det är så kul när man ser mina saker dyka upp lite här och var ute på nätet! Här kommer några bilder från några kunder.





Nya vaxdukar

Alla dessa vaxdukar kan du välja mellan! Nr 3, 17, 27 och 36 är i akryaltväv(vaxat tyg) och går ej välja till vimpel.






Nya tyger

Nu har äntligen mina nya tyger kommit! Så nu ska det sys massor med monster och necessärer i härliga färger och kombinationer. Här kommer en uppdatering på alla nya och gamla tyger som finns att beställa från.












Vår hos Dixie

Jag är nog inte ensam om att längta till våren! Här kommer några bilder från Dixies nya vårkollektion att drömma sig bort till en liten stund... Den stora korgen på nedersta bilden tänkte jag köpa till hallen. Perkfet till alla vantar och lätt för barnen att plocka upp själva!


Bilder: Dixie



Hallen börjar ta form

Tavelväggen är på plats, men jag behöver framkalla lite fler svart/vita kort på familj och släkt. Flickan som sitter i barnvagnen är jag när jag var liten och dom andra är min mamma, pappa och morfar. Hästen på bilden är Rogers, den hade han när han var liten. Teckningen har Lovisa målat. Det andra är fina illustrationer som jag har skrivit ut för att fylla ut med så länge till nya kort kommer.

För ett tag sedan fick jag hem ett paket från panduro men lite vårnyheter, bl a detta &-tecknet som kom i obehandlat trä. Målade det i gult ställde det i hallen. Älskar bokstäver och gult just nu. Tack panduro för det! Det var endel andra saker med också, mer om det får ni se en annan gång. :-)

Även några krokar för dom vuxna har kommit upp på den randiga väggen. Nu är det bara hatthyllan som ligger på tork som ska skruvas upp och en ny matta ska köptas.


 


Mjukismonster




Förtiga Frida är en härlig tjej med stort hjärta och härlig pussmun. Ju fler pussar destå gladare blir hon.



Frans Fiskrens är den sportige i familjen och med alla sina ben så tar han sig snabbt fram.



Ulla Uggla är den kloka i familjen och det är till henne dom andra kommer om dom behöver tips och råd. Hon har ett stort hjärta och hjälper alltid till när någon är i knipa. (rekommenderas ej till barn under 3 år)



Arga Albert är alltid på sin vakt och kan verka lite avvaktande, men får man bara lära känna honom så har han faktiskt ganska snäll.



För 149 kr/st så kan du få ett eget mjukismonster att krama. (Frakt & exp.avg tillkommer med 40 kr). Alla detaljer som ögon och mun är av filt(förrutom på ugglan). Givetvis så kan du mixa och matcha hur du vill. Kika in här för att se vilka tyger som finns i lager.Jag syr upp efter dina önskemål, så det kommer inte finnas många exemplar av just din monstermjukis. 

Betalning görs i förskott och all info ang det får du i ett svarsmail på din order. Beställning skickas till [email protected]. Leveranstid ca 1 - 2 veckor. Glöm ej din adress.


Har du herpes?

GIANTmicrobes är mjukdjur som ser ut som små, små mikrober - bara det att de är förstorade sådär en miljon gånger. De ger bokstavligen ett ansikte åt förkylningen, fotsvampen, hostan, den dåliga andedräkten eller vägglusen.

Varje GIANTmicrobe är mellan ca 12-20 cm. Med följer ett foto på hur den riktiga mikroben ser ut samt en kort information på engelska.

Ursprungligen skapade i USA att användas i undervisningssyfte, har GIANTmicrobes nu blivit storsäljare i museishoppar, apotek, bokhandlar och designbutiker världen över.

GIANTmicrobes är ett roligt verktyg i undervisningen om hälsa och sjukdomar, men även en uppskattad gåva som passar alla åldrar. Definitivt roligare än ett krya-på-dig kort till en sjuk vän.


Bild och text från omm design



Lekfullt

Är du ute efter inspiration eller något nytt lekfullt till banrnens väggar? Då ska du kika in här. Posters, tapter och wallstickers som är väldigt lekfulla och busiga. Det är en fransk sida och jag är inte så bra på franska men titta kan man ju alltid göra och en och annan idé poppar upp i huvudet.




Bild:www.lescontemplatives.com/



Sommar hos House Doctor

Nu har House Doctor kommit ut med sin nya kollektion "Everyday 2010". För en stund så kan man drömma sig bort till sommaren och härliga dagar ute i solen. Mycket lime, turkos, rosa och lila. Härliga mönster och detaljer! Ta en titt du också! Se länk nedan.


