Romantisk weekend

I dag ska jag och min underbara sambo åka till Göteborg och bo en natt på hotell. En härlig 30 årspresent! Roger har bokat ett romantikpaket på ett hotell och vi ska bara ha det  lungt och skönt. Äta god mat, dricka bubbel, relaxa i spaavdelningen, fika på stan, shoppa... och bäst av allt sovmorgon! Det är bäst att vila upp sig så man orkar med 70 år till! Ha en härlig helg!



Lånade bilder



Tävla & vinn!






Jag behöver Er hjälp!!
Har länge gått och tänkt på ett nytt namn för mina saker som jag syr. Design:Erica som jag nu "heter" tog jag bara för att skriva något på visitkorten...men jag vill ha något nytt med lite mer lekfullhet,  mer attityd men samtidigt personligt! Så jag tänkte ni skulle få hjälpa mig. Vinsten är en tårta sydd av mig, med den nya labeln (Vill man ha något annat från min "shop" så får man givetvis välja det, till ett värde av 169 kr Jag har flera förslag som har kommit upp med tiden. 


TILL[BAKA]
[BAK]ÅT
KAKBURKEN
[BAK]SIDA
MISS DOTT
BAGERIET
BAGERI(CA)
BESKVIELSE
PINK MORNING
[BAK]SÄTET
[BAK]TILL
[BAK]VÄNT
[BAK]OM
BAKA BAKA LITEN KAKA
ANDRA BULLAR
PHINKY
(BAK)VÄNT
[BAK]TANKE
T[Å]RTAN


Som ni ser är det endel förslag :-). Vissa bättre en andra, tycker jag...men vad tycker du? Det enda ni behöver göra är att skriva i en kommentar vilket ni tycker passar bäst in på mig och mina bakelser mm! Jag drar en sluppmässigt....MEN den som kommer på något utöver mina förslag som jag tycker är helt superbra, den vinner!!! Dubbel vinstchans om du länkar med bilden nedan i din blogg! Du utan blogg kan också vara med, glöm ej skriva med din e-mail så jag kan kontakta dig vid ev. vinst! Glöm ej skriva om du länkar.

 Tävlingen håller på till 8 november!





Ett höghus för dockorna

Fjärde bidraget till Panduros pysseltävling är ett höghus till småfolket. Från början var det en cd-pelare.

Så här gjorde jag: Såga av cd-hyllan så den får 5 våningar, använd resterna till att göra ett tak. Borra hål i några fack för att få fönster. Spraya hela hyllan vit. Måla och "tapetsera" med fina papper i dom olika rummen. Jag använde mig givetvis av dom fina papprena och färgerna som vi fick hem i pyssellådan. Jag fick kompleterade med lite egna för det räckte inte helt. På taket satte jag fast dekorplast. Skruva fast hyllan i väggen så att den inte välter på barnen när dom leker. Nu är det Lovisas tur att inreda!




Free your soul



Feed Your Soul är ett fritt konstprojekt. Varje månad bjuds konstnärer in att delta och bidra med en utskrift som är helt gratis och tillgänglig för nedladdning.

Projektet koordineras av Jen Wallace Indie Fixx för att hjälpa konstälskare mata sina själar med konst i dessa konjunkturdämpande tider och att hjälpa konstnärer att främja deras arbete.

Varje vecka, läggas det till nya tillgängliga nedladdningar.

Om du är konstnär och vill skicka in ditt arbete för behandling, skicka ett mail med din adress eller 1-2 bilder av ditt arbete. 

Remember, art can free your soul!

Peace, love, art and happiness...







Vill du se fler alternativ eller ladda ner gå in här






Nya tavlor

Här kommer mitt tredje bidrag till Panduro Creative Challange. Givetvis blev det ett djurtema på tavlorna så att dom skulle passa in i Kevins rum. Denna gången har jag använt mig av dom fina papprena som vi fick. Håller på att fixa med det lite större projektet men det är inte klart än så det får ni se en annan dag! Så här gör du egna tavlor av fint papper:

Rita en valfri figur på frihand eller skriv ut från nätet.
Klipp ut dom olika delarna av figuren och använd som mall.
Rita av mallen på baksidan av det mönstrade pappret.
Klipp ut
Klistra ihop
Sätt i ram.

FÄRDIGT!







Söta kaniner av fingervantar

Ni som missade Äntligen hemma i tisdags missade även när Karin Mannerståhl gjorde små söta kanindockor av fingervantar. Ursöta tycker jag! Ska absolut prova någongång, udda vantar finns det gott om här hemma!



Instruktioner och inköpslista hittar du här.



