Påskpynta din blomma

Pynta dina blommor med lite fjädrar och ett ägg till påsk. Så här gör du:

Fäst lite kortare fjädrar på en ståltråd med 5 cm mellanrum. Vira runt krukan. Lägg ett ägg i mitten på blomman. FÄRDIGT! Inte alls svårt men väldigt dekorativt. Tycker iallafall jag...






Retroklocka

Denna helgen har det kikat in massor med nya besökare...jättekul! Välkomna hit och hoppas ni tycker om bloggen och kommer kika in igen. Anledning kanke är ett inlägg som var på första sidan på blogg.se ;-)

Till saken...Det var många som undrade vart klockan på första bilden kom ifrån. Nu har jag hittat en återförsäljare via husligheter.se.  Den går att köpa på R.O.O.M. Butiken har legat nere men öppnar nu igen 23 april i PUB-huset i Stockholm. 1650 kr kostar klockan. Kanke en anledning till att besöka huvudstaden om du inte redan bor där?



 


Bild: R.O.O.M



Nu är det vår

Nu börjar allt fler vårteckan synas. Blommor i rabatten, fågelkvitter, en gräsmatta kikar fram under all snö. Det är väl första gången som man tycker om när det regnar ute! Visst är det härligt med vår!! Alla dessa färgglada saker kan du köpa på T*G*R till bra pris. Butikskedjan finns bara i södra Sverige.


Bilder: TGR Sverige


Kök hos IKEA

Idag har jag spenderat halva dagen på IKEAS köksavdelning. Så mycket fint det finns till en bra peng. Vi har (nog) bestämt oss för att köpa; diskbänk, inbyggnads varmluftsugn och micro, induktionshäll och bänkskiva från IKEA. Kakel och luckor får vi ta en annan dag. En liten bit påväg mot ett nytt kök. Just nu river Roger ner den gamla tapeten i köket och jag tittar på film, fast jag får nog ta och hjälpa till lite...


Bilder: onlinecatalouge.ikea.com


Glad påsk

I veckan var jag på kurs i Göteborg och då passade jag på att besöka en av mina favorit butiker, Village! Köpte en dörrmatta och dom fina bokstäverna som bildar GLAD PÅSK, och med lite fantasi så kan man skapa massor med ord av dessa bokstäver. Så dom kommer att få vara kvar i hallen även efter påsk men då men ett annat budskap. Lovisas babuschkadockor fick flytta ut i hallen också.






Mjuk rulltårta

Nu har jag även sytt små rulltårtor som finns för beställning. Finns i två smaker; hallon och vanilj. Sydda i velour och bomullstyg, stoppad med fibervadd.

Mått: 8 cm i diamter och 3 cm höga
Pris: 50 kr/st
Frakt och exp.avg: 20 kr
Beställning skickas till: [email protected]
Leveranstid: 1 - 2 veckor
Betalning: Förskott






Är du intresserad av några andra produkter som jag syr? Gå in på
"köp b a g [ e r i c a ]" under kategorier till vänster så hittar du mer. Eller klicka på en av bilderna på vänster sida.




Gul inspiration - KÖK

Ni som har kikat in här ett tag vet att jag är lite förälskad i gult för tillfället. Ju fler bilder jag ser destå mer övertygad blir jag! Såg dessa underbara köksbilder i bloggen Fixa & Dona som kommer från Boligmagasinet.dk. Måste spara dessa bilder här så jag kan gå tillbaka och inspireras när jag väl ska inreda vårt nya kök som är under förändring (det går sakta men säkert ;-). Gillar färgmixen,retroprylarna och matplatsen mycket! 




Bild: BOLIG magasinet


Personliga väggar

Nu kan du även få sitt favoritfoto dirket på väggen i form av en väggdekor. Kul idé tycker jag. Och för den riktigt duktiga så kan man nog klippa eller skära ut en själv... Vill du beställa en färdig så gör du det på Happylines.

Dom har många andra färdiga väggdekorer att välja mellan också i alla möjliga färger.




Bild: Happylines


Påskpyssel som räcker länge

Nu är det snart påsk och det är dax att ställa fram kycklingarna. Hittade en sida där man kunde köpa små färdiga paket med beskrivning och material. Dessa saker skulle vara jättsöta på Lovisas rum och dom passar att ha framme även efter påsk. Är du sugen på att sy egna kika in på deras hemsida Allt om handarbete.




Bild: Allt om handarbete


Robotar

Det är en skön retro känsla över kantiga robotar. Dessa kommer från Ferm Living och finns som väggdekor, sängkläder och kuddor.


Bild: Ferm Living


Ljus på bordet

Ingen har väl misstat designern Jon Eliasons fina ljusstake Björkefall som finns att köpa på IKEA. Nu har det kommit en efterföljare som passar till blockljus. Några av dessa kommer absolut få följa med hem nästa gång jag åker till IKEA. Två stycken för höga stearinljus och två för blockljus i vitt tänkte jag. Från 39 kr.


Bild: IKEA




 


Påskpyssla med barnen

Det är roligt att pyssla med barnen när dom också kan vara helt delaktiga. Den här idén tyckte jag var väldigt kul och mycket personlig.  Det blir kanske årets påskkort.

