Loppisfynd

Ungefär en gång i månaden så brukar jag gå en sväng till Myrorna på lunchen, och som alltid så kommer jag hem med något.

Denna gången blev det en liten skål från iittala, perfekt till flingsaltet.
Endast 45 kr!

Köpte även 3 st ljusstakar i trä. Dom ska få sig en omgång med sprayburken innan ni får se dom :-)

 


Nyheter hos Village

I höst så kan man hitta mycket i färgen petrol hos Village. Just den färg har jag i mitt kök i höst.

En tur till Göteborg är ett måste snart för att kika på alla fina nyheter. Förhoppningsvis så kommer jag hem med en påse!

 
Bild:Village



Gör det själv - kit

Hemtex har satt ihop ett gör det själv-kit som även ska passa nybörjaren. Finns i färgerna, naturvit. ljusgrå och mörkgrå. Garnet kostar 49 kr/st (beskrivning med följer), stickor 49 kr/st. Finns att köpa på hemtex.com.

Man kanske skulle prova?


Bild: Hemtex


Sylta och safta

Tillhör du dom som tar vara på höstens skörd och syltar och saftar? Visst är sylten lite extra god på gröten om den är hemmagjord eller saften lite extra svalkande om den är hemmakokad. Att sedan dekorera och skriva fina lappar är endel av själva hantverket. Istället för att ta med sig en blomma eller en flaska vin som gåbort present, ta istället med dig en liten burk med hemmagjord sylt, garanterat uppskattat! 




 



Foto: Carl Kleiner för Livet Hemma

 


Höstfärger i köket

Sommarens starka färger har plockats bort och ersatts av lite murrigare höst färger, petrol, senapsgult och orange. Kökshanddukar, grytlapp och den prickga duken är köpta på Åhlens. Det rutiga barnförklädet har jag sytt själv.







Välkommen...

Hos Inreda.com kan du köpa jättefina papperslyktor som är handgjorda i flamsäkert rispapper. Passar både ute som inne. Fint till alla slagt tillställningar, kräfskivan, bröllop, kalas, dop...you name it! Häll lite sand i botten så dom står stadigt och placera ett värme ljus i, det blir väldigt stämningsfullt. Man köper dom styckvis så du kan skriva vad som helst.

 

Bild: Inreda.com


Kökslampa

Har länge funderat på en ny lampa till köket. Nu när vi är helt klara med köket och även fått köpt ett större köksbord så slog jag äntligen till på lampan FL/Y från Kartell. Den har funnits ett tag på marknaden men inte är den tråkig för det, jag tycker den är så läcker! Passade på att beställa från RUM21 då dom har fri frakt nu.  Vilken färg det blev får ni se när den är på plats...


Bild: Rum21


Söta stubbar

I veckan kom höstens katalog från Stoff & Stil. Tyvärr så var det inte så jättemycket roligt, blev lite besviken. Men hittade en sak som jag tycket var lite kul som jag tänke prova.

Sy en sits till stubben av vaxduk. Lägg lite plattvadd under så blir den skönare att sitta på. Sy två rader med resår så att dynan sitter på plats.

En rolig sak att ha utanför dörren, vid lekstugan eller i trädgården. Dom är både dekorativa och praktiska.

 

 


Bild: Stoffochstil.se


Ulebergshamn

Min sambos mormor har en liten stuga i bohuslän och när vi är där så brukar vi åka och bada i Ulebergshamn. Precis vid stranden uppe på berget ligger det ett jättfint hus som även var med i någon inredningstidning förra sommaren om jag inte minns fel. Nu såg jag att det var till salu för 13,8 miljoner!

Läget är verkligen super och huset är jättefint, det smälter verkligen in i miljön...men tyvärr lite för dyrt för min plånbok.







Bild: Gofab.se


Plocka in naturen

Idag var det sista avsnittet av "Sommar med Ernst" och han har gjort endel roliga och inspireradne saker under denna säsong. Gillade lampan han gjorde idag och även klädhängerna som fixade för några program sedan. Beskrivning på allt detta finns på hemmakanalen.se.

Just nu är jag inne i en färgperiod och har varit ett tag, så om det blir någon lampa eller klädhänge gjord så skulle dom absolut målas i en stark färg! Tänk dig en klädhängare med spretiga grenar i stark grön färg...men en liten fågel på en grenstump...läckert! Jag får nog ta mig ut i skogen och plocka pinnar....