Ladies Night

 




Skrev för ett tag sedan att jag skulle på Ladies Night när dom kommer till Göteborg. Nu har dom varit här och jag vá där! I´M IN LOVE! Gud, vá bra dom var och så otroligt kul har jag inte haft på länge! Skrattade och busvisslade i 2 timmar. Det var jag och mina vänner och 8500 st tjejer till som var lika överförtjusta! Bilderna blev inte så bra för vi satt en bit bort men desto mer bilder blev det på oss! Här kommer några kort på 5 stycken mogna 30 åringar (jag är inte riktigt lika mogen...några dagar kvar innan jag kan kalla mig tant ;-)




 

Molnmössor

För ett tag sedan så hade jag en mösstävling här på bloggen. Där e.ko sponsrade med vinsten! Nu har jag fått hem mina egna mössor till mina barn. Erika frågade om jag ville göra ett byte och det tackade jag inte nej till. Jag fick två fina mössor och hon fick två st vimplar. Bra va!!! Är du sugen på en mössa, kika in på hennes hemsida.









Piffa upp din kudde

Andra bidraget till Panduros pysseltävling är färgglada "tygblommor" som piffar upp prydnadskuddarna lite extra. Här jag med dom små röda strass stenarna från Panduro. Är du sugen på att göra egna, gör så här:



- Riv (för att få den råa kanten) en remsa tyg i önskad längd ca 16 x 60 cm, vik den dubbel och sy förhand i ena änden,  raksöm.   Dra i ena änden av snöret för att kanten ska rynka sig. Fäst ihop dom båda ändarna så att det liknar en blomma.

 - Klipp ut filt, tyg, tyll i runda cirklar i olika storlekar & färger. 3-4 st

-  Sy fast alla delarna med varandra, använd en knapp som stopp & dekoration på toppen.

 - Klista fast strassstenarna på ena lilla cirkeln

- Klistra fast en rund cikel på baksidan i filt och fäst en säkerhetsnål i denna.

- Nu är det bara att sätta fast den på kudden.

- Lite svårt att förklara men jag hoppas bilderna hjälper till!









En ring gjord av filt

Här kommer mitt första lilla bidrag till Panduros pysseltävling. I pysselpaketet som vi fick skickat till oss så var det med ett startkitt för smyckestillverkning. Jag tänkte att det var kul att använda något annat än pärlor så jag gjorde en ros av filt och klistarde fast. Väldigt enkelt men lika fint för det!



Är du nyfiken på vilka som är med och tävlar och även se alla bidrag, gå in här.





Panduro Creative Challenge

Panduro Hobby har utmanat ett urval externa inrednings- och pyssel intresserade bloggare med en tävling.

Jag fick en förfrågan om att vara med och givetvis tackade jag ja! Har redan gjort en liten sak (som givetvis är hemlig! :-). Ett lite större projekt är pågång också...

Tävlingen startade i fredags. De utvalda bloggarna kommer under två veckor att tävla i att skapa det mest kreativa, nytänkande och inspirerande alstret. Deltagarna får ett pysselpaket med samma innehåll. Det finns få begränsningar för hur de tävlande väljer att använda pysslet och antalet alster som de väljer att tävla med. De får komplettera med egna pysselprodukter, enda kravet är att de alster de väljer att tävla med innehåller något av innehållet i pyssellådan.

Pyssellådan innehåller: 4 burkar Hobbyfärg, penslar, självhäftande väggdekoration, startset för scrapbooking, inklusive några piffiga "accessoarer", smyckesstartkit och verktyg. För att se produkerna på bild och läsa mer, gå in här.

Efter två veckor bedömer en enväldig jury, bestående av anställda på Panduro Hobby vilket alster som:
Är mest nytänkande
Har mest kreativ höjd
Är mest troligt att inspirera andra att börja pyssla.





Bild:Panduro





Ladies Night

För ett tag sedan så fick jag och två andra vänner biljetter till Ladies Night i förtida födelsedagspresent. Ikväll så kommer dom äntligen till Göteborg! Det ska bli så himla kul! Bilder och mer om händelsen kommer givetvis senare! Ha en skön lördag!







Gör dina egna polaroidkort

Har hittat en sida där du kan förvandla dina vanliga kort till polaroid. Gå in på http://www.poladroid.net/ och prova du med, det är gratis! Här kommer några bilder på barnen både gamla och nya, tagna en helt vanlig dag! Gillar när det blir den där gula tonen i kortet...

 


Inspirerande inredning

Living Agency kan du hitta inspirerande inredning från olika hem i världen. Allt från husbåtar till hus i Sydamerika. Här kommer några av alla fina foton och inspirerande bilder!




Bilder: Living Agency




Stora jeans blir små!

Nu när jag har fått min egna lilla syhörna så är det så kul att testa nya saker. Man blir så imponerad och inspirerad när man är inne på alla sybloggar....gud vad alla är duktiga! Jag har provat på att sy ett par jeans till Kevin. Dom blev OK för att vara första gången och nu vet jag vad jag ska göra annorlunda vid nästa försök, för detta var inte sista gången! Jeanstyget är från ett par jeans som jag inte använder längre och muddarna kommer från ett par urväxta babybyxor. Ritade av ett par byxor som passar idag och så använde jag dom som mall för dessa par. Vad tycks?