Rita av barnets händer och en fot på kartong vitt eller gult och klipp ut. Limma fast händerna som vingar bak på foten. Klipp ut fötter, näbb och kam ur röd kartong och limma fast. Rita ögon.


Bild och idé:Skapligt enkelt


Golv....golv...golv

Letar förfullt efter nytt golv till köket. Vi kan inte riktigt bestämma oss. Ska vi har trägolv eller plastmatta? Just nu lutar det åt en plastmatta i svar/grå träplanks imitation. Alla golvbutiker vi har besökt pratar väldigt gott om dagens plastmattor, varma att gå på och väldigt bra när man har små barn som spiller. Vad har du får golv i ditt kök? Någon som kan komma med lite tips!

Har du samma problem som jag kan jag tipsa om en sida där man kan lägga vilket golv som helst i olika rum, ett virtuellt showroom. Där får man en direkt feeling för hur ett mörk golv respektive ljust golv passar in. Gå in på Khärs hemsida. Jag fassnade bara för dom mörka golven. Bild nr 1 är mest likt det vi har tittat på. Det på bilden är dock i trä.







Bilder: Khärs

 


Ännu en muffins

En ny muffins i shoppen b a g [ e r i c a ] . Chokladmuffins med hallonfrosting och rosa spetsband (det går att få vitt spetsband också om man vill). Kika in här för att se dom andra fyra modellerna som finns. Där hittar du även beställningsvillkor mm.

59 kr/st




Lekfull tapet

Det finns teckningar som våra barn skapat som är alldeles för fina för att ligga i en låda nånstans. Kopiera upp dem och lyft fram dem istället! Du får en helt unik tapet. Eller måla direkt på väggen. På Mr Perswalls hemsida kan du göra din egna unika tapet.

Bild och källa: Familyliving.se



Lekfull inredning

Färgglad och lekfull inredning till barnen. En stad som blir ett skrivbord, hur kul är inte det! Prislappen är tyvärr ganska hög...men vem säger att man inte kan göra en egen. Några mdf-skivor och en såg, lite färg och skruv och en händig man så skulle det nog gå. Väldigt kul idé tycker jag!
Bilder från: Kast van een huis


Inspiration KÖK

Surfar runt efter lite köksinspiration. Imorgon åker vi till IKEA för att få ännu mera kök i huvudet. Det finns så många olika varianter och alternativ så man blir alldeles snurrig.

 


Bilder från: Köksportalen och Boligmagasinet.dk


Tygklädda bokstäver

Glada bokstäver i härliga färger som är klädda i tyg. Dessa finns att beställa för 149 kr/st på broarne.se. Men man kan faktiskt göra egna. Köp bokstäver på t ex panduro och klä in dom i vackra tyger eller färglada papper. Lite mer jobb men det är ju det som är hela grejen, att göra egna unika som bara finns hemma hos just mig eller dig!


 


Tävla och vinn!

Tävla och vinn en jättefin plansch till din tvättstuga från Aaron & Me. Du hittar massor med fina tryck i hennes webshop. Skynda och tävla för det är sista dagen idag! Tävla gör du här!




Ännu mera väggar

Här kommer ännu mer inspiration för dina väggar. Givetvis klädda i träpanel! Visst är det läckert!?



Bild: residensemagazine

Bild: Fru Sätterlund

Bild: lillavita

Bild: Baseco


Panelvägg

Nu är hallen klar och nästa renoveringsprojekt är köket. Vårt kök är uppdelat i två rum, en köksdel och ett matrum. Tanken är att det ska öppnas upp lite mellan dessa två så att det känns mer som ett stort rum. Men vi vill ända behålla lite vägg så man kan lämna disk och stök utan att störas av det när man sitter och äter.

Har bestämt att en vägg ska kläs med träpanel. Har inspirerats av Emmas hall men bloggen hemlängtan, och massor med andra fina hem ute på nätet. Tänke mixa tre olika bredder och måla dom vita. Den ohyvlade sidan blir utåt får att få ett råare intryck. Lite som den här väggen...

 




Chokladtårta

En ny produkt från b a g [ e r i c a ] . En chokladtårta fylld med grädde och hallon, med en virkad duk i botten och en ros av siden på toppen! Stoppad med vadd.


Pris: 189 kr
Frakt och exp.avg: 40 kr
Mått: ca 23 cm diamter och ca 14 cm hög
Leveranstid: 1 - 2 veckor från det att ordern är bekräftad.
Skicka din beställning till: [email protected].
 
Betalning: Förskott in på konto. Mer uppgifter kommer i ett svarsmail.





Little Studio

Ni som har följt bloggen Mamamekko har väl inte inte missat Angelicas fina posters! Nu har äntligen hennes webshop, Little Studio öppnat med massor med fina saker. Gå in här för att njuta av fler posters.


Bilder: Little Studio


Ellos

Ellos har faktiskt riktigt mycket fint! Ellos förknippar jag med blommiga köksgardiner men det är faktiskt inte så längre. Det finns massor med saker som jag skulle tänka mig att beställa hem! Bland annat dessa:


Bilder från ellos



Vitt som snö

Ett härligt kollage med roliga prylar i vitaste VITT! Kopparna gillade jag.




Bilder:showlifestyle.com


RSS 2.0