Bild: OWT


Snackspåse till utflykten

Idag gör Lovisa sin första heldag på fritids och nästa vecka början hon förskoleklass (0:an). Det var lite vemodigt i morse när jag skulle lämna av henne på ett nytt ställe, med nya fröknar, lokaler och kompisar. Men jag vet att hon fixar det!

När väl skolan börjar så ska alla barnen ta med sig egen frukt till fruktstunden. Hittade denna nyhet hos Barnvänligt som passar utmärkt till fruktstunden eller utflykten. Så här beskriver dom sin nya produkt:

- Hjälp till att minska användandet av engångsplastpåsar och skaffa en snygg & rolig snackpåse i vaxat tyg. Miljövänlig, giftfri, återanvändningsbar & det bästa av allt - går att diska i diskmaskinen!

Tycker dom är både praktiska och väldigt fina. Jag ska faktiskt prova att sy en egen till Lovisa som hon kan ta med sig till skolan framöver. Vill du inte sy en egen finns dom att köpa på barnvanligt.nu för 89 kr/st.








                                 Bild: barnvanligt.nu


Nytt i köket

I helgen så fyndade jag en jättefin bricka i en sommarbutik som hade utförsäljning. Betalade endast 113 kr, ord.pris 255 kr! Perfekt till en kopp kaffe eller två...Har även köpt en ny sockerskål som är i lite mörkare turkos och passar in bättre med höstens färger.

På lunchen idag så köpte jag lite fler nya saker till köket...men det får ni se en annan dag :-)

 



Nytt köksbord

Vi har länge länge letat efter ett köksbord men vi har inte hittat någon som har passat, antingen har det varit för kort eller för långt, eller för för smalt, eller fel ben osv osv...

Men nu äntligen har vi köpt ett bord från IKEA. Bordet heter BJURSTA och har länge funnits på IKEA fast inte i vitt och nu äntligen!! Med bordet får man även två stycken iläggsskivor så man kan få plats upp till 10 personer. Helt perfekt för oss. Och ett väldigt bra pris, 1695 kr.


Bild: IKEA


Ljusstaken Slinga

I början på semestern så fick jag en sommarpresent av min mamma. Ljusstaken Slinga från DesignTorget. Har tittat på den ett tag men det har aldrig blivit något köp. Men nu så står den och lyser så fint i köket. En modern kandilaber...precis i min smak. Tack kära mamma!!
 



Ferm Living

Ferm Livings inredning faller mig verkligen i smaken. Stilrent och mycket retro. Här kommer massor med inspirerande bilder på deras senaste nyheter!


Bild: fermliving.dk


Iphoneväska

För ca 1 månad sedan fick jag min nya iphone. Är mycket nöjd, den är både snygg och väldigt lätt att använda. Men jag har inte haft något fodral till den som skyddar mot repor i väskan...så nu har jag sytt ett. Är du sugen på en egen liten väska så kika in här för mer uppgifter om leverans och tyger. Givetvis så designar du den precis som du vill ha den. Denna modellen kostar 159 kr.




 


Höst i köket

Skrev i ett tidigare inlägg om vilka färger som ska få flytta in hos mig till hösten. Här kommer ett litet kollage med fina saker från Åhléns. Allt detta skulle passa fint hemma i mitt kök. Färgerna jag hade tänkt mig är petrol, senapsgul, vitt och svart.

Är faktiskt lite sugen på höst (även om man inte får säga det:-). Mysa med tända ljus, ta på sig en stickad tröja och dricka kaffe i solen och andas in hög luft...


Bild: Åhlens


Färgglada skåp

Fixa en färgglad hobbybänk till alla i familjen. Använd dig av IKEAs skåp IVAR som är i obehandlad furu. Måla i valfri färg. Ett skåp med två luckor kostar 595 kr. Så här fint kan det bli.



Foto: Nina Broberg/ IKEA Livet Hemma


Kuddkrig

Det är inte så långt kvar till hösten kommer. I höst så tror jag att kök och vardagsrum kommer få färgerna; petrol, senapsgul, orange. Det är väldigt enkelt att förnya med lite nya kuddar. Dessa kan du köpa billigt på H&M.


Bild: H&M


RSS 2.0