En RIKTIG princesstårta

I somras var Lovisa på barnkalas och då serverades det princesstårta, en riktig princesstårta! Alla flickors dröm! Den var ganska enkel att göra:

Gör en princesstårta enl receptet, innan du lägger på marsipanen så sätt i barbiedockan, klä tårtan i marsipan och fortsätt upp på dockan så hon får en tubklänning! Dekorerar med lite sockerkulor och kristyr, KLART! Riktigt god var den också...jag fick smaka!






Tapeter

Som ni säkert har läst tidigare så ska vi snart börja renovera hallen. Tapeter ska väljas, klinkers ska sättas, en vägg ska byggas om, nya lister, lite ny färg här och var, glovvärme vid dörren. Så nu är mitt stora I-landsproblem, vad ska jag ha för tapeter??? Har en liten väggsnutt som jag tänke ha i någon effektfull tapet som gärna får synas lite extra. Jag vill gärna ha svart och vitt men min sambo vill ha färg! Här kommer några förslag...




Bilder och tapeter från Intrade, Decor Maison och Mimou. Är det någon som vet någon bra sida där man kan få lite inspiration?







Bokstöd

Ikea har kommit med en nyhet som faller mig i smaken...ett bokstöd i stål! Finns i flera färger och det bästa av allt...priset! Från 19 kr st.


Bild: IKEA



Stickers

Jag som många andra är ju förälskad i dekorplast...hur man nu kan bli det :-). Är lite sugen på att göra något roligt till min lilla syhörna Tänke mig en klocka eller lampa, eller kanske en rolig gubbe. Vi får se vad det blir tillslut...Här kommer lite inspiration. Gillar bordet på bild 2 väldigt mycket. Det blir en roligt och annorlunda inredningsdetalj i rummet! (...hmm vart kan jag tänkas få plats med detta???)



Bild: easylivingmagazine


Till ditt badrum

Har snöat in mig lite på grönt och nu har även mitt badrum ändrats till gröna toner isällter för tukos som det var där också innan. Visar inga bilder från mitt badrum men istället kommer lite inspiration, tema grönt. Krokarna gillade jag, kanske något för min hall. (det kommer finnas endel olika krokar och hängare där om jag ska sätta upp alla som jag vill ha) :-)!


1. Badanka med äppledoft, 99 kr, Bluebox.2. Badrumsmatta, Bolagret, 79kr 3. Krokar 299 kr/3 st, favoritsaker 4. Kaiku dushdrapperi, designonline, 465 kr. 5. Nagelborste, bluebox, 85 kr 6. Necessär Gunila Axén, favoritsaker, 299 kr


Mera återvinning

När Kevin var liten så hade han en heldress(bild 1) från underbara LipFish Design, med sin roliga design och underbara färgkombinationer. Tyvärr så har han växt ur den men det behöver inte betyda att den inte går att använda för det. Tänkte sprätta loss apan och sy fast på en kudde som ska få pryda sängen. Eller en anna idé är att sy fast den på en helt enfägad tröja och visp så passar den igen! Bild kommer när det är klat! Återvinning är på modet, både i inredning och sömnad och jag gillar det massor!



Bilder: Lipfish




Fyndat fina ljusstakar

I helgen öppnade BP HOME sin outlet här i stan och jag var inte den enda som ville hitta fyndvaror. Fick iallfall tag på dessa fina ljusstakar i svart trä. Den lilla för 40 kr och den stora för 80 kr. Ordinarie priset var ganska mycket högre! Det var en liten spricka i den ena, men med lite sparyfärg så var det fixat.




Buskul

Hittade en sida som hade otroligt mycktet roliga & busiga saker till hemmet. Här är bara några saker av allt som finns att köpa! Kika in på www.perpetualkid.com för priser och mer roligheter!








Ugglor i filt

Skrev för ett tag sedan att jag skulle prova på att sy några "Uggly Dolls", det blev ett bar "Uggle Dolls" istället till Kevins rum. Fick givetvis mersmak och det kommer nog bli några fler figurer. Nästa gång tänkte jag försöka mig på ett par söta monster :-). Ha en skön fredag!




Mitt kök

Nu har det tukosa städats ut för detta året och in kom lite gröna färger istället. Lite nya tavlor är pågång men det är inte riktigt klart. Visar bara några detaljbilder för köket i sig är inte så kul.Beige spräckligt kakel, vita luckor dock men men med några fula snirkliga handtag, ful spräcklig tapet. Begie plastmatta och vitvaror från -88. Men tids nog så kommer vi till köksrenoveringen och då ska det bli en helt annan look!!!Vill ni se hur det såg ut i turkos, kika in här.






RSS 2.0