Duka fint till valborg

Här kommer lite fina dukningstips som går i våren och sommarens tecken! Önskar er alla en härlig varlborg!!








Bild: Sköna Hem


Marin festdukning

Visst blir man sugen på kräftskiva när man ser dessa bilder!? I IKEAS pressmaterial bjuder dom på några bra tips för att lyckas med festen:

– Tänk på att folk ska sitta länge. Bordet ska kännas inbjudande! Duka så att gästerna ser att det blir både förrätt, efterrätt och kanske avec. Maten ser godare ut när den får sällskap, lägg till grönsaker, blommor och kryddor. Att själv få klippa dill, skala räkor och rosta bröd vid bordet gör mycket för uppsluppenheten. Bordsplacering är ett bekvämt och roligt sätt att få nya bekantskaper. Och kläm gärna ihop folk vid ett bord, det skapar gemensamhetskänsla.


 

Bild: Roland Person för ikea.se/livethemma

Tygpåse tryckt i Göteborg

Jag är väldigt förtjust i Johanna.B´s produkter. Har själv ett fint grytunderlägg med småklöver på. Mitt hjärta brinner lite extra för prylar med lite retrotoutch så därför tilltalar Johanna Billingskogs produkter mig lite extra! Idag har hon släppt bilder på en ny produkt. En snygg tygpåse, som dessutom är tryckt med miljövänlig färg i Göteborg. 

Jag är väldigt sugen på en svart med småklöver på, perfekt till matlådan till jobbet! Pris 119 kr.





Bild: Johanna.B


HM Home Höst

Till hösten kommer HM Home med sin första kollektion för barnrum! Den är lekfull och färgglad med färger som korall, rosa, grönt och orange. Läste någonstans (som jag inte minns var) att säljstart är v. 29. Ser massor av saker som jag gillar!!




Pressbilder HM Home via familyliving.se


Toaletten

Visar några små bilder från gästtoaletten. Om allt hade gått som planerat och som vi ville så hade det varit klart nu och vi hade varit nöjda och glada över att det äntligen var klart! Tyvärr så blev inte den gråa fondväggen alls bra:-(.

Hittills så har min sambo renoverat och fixat det mesta själv här hemma men denna gången så kände vi att vi ville ha hjälp av en riktigt hantverkare, bara för att vi inte riktigt hade tid och även för att vi ville ha det rakt och snyggt och fackmässigt gjort! Men så blev inte fallet.

I fredags när spegeln kom upp på väggen och när vi fick kopplat elen och tänt ljuset så ser väggen helt katastrof ut! Plattorna sitter inte riktigt rakt under varandra överallt och några sticker ut och några är lite väl långt in. Ni kan se lite av detta på bilden till höger under spelgen. (vill inte visa helt hur fruktansvärt det ser ut). Imorgon kommer dom hit från firman vi anlitade för att kika på väggen så får vi hoppas att dom tar på sig detta och gör om det! Det är så tråkigt när resultatet blir sämre än vad det hade blivit om man gjort det själv!


Vi får se vad som händer imorgon.....




2008 April 21

Idag har vi kalasat hela dagen! Kevin fyller 4 år, så det har varit fullt hus här hemma! Nu har dom sista gästerna åkt hem. Snart är det dax för hyrfilm, Bilar 2 och mys i soffan resten av kvällen!



Dagboksbladen har fått ramar och en ny plats i vardagsrummet. Den ena tavlan är extra fina på väggen just idag, 21 april!





Kevin öppnar paket för glatta livet!

Fulskyddet

Snygga till din balkong med fulskyddet från Fröken Smart. Väldigt kul idé tycker jag!

Förflytta stranden eller skogen till balkongen i innerstaden. FULSKYDDET balkong piffar upp din balkong och förskönar omgivningen på samma sätt som Musse Piggs husvagnsutsikt.