Bild: housedoctor.dk



Nyheter från ferm LIVING

ferm LIVING är ett märke som tilltalar mig väldigt mycket. Underbara wallstickers och taper och en härlig retrokollektion till barnen. Här kommer ett smakprov från deras vårnyheter!



Bild:rumid.dk


En solgul Albert

Idag sydde jag en tygdocka eller alien kanske man ska kalla honom. Arga Albert tyckte Lovisa så det får han heta. Fler modeller av denna sorten kommer absoult flytta in hemma hos oss. I alla färger och former, med en egen liten personlighet! Väntar bara på en ny tygleverans sedan så blir det fart på symaskinen igen.

Dessa kommer att finnas att beställa inom en snar framtid. Ska bara sy upp några fler modeller först.




Måla egna ugglor


Har haft lite kontakt med en tjej som har varit sugen på att måla av Kevins ugglevägg i hennes sons rum. Har mailat  över lite bilder på väggen och så här blev det färdiga resultatet! Man ser knappt skillnad på orginalet och den handmålade väggen. Bra jobbat! Mer bilder ser du här.





Bild: styleroom


 


Kort till alla hjärtans dag

Varför inte lägga ner lite extra tid och kärlek och göra ett eget kort till någon som du tycker om? Här kommer några tips på hur du kan göra. ♥



Bild: Martha Stewart


Fixa själv

Nu har jag ÄNTLIGEN fått tag i kroken från Biltema som varit restad länge i butik! Med lite vit sprayfärg och några små burkar hobbylack så blev den precis som jag ville! Ni vet säkert vilken krok jag har fått inspirationen ifrån, "Hang it all", design Ray och Charles Eames. Men min egen fixade jag för en bråkdel. Pris för kroken 39 kr + lite färg. Originalet kostar ca 1900 kr. Tipset fick jag av livinglikelinda. Tack för det!



 




Tapeter i blom

M i m o u är ett märke som jag gillar skarpt. Deras tapter, lampor, textilier, allt går hem hos mig! Dom har många färglada och möstrade tapeter som är helt ljuvliga och blir inte alls för grilliga fast det är så mycket liv och färger i tapeten. Hade gärna haft en av varje hemma men tyvärr finns det inga väggar kvar. Men det är väl snart dax att tapesera om ;-)


Bild: mimou



Semla

Snart är det fettisdagen och det ska man ju fira med att äta semla! Själv har jag försökt mig på att sy några semlor i velour. Lättare sagt än gjort. Det var väldigt pilligt och ganska svårt att få alla rynkor på rätt ställe. Får nog sy några till innan dom finns att beställa. Så här blev dom två första ifallfall. Inte helt perfekta med om är handgjorda och sydda med kärlek....och barnen tycker om att leka med dom! Dom bryr sig inte om någon söm är fel här eller där.






Hyllsystem från Elfa

En ny tanke som inte slagit mig tidigare är ju att man faktsikt kan ha Elfa hyllsystem även till det lilla kontoret eller kanske blogghörnan och inte bara som garderobsinredning. Med lite färg och snygga inredningsdetaljer så blir det ju hur fint som helst! Påminner lite om stringhyllan...fast den är snäppet vassare! Detta är ett billigare alternativ om inte annat.


Bild:  Freschmodernhouse.com


Härliga retrotyger

Idag kom den nya katalogen från Stoff & Stil 2010, med massor av fina retro tyger! Det kommer absolut bli en beställning inom kort. Vad man blir glad av färg! Får nog sy mig en till lappkudde när jag ser all denna inspiration. En hel duk eller ett överkast är nog lite för mycket jobb!




Bild:Stoff & Stil


Lappkudde

Sydde en ny kudde till hallen i "lapptäcke" modell. Ville få in lite mera färg till det gula. Tyärr så blev den lite för pastellig så den kanske för flytta in i Lovisas rum eller så har jag helt enklet baksidan fram. Vi får se...Så här blev den ialla fall.



Mera gult

Det börjar dyka upp mer gult runt om på alla inredningsbloggar nu. Kanske för att man längtar till våren och SOLEN! Ni som har kikat in hos mig ett tag vet ju om att det är gult som kommer att pigga upp i min annars grå/svarta hall. Är man lite osäker på hur en färg kommer att passa in just hos dig eller hur du känner för just den färgen i ditt hem. Prova dig fram med en liten detalj. Det kan var en kofta, en blomma, ett par skor, en bok...ja vad som helst. Sedan är det bara att fylla på efterhand när man känner för det, OM man känner för det! Det kan var det där lilla extra som behövs sedan är det klart. Det är bara du som vet hur du vill ha det hemma hos dig!


Bilder: sköna hem, alvhemmakleri.se, sally conrad.com


RSS 2.0