 


Text och bild: Fröken Smart


Badrumsstatus

I skrivande stund håller min sambo på att montera spegel, toalett och tvättställskomod. Tyvärr så ser det inte ut som vi hinner klart till Kevins kalas i helgen som vi hade hoppast. Kaklaren kom inte riktigt som utlovat så det tog lite längre tid än vad vi hade hoppats på...men nu är golv och väggar kaklade. Det som är kvar nu är endast elektrikern som ska koppla in golvvärme, el till spegeln och spotlightsen i taket. Sedan är det äntligen färdigt!! Det ska bli sååå skönt med en toalett till.

Bilden nedan är inte från vårt badrum men det påminner lite om det. Grått och vitt, avskalat och harmoniskt på något sätt. Vi gör endast i ordning gästtoan så den är betydligt mindre än badrummet på bilden. Ni får se bilder när det är klart och då fattar ni nog vad jag menar:-)!


Bild:Styleroom


Bumling

En lampa kan påverka ett helt kök! Rätt lampa över köksbordet och du har gjort halva jobbet. Jag är väldigt svag för bumlinglampan, den är tidlös och så retrosnygg!

 









Bilder lånade från: fromscandinaviawithlove, Skeppsholmen, Stadshem & Lilla Elins

Grönt är skönt!

Family Livings barnblogg bjuder på sköna gröna barnrum! Här kommer några väldigt gröna och barnvänliga bilder!


Bild: blogg.familyliving.se


Mjuka plåster

Det är alltid lika roligt när man hittar saker på nätet som man kan sy till barnen. Mjuka små plåster i filt. Perfekta att kompletera doktorlådan med.

Tror dom kommer passa väldigt bra till alla sjuka mjukisdjur här hemma!



Bild: Pink and Green Mama


Sjukstuga

I flera veckor har vi varit sjuka i omgångar här hemma. Första veckorna var det vattkoppor på båda barnen tyvärr inte samtidigt! Sedan fick Kevin feber efter att varit en dag på dagis. Och nu är det min tur med halsfluss:( Så det blir inte så mycket annat i magen än varmt te för min del.

Krya på er alla sjuka där ute och ha en skön helg!


Mobilfoto


[ Pennfack 2 ]

Detta pennfacket är lite rymligare för det är 5 cm högre. Vaxduk på utsidan och bommullstyg som foder. Som vanligt så kan du välja helt själv hur det ska se ut. Välj mellan 39 st olika vaxdukar och 39 st bommullstyger. Gå in på bagerica.se för att veta mer.


 
Bild:bagerica.se


Färgglatt pennfack

Det har varit många lediga dagar över påsk och då har det blivit ganska mycket tid vid symaskinen och en del fotograferande...vilket är hur kul som helst!

I lördags sydde jag upp två nya modeller av pennfack och här kommer en bild på den första modellen. Vill du veta mer så kika in här.



Bild: www.bagerica.se


Lysande återvinning

Ett lysande exempel på bra och billig återvinning! Gör fina små vaser av dina trasiga glödlampor och häng upp i trädgården.

Jag har en perfekt plats på min altan där en grupp med hängande glödlampor i olika storlekar hade passat perfekt!  Så nu återstår bara att samla lampor.


Bild från pinterest


Barnförkläde

Barnen är gärna med och bakar och lagar mat i köket. Ett fint förkläde gör bakningen ännu roligare. Reglerbart runt hals och midja vilket gör att både litet som stort barn kan använda samma förkläde. Vill du beställa ett eget som matchar ditt kök och dina barn :-), kika in här.


Kakor i massor

Glad påsk till er alla! Ät massor med kakor i påsk.


Stekt ägg i velour

Lagom till påsk så har jag uppdaterat shoppen med små stekta ägg i velour! Finns att beställa på www.bagerica.se


Färgsprakande barnrum

Det finns hur mycket fina barnum som helst och massor med inspirerande bilder ute på nätet. Den absolut bästa sida att hitta inspiration just nu (som jag även nämnt tidigare) är Pinterest. Har inte skapat något konto ännu men jag måste nog fakstikt göra det snart. Det blir som en klippbok i digital form.

Här kommer några supersköna bilder på just barnrum. Ju mer färger och former destå bättre! :-)


 







Bild: Pinterest


RSS 2.0